• 9.371.613 stemmen

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Jared Hess

Met onder meer: Jon Heder, Jon Gries en Aaron Ruell

Plot Napoleon Dynamite

"He's out to prove he's got nothing to prove."

Napoleon Dynamite is een zonderling die het zwaar heeft op school. Hij is erg op zichzelf en iedereen vindt hem een loser. Dan krijgt voor het eerst in zijn leven een vriend: Pedro Sanchez. Pedro wil hoofd van de leerlingenraad worden, maar moet het opnemen tegen de populaire Summer. Napoleon besluit hem te helpen.

avatar van otherfool

otherfool

INCTRL schreef:

De opbrengsten is geen maatstaaf voor een Cultfilm:

Wel als je aan het begrip 'cultfilm' een definitie van 'voor een heeel select groepje' plakt.

avatar van Gilz

Gilz

Eat the food, Tina !

i caught you a delicious bass

a freaking 12 gauge, what do you think?!

Dont be jealous, Napoleon, cause ive been chatting with hot babes all day. And besides, we both know that im training to become a cage fighter

its a sledgehammer

Gosh!

Deze film vind ik persoonlijk van het begin tot het eind geniaal, de into met het eten enzo (super nr. van the white stipes eronder)

Het is echt een film die gedragen word door de personen erin, niet door de verhaallijn, magoed das wel duidelijk; persoonlijk vind ik de karakters en kleine (of meestal hele merkbare en idiote) ticjes van de hoofdpersonen zo grappig dat dat de hele film van het begin tot het eind geweldig maakt

Ik denk wel dat weinig mensen deze film kunnen waarderen, maar ik heb hem nu in een paar maanden tijd echt 10x gekeken en het blijft gewoon grappig (anders dan andere films) door de geweldige personen erin

4,5

avatar van D3nnis

D3nnis

Hah!

Ik vond het persoonlijk echt nerges over gaan, maar dat zal ongetwijfeld de bedoeling zijn geweest.

Vanaf het begin lig je iin een scheur als je kijkt naar de hoofdpersoon. Op een gegeven moment, is het normaal en ga je letten op de rest van de film.

De moeite waard om te kijken issie zeker.

2.5**

avatar van AHWA

AHWA

Stompzinnig flauw. Twee enigzins amusante grapjes en een leuk dansje houden het van de 0,5 af.

avatar van The_Game

The_Game

Film gaat nergens over en is zo ontzettend droog...

geweldig gewoon

3.5

avatar van divjunky

divjunky

Als je the big lebowski leuk vondt vindt je deze ook leuk

Heb hem nu 3 X gezien en ik blijf lachen...

hoewel hij inderdaad behoorlijk droog is, is de muziek die erbij zit goed gekozen en ook kunnen we genieten van prachtige landschappen iets wat je niet vaak tegenkomt met dit soort films.

Geef hem ****

avatar van ikvoereendjes

ikvoereendjes

Ik vond deze film erg slecht terwijl ik the big lebowski nu rond de 25 keer heb gezien. Het bovenstaande gaat dus niet voor iedereen op .

avatar van gotti

Sympathieke film, waar helaas niet alle grappen even goed uit de verf komen. Het werkte niet altijd, helaas, maar als ze leuk waren, dan waren ze ook écht leuk.

3,5* Een beetje vreemd, en overall best lekker...

avatar van Timos

Timos

schitterende film !!!!!!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

GOD!!! IDIOT!!!

Wel een beetje saai, er had meer onzin in gekund, maar eigenlijk is ieder personage grappig, zelfs die blonde bink van school. Er zitten geen irritante personages in, alleen maar geestige.

Maar de film is qua humor zo origineel (inderdaad beetje Beavis/Butthead achtig, met scènes zonder dialoog en muziek) dat het echt wel een aanrader is om te kijken, alleen al omdat hij zo anders is dan alle andere films.

Voorlopg 3.5 sterren, zeker nog eens kijken met een waterpijp oid.

avatar van RedSosa

RedSosa

Droge humor, gaat totaal nergens over. Geniaal! Zeker een 5 waard!

avatar van bartsch

bartsch

Ik vind 'm ook wel een beetje saai, en een beetje te droog. Als je melig bent is dit een absolute aanrader, maar anders is ie bij vlagen leuk en meer niet. 3,5 *

avatar van Safri

Safri

Is Adje (van Paul de Leeuw) geinspireerd door dit karakter? Ze lijken wel heel erg op elkaar vind ik.

avatar van nothingness

nothingness

Ongelooflijk saai. Gaat nergens naartoe en sommige scenes lijken me totaal overbodig.

