Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Sam Mendes
Met onder meer: Tom Hanks, Paul Newman en Jude Law
Releasedatum: 24 oktober 2002
Plot Road to Perdition
"Pray for Michael Sullivan."
Michael Sullivan werkt voor misdaadbaas John Rooney. Michaels oudste zoon is benieuwd naar de werkzaamheden van zijn vader, en wanneer deze weer eens voor Rooney op pad gaat, besluit hij hem te volgen. Hij is getuige van een afrekening en iedereen vraagt zich af of de jongen zijn mond zal kunnen houden. Een huurmoordenaar wordt opdracht gegeven om het zekere voor het onzekere te nemen, en Michael en zijn familie te vermoorden. De belangrijkste doelwitten, Michael en z'n zoon, weten echter te ontkomen en slaan op de vlucht.
Michael Sullivan
Peter Sullivan
Alexander Rance
Finn McGovern
Humphrey
Ik vond de film goed. Zondermeer. Misschien omdat ik Tom Hanks een prima acteur vind. Maar je kan de film zeker niet vergelijken met The Godfather (reeks). Die laatste is nu echt een niveautje hoger. Vooral het onwaarschijnlijk einde van de film viel me tegen. Toch nog een 3,5*.
rokkenjager
Heerlijke film van Mendes, deze moderne gangster film beviel me overigs beter dan American Beauty, geweldige rol van Tom Hanks die het absoluut perfect doet, een rol wat hem op het lijf is geschreven. Paul newman zet hier een van zijn beste rollen neer, en Daniel Craig doet het ook overigs erg goed.
Zelden zo mooi Cinemagrafie gezien(shout-out in de regen)
was meer dan prachtig. script, Jude Law, band tussen vader en zoon, heerlijke 30's sfeer, royaliteit, geweldige muziek, allemal elementen die we terug zien in deze meesterwerkje van Mendes.
Le Edzel
Ik heb deze film zojuist eindelijk gezien dan, en ik kan me alleen maar aansluiten bij wat rokkenjager hierboven zegt.
Sommige stukjes even teruggespoeld en opnieuw gekeken, lettend op camera werk e.d.
En het zit dus ook echt goed in elkaar, ook de andere kijk en stijl in het genre 'maffia' of 'misdaad'.
4 sterren.
psycholamp
- 1960 berichten
Behalve het camerawerk, vind ik weinig positiefs aan deze film. Wat mij betreft: Road to prediction, té voorspelbaar en gelikt.
GioFunny
Prachtige film. Camera werk, jaren 20 sfeer zit er goed in, humor tussen vader en zoon. Slimme misdaad film zonder al teveel actie, maar toch super goed wegkijkt.
vader/zoon relatie maakte het voor mij alleen al 5 sterren
Tom hanks zet hier een ander rol neer dan ik was gewend, en naar mijn mening 1 van zijn betere prestaties...
movieking
Ik heb maar 1 woord voor deze film......... SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Leland Palmer
Leuke film, maar niet van het niveau wat ik verwacht had. Tom Hanks komt eigenlijk pas na een uur in zijn rol en werd verrassend overklast door Daniel Craig. Na dit uur komt daar wel verandering in en neemt Hanks het voortouw. Verhaal is leuk, maar verschrikkelijk voorspelbaar. De film komt eigenlijk nooit op gang en blijft in een slakkengangetje zijn gang gaan. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar als er dan geen alternatief verzonnen wordt om dit lage tempo te compenseren is dat jammer. Er is niks mis met de cinematografishe aspecten en de muziek die in deze film eigenlijk een pluspuntje verdienen. Er hangt een goede sfeer die ervoor zorgt dat de film (redelijk) makkelijk wegkijkt. Voor de rest verdient de film wel een voldoende, maar ik had meer verwacht van Road to Perdition....
Maruk_17
Echt een goede film, het begin is wat doorbijten maar daarna wordt het steeds leuker. Goede muziek. Het einde had ik echter anders verwacht..
Aardige film, maar zeker niet de echte topper die het pretendeert te zijn. Hanks doet het niet onaardig, maar het blijft moeilijk om hem als gangster te zien. Het eerste uur is vrij traag, maar daarna komt de film gelukkig aardig op gang. En zeker niet te vergelijken met de Godfather of andere maffiafilms van dat niveau zoals Goodfellas.
tukkerstein
Goede film, maar zoals hiervoor al werd gezegd, minder goed dan wordt gezegd. Het eerste gedeelte is totaal anders dan het tweede gedeelte, erg traag, het tweede gedeelte wordt het allemaal wat boeiender. Er wordt goed geacteerd, maar echt Oscarwaardig was Hanks dit keer niet. Het einde is nogal standaard en voorspelbaar maar niet echt slecht.
Daniel Craig vond ik trouwens niet echt goed acteren. De muziek was wel een dikke pluspunt.
Aardige dramafilm, ruime 3*
tommykonijn
Erg mooie Film van Tom Hanks en de andere deden het ook wel Goed ondanks dat ik Jude Law ietsje minder vond, Road To Perdition is een Film waar je naar moet kijken als je daar echt de smaak van hebt en bij mij ging dat nog wel net.
****
Dirigent
