Napoleon Dynamite (2004)
Genre: Komedie
Geregisseerd door: Jared Hess
Met onder meer: Jon Heder, Jon Gries en Aaron Ruell
Plot Napoleon Dynamite
"He's out to prove he's got nothing to prove."
Napoleon Dynamite is een zonderling die het zwaar heeft op school. Hij is erg op zichzelf en iedereen vindt hem een loser. Dan krijgt voor het eerst in zijn leven een vriend: Pedro Sanchez. Pedro wil hoofd van de leerlingenraad worden, maar moet het opnemen tegen de populaire Summer. Napoleon besluit hem te helpen.
Napoleon Dynamite
LaFawnduh
Grandma
Rex
Yekezzez
Is dit een vergelijkbare film met Ghost World?
Spiderman volgens IMDb (ik zie de vergelijking niet), maar je kunt het beter "Adje (die van Paul de Leeuw) de Movie" noemen.
Mojo Pin
"Napoleon, don't be jealous that I've been chatting online with babes ALL DAY."
Ik blijf hier om lachen, hoe vaak ik de zin ook lees
Sutherland
Hij is vaag..erg vaag en ook nog eens droog. Tijdens de film heb ik niet echt moeten lachen, maar ik vond de film wel erg leuk. Klinkt tegenstrijdig, maar ik heb genoten van het acteerwerk van Jon Heder en de onzinnige opmerkingen.
Bijzondere film...
matthijs_013
Napoleon Dynamite, een compleet andere film dan die je ooit hebt gezien. In bijna geen enkele opzicht vergelijkbaar met een van de duizenden andere films die er bestaan.
Ik vond de film echt geweldig. Ik lag alsmaar in een deuk en is ontzettend droog. Er zit geen verhaal in, dus als mensen deze humor niet kunnen waarderen, snap ik dat ze er niet veel aan vinden. Ik vond hem in ieder geval geweldig.
Hoewel ik "The Rage in Placid Lake" (in mijn ogen de meest vergelijkbare film) nog beter vond, vond ik het personage van Napoleon veel grappiger dan die van Placid. Hij is gewoon een geval appart, maar wel hilarisch! Die stopwoorden van hem (jeez of gosh; hoe hij dit zegt; echt grappig)en hoe onnozel iemand kan kijken...!
Ik vond The Rage in Placid Lake iets beter, maar deze film was ook een verfrissende, originele komedie.
sju
Of je vind deze film super, of je vind er niks aan, zo wordt gezegd, maar ik lag niet constant in een breuk, ik vond hem toch geweldig... "Gosh...!!!!" Zelden zo'n bizarre film gezien.
twijfel tussen 3,5* en 4*, voorlopig 3,5* (miste nog de echte lach)
daantje1991
door deze film kreeg ik een erg rustige hoofd
egt raar, niet egt lollig maar gwoon je word de echt raar van alof je niet in deze wereld bent:P
TimD
Ik vindt de beschrijving hierboven ook erg grappig al.
movie*freak
Een van beste komedies ooit gemaakt totaal andere stijl, hilarish,bijna elke scene is grappig ik kon niet meer bij van het lachen, voor mij is bijna elke scene klasieker is, ik heb hem onverwacht gekeken ik zag hem bij mtv movie awards dat die 3 awardse mee naar huis nam en toen heb ik de trailer gedownload en die zat er goed uit na dat ik hem had gezien was ik even in shok ongeoofelijk ik dacht bij me zelf hoe hebben ze dit kunnen maken en inmiddels heb ik hem al 12 keer gezien maar het blijft goed, voor mensen die van komedies houden en echt iets nieuws willen zien is dit echt toppunt van het gerne echt een aanrader.
Kid on Bus: What are you gonna do today, Napoleon?
Whatever I feel like I wanna do. Gosh!
Napoleon Dynamite: So, we're pretty much friends by now, right?
Pedro: Yes.
Napoleon Dynamite: So, you got my back and everything, right?
Pedro: What?
Kip: Napoleon, don't be jealous that I've been chatting online with babes all day.
Napoleon Dynamite: I see you're drinking 1%. Is that 'cause you think you're fat? 'Cause you're not. You could be drinking whole if you wanted to.
Pedro:Do you think people will vote for me?
