Signs (2002)
Gesproken taal: Engels en Portugees
Releasedatum: 5 september 2002
Bekijk via Netflix
Plot Signs
"It's not like they didn't warn us."
Graham Hess is een voormalig geestelijke in een dorpje op het platteland van Pennsylvania. Na de dood van zijn vrouw heeft hij zijn baan opgegeven, en leidt hij samen met zijn broer en twee kinderen een rustig leven. Op een dag verschijnen er mysterieuze graancirkels in zijn land. Bij zijn zoektocht naar de waarheid achter de cirkels wordt hij in zijn geloof getest.
Graham Hess
SFC Cunningham
Tracey Abernathy
Mr. Nathan
tyleet11
Gibson in een SF film, werkte dus niet
Ahum.... Mad Max?
Werwolf
Na alle kritiek die ik hoorde over de film, besloot ik hem toch te bekijken, en ik moet zeggen dat ik hem wel de moeite waard vond. Het eindstuk was iets te veel van het goede, maar de spanningsopbouw vond ik wel de moeite waard!
Jay_To_Tha_P
de spanningsopbouw was zeker goed maar ik vond het
tegen het einde toch steeds slechter worden
anarki
verschrikkelijke film over een man die zijn geloof terugvindt op een idiote manier... cliche-verhaallijn, irritante personages...
pjutter
beetje saaie film,
het gaat de hele tijd over een aanval van aliens, en dan zijn ze er en dan raffelen ze de film snel af, en opeens zijn ze weer verdwenen
allemaal beetje nutteloos
mikey
Het gaat natuurlijk niet zozeer over die aliens maar over een gezin die probeert om te gaan met zijn verleden met daar tegenover een vreselijk vooruitzicht.
anarki
ik kon het zelf niet beter samenvatten....
boerenpummel
Heb me zeker niet verveeld met Signs, bij momenten was er wel enige spanning en er werd ook wel redelijk geacteerd. Toch bleef het het grootste deel van de tijd "wel aardig" maar nergens werd het echt super.
film_kaza
ik vond de film eerst wel spannend, maar het einde vond ik op een of andere reden minder.
xenne
matige film.....wel mooi gefilmd en bij wijlen wordt er een spannend & angstig sfeertje gecreeerd ; het verhaal is echter filterdun en doorspekt met cliches. de film combineert thriller met een familiedrama, maar faalt op beide fronten. zoals in de meeste films van Shyamalan gaat het traag en gebeurd er niet al te veel (niet dat ik een actiefan ben zenne, totaal niet - gewoon een gebrek aan inhoud), zal wel nooit een fan worden ... 2½
pie18
vond het wel leuke film alleen einde beetje raar, maar ja toch een 3.
Thomas83
Nou, ik heb de film net voor het eerst gezien en vond het een echt een zwaar tegenvallende film.
Hij barst inderdaad van de cliché's en de spanning wordt heel lang opgebouwd na de climax, die uiteindelijk een beetje een afknapper is.
Dit is al de tweede film van Shyamalan die ik gigantisch vind tegenvallen. The Village vond ik ook al zo'n teleurstelling.
Halcyon
Hij barst inderdaad van de cliché's
Maar de clou van de film is toch alles behalve cliché, vind je niet?
mental_jos
zzzzzzzzzzz
nou was ik best moe vandaag maar ik viel bijna in slaap bij deze film. wat een nutteloze langdradige saaie gesprekken, en een onbevredigend einde maakt het tot 1.5 sterretjes
Dynamovie
Wat een trage, inhoudsloze, waardeloze film. Slaap Signs Slaap. 1* voor de moeite.
Remi
wel een leuke thriller. Leuk geacteerd en ook wel een spannende sfeer
Uncle_Junior
Meest tegenvallende film van M. Night Shyamalan
Nee, die eer gaat naar "The Village."
Overigens moet ik zeggen dat ik af en toe het idee had dat ik naar een comedy zat te kijken, zo DEBIEL was af en toe het samenspel van Gibson en Phoenix. En dan heb ik het over de scenes waarbij ze om het huis renden en vloekten,en de scene in de auto over de "Nerds" (Die kop van Gibson richting Phoenix! Hilarisch!