Heel af en toe kon ik wel eens glimlachen, maar dit maakt de rest niet goed.

Dus voor mij niet meer dan 1,5*

avatar van newG

newG

avatar van Flipman

Flipman

De begintitels behoren tot de geniaalste die ik ooit heb gezien ! De grapdichtheid is niet geweldig, maar af en toe kon ik wel lachen om de rare perikelen. De droogheid wordt wel vaak herhaald, helaas. Wel weer eens iets heel anders en iets met echte humor erin, in tegenstelling tot die andere highschool-comedy's!

avatar van Ridwannekuh

Ridwannekuh

droooooooooog!!

avatar van Bartholomeus N

Bartholomeus N

Ik vind hem echt vet

En met de uitspraak van NewG was ik het eens:

"De film is zo slecht dat hij weer goed wordt... Ik vind deze echt een moderne cultfilm"

Ik zeker goed dat sommige mensen hem minder vinden

avatar van Diffel Naffel

Diffel Naffel

Een film met geweldig geflipte karakters. En iemand met een biefstuk van z'n fiets gooien is natuurlijk klassiek. Het nieuwtje van de dag van Napoleon over hoe wetenschappers het monster van Loch Ness het meer uit wilden blazen is natuurlijk ook geweldig.

avatar van edejong

edejong

heb me kapotgelachen bij deze film 4.0*

avatar van ingmarz

ingmarz

saaie film gaat nergens over, de acteurs zijn erg slecht en er is geen verhaal

hahaha deze film is keihard

I will call the cops on you!

Now do it if you want!

Maybe I will, Gosh!

bij dit stukje ging ik helemaal plat ik weet niet waarom

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Het droogste van het droogste! Wil hem graag nog eens herzien, achteraf vind ik hem namelijk erg grappig. Tijdens het kijken heb ik echter te weinig kunnen lachen om hem echt een goed cijfer te kunnen geven. Want ja, zo'n droge sfeer is eigelijk helemaal niet zo moeilijk om te scheppen. Maar wel veel lof over de rol van Napoleon! Wat een geniale kop heeft hij toch

avatar van TimD

TimD

Kip

avatar van MJ_DA_MAN

MJ_DA_MAN

ingmarz schreef:

de acteurs zijn erg slecht

Jon Heder heeft een moeilijke rol, en hij komt zéér overtuigend over als wierdo/nerd. Vind hem nog wel 3* waard deze film.

avatar van Tallica

Tallica

Ik vond deze film een behoorlijke tegenvaller. Toen ik het plot las dacht ik dit beloofd wat. Maar ik vond het nogal slecht uitgewerkt naar mijn mening.

Ik heb eigenlijk niet één keer kunnen lachen tijdens het kijken van deze film. Vaak komen de scenes niet verder als een lompe blik van de hoofdpersoon. De grappen waren erg flauw. Ik vond het ook jammer dat de film zo verschrikkelijk voorspelbaar is. Je ziet het gestuntel van de hoofdpersoon al van mijlenver aankomen. Als je deze film kijkt voelt het bijna alsof je hem al 10 keer gezien hebt. Ik vond de personages ook veel te weinig "inhoud" hebben, en het verhaal hing slap bij elkaar.

avatar van Prudh

Prudh

Tallica schreef:

Tuurlijk hebben de personages weinig inhoud. Dat is juist het mooie aan deze film. En het verhaal hing slap bij elkaar? Zat er een verhaal in?

Het draait in Napoleon Dynamite om de heerlijk nietszeggende scenes en personages. De humor zit hem ook niet in kant en klare grapjes (zoals bijvoorbeeld in een Adam Sandler film), maar in de situaties. Sterk voorbeeld is de scene waarin Uncle Rico zich laat fotograferen bij Deb, geweldig Of de dansscene die je op zich van ver af kon zien aankomen, maar alle moves die hij maakt zeker niet! Ik heb echt krom gelegen bij deze film, dit is zeker wel mijn soort humor. Jammer dat meneer Hess dit niet heeft kunnen voortzetten in Nacho Libre... 4* voor Napoleon

avatar van beast

beast

Echt een 'vette' film, je houdt ervan of juist helemaal niet.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Is dit een vergelijkbare film met Ghost World?

avatar van TimD

TimD

scarface7 schreef:

hahaha deze film is keihard

I will call the cops on you!

Now do it if you want!

Maybe I will, Gosh!