Napoleon Dynamite: Heck yes! I'd vote for you.
Pedro: Like what are my skills?
Napoleon Dynamite: Well, you have a sweet bike. And you're really good at hooking up with chicks. Plus you're like the only guy at school who has a mustache.
Uncle Rico: What about your girlfriend?
Kip: Well, things are getting pretty serious right now. I mean, we chat online for, like, two hours every day so I guess you could say things are gettin' pretty serious.
Grandma: How was school?
Napoleon Dynamite: The worst day of my life, what do you think?
Ugh! Gross! Freakin' idiot!!!!!
Uncle Rico: Or else work afterwards. How long's the chat room?
Kip: Geez, sometimes up to three, four hours maybe... maybe not. I don't know.
Uncle Rico: You... you? you pay the bills for that? Does that cost money every time you're on, like, for minutes on the phone?
Kip: Yeah. Grandma's still payin' per minute. She gets kinda pissed at me sometimes 'cause I'm on there so long.
Uncle Rico: I'll bet she does. I'll tell you something, I'd be throwin' you out the window.
.ashwin.
te droog, sommige stukken waren wel leuk maar kon me verder niet boeien.ik kijk hem over een maandje nog eens 2 *
movie*freak
Herzien doet zeker wonderen.
IcU
Begin was erg leuk, en Jon Heder zette een geweldige sukkel neer. Maar er gbeurde in te lange tijd te weinig. Wel leuke humor, maar dat had zekler meer gemogen. Kleine tegenvaller. 3*
donemans
er gebeurd eigenlijk helemaal niets in deze film en alsnog blijft hij grappig. Ik heb hem nu al een stuk of 5 keer gezien en vind steeds nieuwe grappige stukjes. meesterwerk
een 4,5
DaanRiver
beste comedy film die ik gezien heb.
door de droog-heid is hij zo grappig!
ik ben er meteen fan van geworden, na 1 keer kijken!
ik heb hem nu over de 15 keer gezien, hij blijft super grappig!
tip: je moet hem ook eens met commentaar van de makers bekijken, dan ontdek je nog meer grappig-heden
5 sterren gegeven!
Van Nunen
Ja ja, dit is echt geniale humor! En dan maakt het verhaal me al helemaal niet meer uit om toch van een film als deze te kunnen genieten.
Voor de mensen die hier hoog op hebben gestemd (en dus waarschijnlijk van dezelfde soort humor houden als ik): 'Garden State' is van hetzelfde kaliber, misschien nog zelfs een halve ster beter/droger.
ninky
Grappig de vergelijking met Garden State. Heb toevallig beide films afgelopen week gezien...en ik kan ze allebei zeker waarderen. Vond Garden State ook iets beter...maar allebei wel mijn humor!
LikeMovies
Wat een rampenfilm, vond er helemaal niets aan. Verhaal zit er eigenlijk nauwelijks in. Typetje deed me wel aan Adje (van Paul de Leeuw) denken. Ik geef deze film 0,5 punten, de eindscore die hier staat aangegeven is veeeel te hoog.
evilll_nelus
Of Adje doet meer aan Napoleon Dynamite denken..
Ik vond het een briljante film en het verhaal is juist geweldig!
krabat
voor wie er geen genoeg van kan krijgen:
de dansscene........
kleez
nu weet ik idd waar Adje ineens vandaan komt!! Film tijdje
geleden gezien, vond er echt NIKS aan, alleen die humor
was af en toe wel aardig!!
Mijn conlusie: je moet van dit soort humor houden, anders
wordt t wel een erg saaie film (heel heel heeel saai!!)
Toch wist de film ervoor te zorgen dat ik m uitzag: 2,5*
Clueless Dork
Ik snap wel dat deze film door veel mensen negatief word ontvangen. Het is niet makkelijk verteerbaar vergeleken met de (komedie) films die ze normaal krijgen voorgeschotelt. Hier moet je zelf de lepel oppakken en in je mond stoppen. Slecht geacteerd, geen humor en het verhaal gaat helemaal nergens over. Ja we zien een nerd die een beetje domme loser shit uithaalt en we glimlachen wanneer hij een biefstuk tegen zijn hoofd krijgt of een fiets in zijn noten.