Voor de rest wel een vermakelijke film, vooral door de sfeer die gecreeerd werd door de filmbeelden die van over de gehele wereld leken te komen.
*** dan maar.
us_raider
- 2034 berichten
Goede film. Redelijk spannend en de sfeer zit er ook goed in. Het einde vind ik aan de ene kant wel goed, maar aan de andere kant ook een beetje tegenvallend. Het gedoe met de aliens zelf tijdens het einde is wat zwakjes, maar als blijkt hoe alles in elkaar steekt, en de film toch een zeker boodschap met zich meebrengt kan ik dit wel een geslaagd einde noemen. 4*
Witch-king
Deze film heb ik gisteren op tv gezien, goede film.
Deze film krijgt van mij 3,5 sterren
Alleen wat is de "onverwachte" twist in deze film, ik kon het niet thuisbrengen. Was het dat de alien toch niet tegen water kon, dat de jongen bleef leven of dat hij weer priester werd of misschien geen van dit alles. Kan iemand mij dat uitleggen
Woutjinho
ze hadden er een spannende film van kunnen maken, ik weet niet waarom ze dat niet deden, het einde is gewoon zo slap
het verhaal ervoor was gewoon te langdraderig en de film mocht niet te lang duren dus haken ze zo snel mogelijk af
DeCol
Ik heb hem maandag voor het eerst gezien. Hoorde van velen dat het een slechte film was, maar eerst zien dan geloven. Ik vond ik er dus ook bijna niks aan. Maar toch had het een goed einde, waarin eigenlijk heel het verhaal naar voren kwam. Voor de rest is het een matige film, 2,5 *
swrene
een goed einde? daar ben ik het dus absoluut niet mee eens. kom op zeg. De manier waarop die dingen uiteindelijk worden verslagen is echt te triest.
BlueSword
dit is inderdaad precies het tegenovergestelde van mij.
maar ik vond de film wel goed en aardig spannend in het begin maar dat einde was toch wel het ergste.
Halcyon
Had je dan graag een apocalyptisch gevecht gehad tussen miljoenen UFO's en 24 F16's van het Amerikaanse leger?
Turkeyloverz
Dan was mijn cijfer meteen een 0,00..
De hele film is wat ''mysterieus'', het einde vind ik dan ook erg goed passen bij de film.
Ik zie de aliens in deze film als een bijzaak, daarom maakt het ook niet uit wat er met ze gebeurt, het ging mij meer om hoe Gibson en zijn familie zich proberen te redden na een ''moeilijke tijd'' achter de rugDaarom is deze film voor mij meer een drama dan een SF.
Witch-king
Dat je die aliens pas aan het eind laat zien, dat houdt de spanning goed in de hele film.
Ook dat hij iets hoorde/niks zag in het huis van zijn "vriend" hield de spanning er heel goed in.
L. luchtloper
Ik vond het wel een goede film om te zien. In veel opzichten is dit een goede film.
Ik vind het mooi hoe Shyamalan de film opgenomen heeft. Hij heeft een eenvoudige lokatie uitgekozen. Daarnaast laat hij bijvoorbeeld weinig van de aliens zien, dat de spanning verhoogd. Hij gebruikt ook weinig special effects in deze film.
Daarnaast vind ik de dubbelzinnige betekenissen goed in deze film. "Signs", de graancirkels uiteraard. De tweede betekenis is dat er zoiets als toeval niet bestaat en dat een goddelijke macht over ons waakt en alles in scène zet.
Het verhaal is best vaag, maar steekt goed in elkaar.
Ik vind de acteerprestaties ook goed in deze film, met name Mel Gibson, wiens gezin gebroken is door het dodelijk ongeluk van moeder. En ik zie Joaquin Phoenix graag.

El Laberinto del Fauno

Foo Fighters: Back and Forth
Muziek / Documentaire, 2011

Cast Away
Drama, 2000
symbolismwaterboerderijgeloofhorrorbuitenaards wezenfamilie relatieslandelijk gebiedbuitenaardse invasiecrop circle alien attackloss of faithalien encounteraliens