• 9.372.770 stemmen

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Jared Hess

Met onder meer: Jon Heder, Jon Gries en Aaron Ruell

Plot Napoleon Dynamite

"He's out to prove he's got nothing to prove."

Napoleon Dynamite is een zonderling die het zwaar heeft op school. Hij is erg op zichzelf en iedereen vindt hem een loser. Dan krijgt voor het eerst in zijn leven een vriend: Pedro Sanchez. Pedro wil hoofd van de leerlingenraad worden, maar moet het opnemen tegen de populaire Summer. Napoleon besluit hem te helpen.

avatar van Maarten||

Maarten||

Slappe film. Geen enkel moment waar ik echt goed om moest lachen. Het verhaal was écht slecht; het kabbelde maar wat voort. Voor ik het wist, was het einde daar. Nee, geen aanrader. *1,0 voor de personages, die allemaal prima hun rol speelde.

avatar van snuggless

snuggless

Wat een geniale film! Jon Heder IS Napoleon Dynamite. Alles is grappig in deze film. Van de T-shirts van Napoleon tot het interieur van oma. Absoluut 5 sterren!!!

avatar van Steve-a

Steve-a

Briljante film en 'Atje' op zijn best.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Vermakelijk, onnozel filmpje; zoals al eerder aangestipt eigenlijk vooral een aaneenschakeling van scènes, maar dat werkte gek genoeg best okay. Drie sterren.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Echt lachen.

No-life van de nerds perfect weergeven door de cast.

De ubernerds napoleon en kip, de mexicaan, de nonkel.... Stuk voor stuk hilarische typetjes die de onnozelste en misschien wel de meest voorkomende gebeurtenissen in hun leven meemaken.

avatar van gatygun

gatygun

Ik had de film gezien bij een feest waar een beamer aanwezig was, aangezien iedereen al half bezopen naar de film zat te kijken en zich helemaal scheel zaten et lachen erom ben ik ook maar aanegschoven.

De film is gewoon weg te te te droog voor worden, echt een geniale film.

Kijk ehm niet als je echt comedy zoekt of actie, dit is gewoon te een heel droge nergens op slaande film.

geniaal gewoon

avatar van wingstone

wingstone

Geweldig droge film, met de nadruk op DROOG. Je moet ervan houden, en ik vond het wel leuk, echt nerdigheid ten top! Denk dat maar weinig mensen dit echt een superfilm vinden, en ik hoor daar eigenlijk ook niet bij. De film kon mij wel bekoren, maar echt nier meer.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Droog, de inspiratiebron voor Adje weer op zijn sterkst. Maar als je het niet gezien hebt mis je ook niet veel.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Jammer dat de makers van deze film hun hoofdpersonage Napoleon van Adje hebben afgekeken. Daarom 0,5*

avatar van heinonlein

heinonlein

eh ja, tuurlijk! van adje afgekeken... zonder twijfel...

avatar van RomeijnLand

RomeijnLand

Pastichio Rocker schreef:

Gast...het is andersom.

Overigens wel een erg grappige film.

4,0

avatar van Pantoffel

Pantoffel

Leuk film.

Niet bepaald HAHA-grappig, maar toch leuk.

avatar van Mavoe

Mavoe

HAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!! Serieus, wat een geniale film dit!

Verstand op 0 en lachen maar.

avatar van Samio

Samio

Adje heeft deze film bestudeerd.............

avatar van Bridgetvh

Bridgetvh

Slechtste film ooit, na een half uur trok ik het al niet meer..... (ja, toch wel uitgezeten) (met moeite).

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Whehe, de hele tijd had ik een grijns op mijn gezicht. Zo'n film is dit wèl. Die Napoleon Dynamite is me ook een vaag figuur zeg. Heeft natuurlijk veel weg van de evenzo sneue Adje. Maar hij heeft een onvriendelijk voorkomen ook al vloekt hij nog heel beschaafd . Toch wist hij bij me uiteindelijk sympathie op te wekken. Bij de verkiezingsstrijd waar zijn maatje Pedro meedoet, zag ik wel in dat hij het toch allemaal wel goed bedoelt .

Andere karakters met hun rare trekjes waren ook leuk geschreven. Verder heeft het gortdroge en bizarre situaties, gave opening credits en niet te vergeten de aangename muziekkeuzes! Napoleon Dynamite krijgt van mij een welverdiende viersterren-score .

avatar van the new guy

the new guy

Zoveel mensen vinden dit een topper. Ik heb het twee keer geprobeerd, maar hij me niet bekoren. Adje is even leuk, maar daar is de lol ook snel af.

avatar van niethie

niethie

Had er met zijn enorme cultstatus veel van verwacht, maar het viel me toch wat tegen allemaal. Echt enorm droog en dat tot aan het vervelende toe. Had eerder een zelfde soort ervaring met Rushmore, die ik ookal niet erg goed vond, je moet er schijnbaar voor in een bepaalde stemming zijn ofzo, want meer dan wat voorzichtige glimlachjes kon ik niet opbrengen tijdens het kijken. Nee hoor, als ik wil lachen met losers of weirdo's kijk ik wel lekker een film van Todd Solonds. Die slaagt er tenminste in om nog een beetje sympathie op te brengen voor zijn personages.

