• 9.373.117 stemmen

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Jared Hess

Met onder meer: Jon Heder, Jon Gries en Aaron Ruell

Plot Napoleon Dynamite

"He's out to prove he's got nothing to prove."

Napoleon Dynamite is een zonderling die het zwaar heeft op school. Hij is erg op zichzelf en iedereen vindt hem een loser. Dan krijgt voor het eerst in zijn leven een vriend: Pedro Sanchez. Pedro wil hoofd van de leerlingenraad worden, maar moet het opnemen tegen de populaire Summer. Napoleon besluit hem te helpen.

avatar van nightbreed

nightbreed

Zeer originele film met eigenlijk geen verhaal maar een aaneenschakeling van droge scenes zonder clou.

De humor is dus niet voor iedereen weggelegd maar voor mensen die kunnen lachen om rare typetjes (in dit geval buitenbeentjes) en gebeurtenissen die eigenlijk nergens over gaan.

Ik had een beetje een andere film verwacht maar heb me prima vermaakt met deze ultra droogneuker.

avatar van Roowland

Roowland

Ik heb extréém veel en hard gelachen, dus 3 sterren.

avatar van scorsese

Heerlijk onnozel filmpje.

avatar van kaz

kaz

Na alle reacties hier ben ik 'm maar eens gaan kijken. Echt zo'n toffe film! Te droog gewoon.

avatar van simpelekees

simpelekees

Roowland schreef:

Ik heb extréém veel en hard gelachen, dus 3 sterren.

Extreem veel gelachen en wel onvoldoende geven?

Acteurs:

Typetjes zijn naar mijn mening erg goed neergezet. Nauwelijks gezichtsexpressie, de gigantische brillen, de eeuwige open staande mond van pedro en napoleon met de 2 voortanden. De ogen van napoleon lijken altijd dicht te zijn.

Muziek:

De muziek die de sfeer ondersteunt maar de personages passen er helemaal niet bij. Wat een komische sfeer creeert.

Camera:

Rustige shots en vooral veel stilstaande beelden. Dit voelt goed bij de droge stille napoleon en zijn vriendjes.

- Ik begrijp de film nog niet helemaal maar de humor bevalt me wel.

Pedro how do you feel about that one.

- It looks nice.

Yeah it looks pretty sweet, awesome, incredible.

Are you guys having a killer time?

-Yes

Een moment waarop je denkt dat er een glimlach op hun gezichten staat, niet dus. 1 van de komische momenten die ondersteunt worden door het camerawerk.

Ook het feest. Eigenlijk geen enkele sfeer. Muziek is gewoon een klassieker maar het is allemaal erg statisch. Dat doet me weer lachen.

Dit alles is natuurlijk een mening van mij. Ik ben geen expert op dit gebied.

4,5* omdat ik eigenlijk geen minpunten kan bedenken.

avatar van RalphV

RalphV

Redelijke kneuzen film met een paar leuke stukjes erin... er zit inderdaad totaal geen fatsoenlijk verhaal in, maar is wel leuk om ff te kijken als je niets te doen hebt...

Irritante stem van Napoleon en z'n buddies btw, kon 't op het eind bijna niet meer aanhoren...

avatar van lesamurai

lesamurai

My lips hurt real bad.

Ik denk dat je deze film in de juiste stemming moet zien om echt ten volle van te genieten.

Ik had het idee dat er enorm veel leuke stukjes in de film zaten, maar toch heb ik nauwelijks gelachen. . Ik weet niet precies of dat nou aan m'n stemming lag of aan de opbouw van de humor in de film.

Volgens mij komt het omdat het best even leuk is te lachen met die nerds maar het op een gegeven moment gewoon meer van hetzelfde is. Zo'n film waarin de losse scenes vaak veel leuker zijn dat het geheel.

p.s. wel een hoop geweldige quotes trouwens waardoor ik misschien m'n stem nog wel naar 3* herzie.

Teunke schreef:

deze film zou eigenlijk sterren mee moeten nemen

avatar van xxL.aura

xxL.aura

kvond dit echt een topfilm! kvond de stem van Napoleon juist vet grappig! het past helemaal bij zijn type! en bij alles wat hij zegt lijkt het alsof het hem de grootste moeite kost!
wat ik ook echt komisch vondt is de manier waarop hij eet op drinkt....hij staat gewoon stil en dan uit het niets duwt hij wat in zn mond! bij een spastisch iets zou ik het noemen!
Het verhaal gaat inderdaad eigenlijk helemaal nergens over maar volgens mij is dat ook echt de bedoeling geweest gewoon om een uber droge film neer te zetten!
nog het geniaalste van alles vindt ik de brillen, de openhangende monden en natuurlijk de dans van Napoleon! hoe die gast beweegt vondt ik echt MASTERLIJK!
oh ook een grappig stukje: Napoleon maakt een tekening waarvan hij zegt dat het een van zijn beste werken is! het meisje kijkt ernaar en denkt echt van: WTF :S SUPER gewoon!
kgeef de film gewoon 5* sterren XD

avatar van Brink

Brink

Aparte film. Moet je van houden.