Ik ben het daar helemaal niet mee eens. Ik heb de film een week geleden voor het eerst gezien en inmiddels zes keer in totaal. De eerste keer moest ik hier en daar glimlachen. Vond de film wel bijzonder en beloofde mezelf om het de volgende dag nog eens te proberen. Toch vreemd hoe anders ik de film toen bekeek.
Ten eerste genoot ik van de surrealistiche sfeer die de wereld van Napoleon Dynamite had. De film speelt zich gewoon af in deze tijd maar dat is moeilijk te bevatten wanneer alleen al naar de kleding kijkt van de meeste personages. Het acteerwerk is echt geweldig en met name dat van Jon Heder. De main personages (Napoleon, Pedro, Deb, Kip en Rico) worden allemaal fantastich neergezet.
De meest fascinerende personage in de film is natuurlijk Napoleon. Op het eerste gezicht geef je hem het etiket Nerd maar ik vind helemaal niets nerdy aan Napoleon. Ik vind Napoleon echt uniek. hij doet vooral gewoon wat hijzelf wilt. Lekker schaamteloos in de happy hands club en in zijn eentje pret hebben op het schoolplein bijvoorbeeld.
Ik denk dat veel mensen een hoop Napoleon kunnen leren.
5 Sterren
Poolus
Een briljante film. Je zal niet vaak spontaan in lachen uitbarsten bij deze film, maar naarmate de film vordert ga je de karakters steeds briljanter vinden en inwendig toch in een deuk liggen om de fantastische uitspraken.
Heerlijke film!
homerjay
Film die grappig is omdat er bijna niks gebeurt en alles zo tergend langzaam gaat met een bizar Hammondorgelmuziekje op de achtergrond.
Inderdaad een heel bijzondere film. Ik heb amper harop gelachen, maar me wel prima vermaakt.
Echt bizar hoezeer Paul de Leeuw's Adje hierop lijkt. Lijkt mij duidelijk waar Adje de mosterd heeft gehaald.
Wat me wel opviel is dat alles zo'n enorme jaren 80 uitstraling heeft (muziek, kleding, cassettes, school, omgeving) en dus niet alleen de 1982 Uncle Rico, maar toch weer een aantal moderne elementen heeft (online chatten). Maakt het allemaal nog surrealistischer
Ché Cliché
Ongelofelijk grappige film dit. Niet om de grappen, want echte grappen zitten er niet echt in. Het zijn de dialogen, wat je ziet, de manier hoe Napoleon Dynamite praat, doet, kijkt.... hoe hij wegrent, hoe hij stoer doet. Dit is echt zoals eerder gezegd een hele, droge humorfilm en ik wil het graag waarderen met 4 sterren, want ik vind het helemaal geweldig!
DohJo
Heerlijke film!
Jupz dit soort komedies vinden de Amerikanen zo leuk, waarin het karakter gewoon erg komisch is, niet de botte grappen.
Ik vind het echt een hele gave film
en als iemand deze film ook echt gaaf vindt, moet hij The Big Lebowski kijken. Deze film is ook, net als deze film, een komedie met komisch uitgediepte karakters. Briljant!!
Mineworker
Hij is echt master! Vette aanrader ook. Wat jullie zeggen klopt.. de humor zit 'm in de karakters.. maar je moet ook veel op de houdingen & gezichtsuitdrukkingen letten.. dát is echt lol. Beetje hetzelfde als met Reno 911 en The Office US. Zit hem veel in de houdingen etc.
lucide
deze film is echt de ultieme droge humor film! ik vind hem geweldig!
jassefras
"4.5 GOSH!"
we maken van deze post wel wat meer, ik vond het een mooie film gewoon omdat het zo uber schraal is wat ze doen, vet flauwe dingen
Theatertje
Wat een snertfilm! Ik verwachtte een tienerkomedie te zien, en dan gaat het plotseling over iets compleet anders! Neen, ik hoop deze film niet nog een keer te zien. 1 ster.

Záhrada

Garden State
Drama / Komedie, 2004

South Park: Bigger, Longer & Uncut
Komedie / Animatie, 1999
underdogbroer of zus relatieidahomiddelbare schoolchat tienerschool dance social outcastpost-credits scenecomforting