hele mooie film, die de rauwe sfeer van de jaren 30 goed laat zien, veel mooie plaatjes en een goed verhaal oja en wat een mooie soundtrack heeft deze film!
Helemaal mee eens, ik vind de soundtrack van de film namelijk ook érg goed en wat de film betreft :
thunderball
Deze van de week eindelijk ook maar eens bekeken:
idd mooi in beeld gebracht, mooie art direction en muziek, maar feitelijk doorsnee verhaal en kan niet in de schaduw staan van echte toppers in het genre als The Godfather, Goodfellas etc. Zelfs een "The Untouchables" vind ik stukken beter.
Ook omdat Hanks vrij emotieloos en vlak speelt (in mijn optiek zoals gewoonlijk) en vooral het eind gedeelte kwam vrij ongeloofwaardig bij me over (hij schiet al die gangsters op straat zonder veel moeite dood, zonder zelf gewond te raken).
Opvallend veel bekende koppen in deze film, leuk om Craig in een rol te zien voordat hij bekend zou worden als Bond en Jude Law nu eens niet als de knappe playboy deed het erg leuk als hitman met een ietswat vreemde hobby.
3,5 ster is meer dan genoeg.
donnie darko
Zeer goede film. Mooi gangsterdrama dat mij wist te boeien van de eerste tot de laatste minuut, mede door de goede vertolkingen van Tom Hanks, Paul Newman en een verrassend leuke slechterik Jude Law, en door het mooie verhaal. Na American Beauty stelt Sam Mendes me toch niet teleur met deze.
dvdfreak123
zalige film met weer zeer overtuigende tom hank niet veel actie maar is geen minpunt in deze film het verhaal zit goed in elkaar onvoorspelbaar einde weer een puike film van hanks
G.1Rl
Wel een redelijk goede film, maar had er toch meer van verwacht met Tom Hanks, Paul Newman, Daniel Craig en Jude Law.
film88888
Matig gangster film. Waar ik wel hoge verwachtingen van had, door de cast, en dan het verhaal. Tom Hanks was goed, en Daniel Graig was hier nog niet bekent toen deze film uitkwam, maar vond hem wel de enigste met het knapste acteerwerk. Jude Law, en Paul Newman waren ook niet slecht, maar de film kan nog wel beter. Ik was een beetje teleurgestelt bij deze Road To Perdition. Matige gangster film. Een 3,0
kanjertje
Hele mooie en aangrijpende gangsterfilm met een geweldig onvoorspelbaar verhaal.
Prachtig geacteerd.
Gelukkig niet te veel geweldscenes.
4,5 / 5
Pacino88
Eindelijk weer herkeken, en dit blijft een topper in het genre. Juist door de rustige sfeer en dito tempo. Tom Hanks is perfect gecast als kalme crimineel. Jude Law slaagt erin zijn rol extra karakter te geven. Maar wat het hem echt doet, is die geniale muziek. Die draagt bij aan alles wat ik hier boven meldde. Helaas vind ik 20 euro veel te duur voor een cd.
JerryL
Sterke film, heeft lang geduurd voor er weer een goede misdaad film werd gemaakt.
Na Casino & Good Fellas hebben ze ons lang laten wachten...... eindelijk!!!
wwelover
Goede film. Heerlijk duister sfeertje. Verhaal is goed en erg spannend. De cast is top. Zeker Tom Hanks en Daniel Craig. Maar ook Jude Law zette een zeer sterk karakter neer. Zelfde geldt voor Newman.
De muziek is echt geniaal in deze film.
Erg mooi maar droevig slot.
Ook een chapeau voor die jonge gast. Goed geacteerd.
lucdecoster
Mooie gangsterfilm in een mooi grauw sfeertje. Mooie rol van ouwe Newman en Daniel Craig was hier beter dan in James Bond. Het einde was wel voorspelbaar.
flrois
Dit is echt een goede film. Ik vind tom hanks een goede actuer.
****
Mooie en spannende film en de film straalt een typisch jaren 20 sfeertje uit. Prima gespeeld door Tom Hanks.
leidsehoodie
Wat mij betreft: Road to prediction, té voorspelbaar
gangsterfilm met een geweldig ONvoorspelbaar verhaal.
Haha, daar sta je dan met je Road To Prediction.
Ik blijf het een pracht-film vinden. Letterlijk. Het ziet er allemaal heel mooi uit. Misschien minder goed qua film dan andere Mafia films, maar voor voor mij qua beleving één van de mooiste films ooit. Ontroerend, mooi en stoer, het zit er allemaal in.
Dit is voor mij zo'n film waarvan ik kan begrijpen dat anderen hem niet super vinden (wel goed, niet super), maar die ik zelf elke keer weer ontzettend goed vind!

Maffiafilm 'Road to Perdition' van Sam Mendes wordt vrijdag uitgezonden op televisie

Alle negen films van de jarige regisseur Sam Mendes (59) naar MovieMeter-beoordeling

The Green Mile

Carlito's Way
Misdaad / Drama, 1993

Gran Torino
Drama / Misdaad, 2008
hotelillinoishuurmoordenaarboerderijgrote depressierondritgebaseerd op stripwraakgeorganiseerde misdaadmaffiabank overvalbased on graphic novelal caponehomeworklearning to drivespoiled sonscarred facethompson sub machine gunliberty half dollarlake michigan jaren 30cautionaryloose adaptationambivalentcallous