2,5 sterren

avatar van xNorbxCorex

xNorbxCorex

De personages zijn heel leuk uitgewerkt en er zit een hoop droge humor in. Ook dat hele retro sfeertje trek ik erg goed. Helaas is het verhaal ontzettend warrig en dat maakt het voor mij toch een beetje vervelend.

avatar van goongumpa

goongumpa

Een kurkdroge en originele feelgoodfilm. Hij hangt aan elkaar van zeer korte, minimaal opgezette sketches met weinig woorden en een stilstaand kader. Dat deed me denken aan die komische stripverhaaltjes van 3 prentjes, zoals Hagar en Charlie Brown; maar verder is het niet echt ergens mee te vergelijken.

Een plot is er niet, maar de hilarische grappen, kleurige look, catchy muziek en leuke personages compenseren dat ruimschoots. Aanrader.

avatar van Thomas83

Thomas83

Dit is echt zo'n indie-komedie die niet iedereen zal kunnen waarderen. Ik vond hem zelf best vermakelijk, maar de film probeert af en toe wel iets teveel anders te zijn naar mijn smaak.

Wat ik aan de film wel wist te waarderen is hoe droog de humor vaak is. In de titelrol een eigenlijk typisch nerdpersonage, en ik vond hem wel geslaagd eigenlijk. Zijn domme manier van kijken vond ik eigenlijk niet zo grappig, maar wel zijn manier van praten en zijn gedrag. Zijn oom en broer vond ik dan weer een beetje voor vervelende onderbrekingen zorgen, al moest ik wel lachen om die scène met de "tijdmachine". Ook de "Pedro offers you protection"-scène was erg droog.

Summer vond ik persoonlijk wel een van de minst aantrekkelijke meisjes ooit die moesten doorgaan voor "babe van de school".

Deborah is erg schattig zodra ze dr haren niet meer zo belachelijk heeft. Die laatste scène tussen haar en Napoleon is trouwens ook erg aandoenlijk en vrij origineel ook nog. Verder hulde voor de aardige openingscredits. 3.0*.

avatar van EliasZ

EliasZ

gewoon geniaal!

droger dan dit krijg je niet xD

avatar van Hemelbewoner

avatar van Hemelbewoner

Hemelbewoner

heinonlein schreef:

vind jij! gosh!

haha, dit is dan wel weer een beetje grappig xD

avatar van boomkat

boomkat

Vreemd ik heb echt 0 gelachen. Zelfs een kleine glimlach kon er niet vanaf. Ik vond het allemaal ook beetje vervelend. Quasi-nerderig, maar ondertussen wel allemaal zo hip en retro. Dat terwijl hetzelfde bij films als Juno en Eagle vs. Shark (films die ik wel waardeer) gezegd kan worden. Geen idee waarom hier wel, maar storend was het.

avatar van RJS

RJS

Hele "bijzondere" film, er gebeurt eigenlijk bijna niks in deze film maar dat maakt het ook wel weer grappig. Je wacht de hele tijd tot er wat gaat gebeuren maar er gebeurt gewoon geen reet, dat maakt het ook wel weer anders dan de meeste komedie films. Jon Heder speelt wel geniaal, hij is hem echt! Wat ik ook wel weer grappig vind is dat Napoleon Dynamite eigenlijk gewoon kansloos blijft in de hele film. In veel komedie films is de nerd aan het eind ineens the cool guy en dat maakt het meestal te voorspelbaar. Dat kan je van deze film in ieder geval niet zeggen. Maar omdat het eigenlijk gewoon een saaie films is, krijgt niet meer dan 2,5 van mij.

avatar van Helios

Helios

OMG, iedereen die deze film slecht vond moet eigenlijk geen mening geven want de film rocks!

avatar van boomkat

boomkat

Ok, sorry.

avatar van Nephilim

Nephilim

Erg weird, erg droog en om eerlijk te zijn vond ik hem best wel grappig.

En Deb was erg lief. Vooral met Cindy Lauper haar.

Verder leuke soundtrack met fijne 80's deuntjes.

De typetjes zijn wel heel erg over the top en daar moest ik erg aan wennen. Maar uiteindelijk beviel ie wel goed.

keyword erg. Talons zijn erg enzo.... *throws steak*