Meesterlijke film. Het personage Uncle Rico heeft een cultstatus verworven waar je U tegen zegt. Reve's "De Avonden", maar dan met warmer weer.

avatar van Pannenkoek

Pannenkoek

Tjsja, hier moet je echt van houden. Was dit nou echt zo grappig dan ?

Net alsof je de hele avond naar Adje zit te kijken.

Maar eerlijk is eerlijk ondanks alles werd de film nooit echt vervelend en was hij goed gemaakt. Daarom toch nog 2**.

avatar van Pannenkoek

Pannenkoek

Pannenkoek schreef:

Tjsja, hier moet je echt van houden. Was dit nou echt zo grappig dan ?

Net alsof je de hele avond naar Adje zit te kijken.

Overigens vond ik Nacho Libre wel een goede film. Bij Nacho Libre zijn de karakters mijns inziens veel beter gelukt en dus veel grappiger.

avatar van latrat

latrat

Ik had verwacht het echt een beestige film te vinden, maar eht werd nogal een ontgoocheling. In plaats van 'echte' personages, echte sukkels neer te zetten, zoals Solondz dat soms kan, werden er alleen wat erg overdreven en 2 dimensionele figuren gebruikt. Napoleon zelf was ik al beu na de 10e minuut.

Het heeft wat weg als een sketch die een hoop californische kids gemaakt hebben, ergens tussen het surfen in.

Er zitten wel wat leuke momenten in, maar ik vond ze verre van geniaal. Als je zo'n extremen afschildert, is het nog moeilijk om iets origineels of grappigs te maken.

Wie lacht er nog als Homer Simpson Whoohoo roept als er eten passeert?

avatar van FillumGek

FillumGek

Zelden zulke vermoeiende rotzooi gezien. Niet één keer gelachen. Als je zulke overdreven typetjes gaat neerzetten om grappig proberen te zijn werkt dat alleen maar averechts op me. Enorm irritant.

avatar van drlina

drlina

Vet een saaie film! Gewoon geen humor vind ik!

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Als je echt wil lachen dan moet je deze film ook zeker niet gaan kijken, dan valt hij zeker tegen. Anders is het gewoon een komische droge film.

Als je 't na 10 minuten niks vind dan kun je beter de DVD uit de speler halen, dan is het gewoon niks voor jou.

**Na de aftiteling komt ook nog 4 minuten**

avatar van Slynkin

Slynkin

haha,.. Ik heb hem net voor de 3e keer gezien, en ik lach nog steeds m'n zak eraf. Er zitten enorm droge momenten in. Die ongelofelijke blik van Jon Heder is geniaal.

Het verhaal gaat helemaal nergens over, en het is voor het eerst in een film dat ik dat niet erg vindt.

Je moet er van houden.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Terechte cult-comedy die weer eens een verfrissend nieuwe wereld toont, namelijk die van de nerds en sukkels. Dit is een van de weinige films die ik met mijn vrienden heb gezien en waarbij we allemaal keihard moesten lachen. Normaal is iedereen boos dat ik de zoveelse American Pie niet kan waarderen.

avatar van Brouwer

Brouwer

Wat een extreme baggerfilm!

avatar van Tha Luz

Tha Luz

@simpelekees:

Ik sluit me helemaal bij je aan.

4.0

avatar van missl

missl

echt niet mijn humor. wel knap dat iemand een hele film lang zo dom kan kijken.

avatar van C.Freire

C.Freire

Dit is precies mijn humor!

Legendarische film nu al!

avatar van delin

delin

Ik vind dit echt een beetje postmodernistisch gelul, in de trant van "het hoeft nergens over te gaan". Ik vond het ook echt vaak flauw. Tegelijkertijd met vlagen ook grappig en de film is wel goed gemaakt, de acteurs goed gecast, etc.

Ach, niet een aan-, ook niet een afrader, eigenlijk. Totaal geen film die mij is bijgebleven.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Idd, met vlagen humoristisch, maar verder vooral het gevoel dat het nergens over ging. Op zich hou ik wel van dit soort films, mits ze in de trend van Little Miss Sunshine zijn, maw, ze gaan nog ergens over. Napoleon Dynamite had nauwelijks inhoud noch interessante gebeurtenissen. Alleen leuk om Tina Marjorino te zien, verder....niets boeiends.

avatar van guylopez93

guylopez93

geinige film

om melig van te worden af en toe, vooral als je die nerds ziet moet je al lachen, ze kijken zo sloom uit hun hoofden, niet normaal gewoon, verder veel droge humor momenten dus wel lache om te bekijken

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

Ik weet nou niet of ik hem geniaal grappig moet vinden of beetje vaag. Aangezien ik daar maar niet uit kom geef ik hem 3 sterren.

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Ik kon er niet echt om lachen, maar ook niet vervelend ofzo. Oke af en toe een glimlach vooruit!

Meer woorden wil ik er niet aan vuil maken!

avatar van toxauron

toxauron

Waarschijnlijk de meest absurde film die ik tot nu toe heb gezien

maar dat stuk op de muziek van Jamiroquai is heer-lijk.