Genre: Drama / Romantiek
Geregisseerd door: Lasse Hallström
Met onder meer: Kevin Spacey, Julianne Moore en Judi Dench
Releasedatum: 28 februari 2002
Plot The Shipping News
"You'll never guess what you'll find inside..."
De zwoegende journalist Quoyle keert met zijn dochtertje terug naar het dorp van zijn familie, een klein vissersdorpje. De moeder van zijn dochtertje, Petal, heeft het kind proberen te verkopen aan een adoptiebureau. Ondanks dat Quoyle tot nu weinig succes in zijn leven heeft gehad, weet zijn column in het plaatselijke visserskrantje een publiek te vinden. De ervaringen in het dorpje veranderen zijn leven voorgoed. Dan ontmoet hij de weduwe Wavey...
Quoyle
Billy Pretty
Dennis Buggit
Grace Moosup
Jordy
Vond het weer zo'n typische Lasse Hallström film. Wat ik bij Gilbert Grape, Cider House en Chocolat ook al vond vind ik hier ook weer: mooi gefilmd, goede cast, en een vermakelijk (maar niet echt bijzonder) verhaaltje
3 sterren weer
Deze film mist de sterkte en de kracht van Whats Eating Gilbert Grape en de frisheid van My Life as a Dog, maar toch heb ik me wel vermaakt bij (weer) een goeie Hallstrom film. Sterke cast, maar helaas is het verhaaltje een beetje langdradig en saai. 3,5*
Goodfella
Een mooi, klein, ingetogen dramafilmpje. Niet echt bijzonder te noemen, maar wel erg sfeervol gefilmd en met name Kevin Spacey is weer 's lekker op dreef.
corbijn
goed ingetogen drama. geacteerd op de vierkante mm. verhaal vond ik wel erg mooi.
NERD
Interessant. Eindelijk weer eens een film met een lekker "simpel" verhaal wat toch zeer interessant is. Eens een ander soort rol voor Spacey.
3,5 sterren.
Marvin
Ik vond het een erg lekkere film om te kijken, ik heb me goed vermaakt!
FisherKing
Fantastische film. Al die cultuurbarbaren hier.
Ongelooflijk fijne sfeer. En ik wil nu graag in NewFoundland Wonen.
Perfecte rollen van Kevin Spacey en Jullianne Moore
4 vette sterren.
wackyboy
Schijnt wel een van de armste gebieden van Canada te zijn, dus je moet waarschijnlijk wel geld mee nemen.
FisherKing
Ik had eerder de indruk dat geld daar niet echt een rol speelde.
troy31
op het idee gebracht door het positieve bericht van fisherking. bedankt nog!
kheb er nl geen spijt van. in de film spelen twee van mijn favoriete acteurs.
ik verbaasde me over de snelle opening. goh wat gebeurde er veel in het eerste half uur. later wordt het wat rustiger.
het verhaal is in al zijn eenvoud mooi. ook schoot ik geregeld in de lach.
4 sterren.
FisherKing
Ja idd bijzondere opening. Drama wordt goed uitgelegd daar, erg sterk punt, en de rest van de film wordt duidelijk dat je gewoonweg tijd nodig hebt om dat te verwerken.
Anderen vinden dat wellicht saai maar ik vond het buitengewoon boeiend om te zien dat langzaam de gebeurtenissen uit het verleden van de hoofdpersonen afglijden. De tijd-factor. En dan nog ook nog eens in een decor van een godvergeten plaatsje waar nauwelijks de "echte" buitenwereld speelt.
Bovendien ik was ook positief verrast toen ik de film zag, aangezien de kritieken her en der negatief waren.
jassonn
de film keek lekker weg,goed acteerwerk vooral van Spacey.3.5 sterren.
Shipping News is een rustige intieme film.
Spacey als de uitgebluste, gebroken man die maar niet zijn draai krijgt.
Ik vond 'm niet saai, maar ik ergerde me aan de opgedrongen symboliek en een weinig subtiel eerste half uur.
De helderziende dochter, het 'spookhuis', Spacey die roept dat hij voelt dat hij afstamt van piraten, de man die bij nader inzien toch niet dood is en dan gelijk weer bij zinnen lijkt en zegt 'ik heb de vloek overwonnen, zoon je mag je visvergunning hebben' . Dan wordt het mij teveel.
Queto Yurlunyur
Het acteerwerk is van hoog niveau, maar het verhaal wil maar niet boeien. 2,5 *
narva77 (crew films)
Weer een mooie film van Lasse Hallström, met uitstekend acteerwerk van de hoofdrolspelers. Leuk rolletje ook van Rhys Ifans (Notting Hill), en een Cate Blanchett zoals ik haar nog nooit heb gezien!
En inderdaad, in het eerste halfuur gebeurt er wel errug veel...
Mooie shots ook van mooie locaties in Newfoundland, maar zeker niet de beste van Hallström. 3,5*
PartyMarty
Mooie film, net gezien op Canal +. Mooie beelden, goed geacteerd en ik vond het wel een goed verhaal.
Sjan
Weer zo'n ontzettende warme en sympathieke film van Lasse. Mooie plaatjes, een 'warm' verhaal en uitstekende vertolkingen. 4*
FisherKing
Tja, ik zei het al he. Erg vermakelijke sfeer-verfilming.
3 sterren weer
Hallström's films worden met de kijkbeurt mooier. Werelds verhaal over een murw gebeukte man, die alle achter zich laat en terug gaat naar waar zijn voorvaderen vandaan kwamen. Spacey is geweldig, Dench en Moore zijn erg goed en ook het camerawerk (zoals in bijna alle Hallström films), maar vooral de muziek waren erg mooi. Ik gooi d'r nog een halfje bij op...
TheRisingSun
Fijne film,met goede rollen van Julianne Moore en Kevin Spacey. En een Cate Blanchett zoals ik haar nog niet eerder gezien heb! Wat zag zij eruit zeg,haha. Het verhaal was niet zo heel geweldig,maar toch bleef ik wel met plezier kijken.
3,5 ster
~Jewel~
Het verhaal vond ik niet echt spraakmakend. De acteurs echter spelen geweldig in deze film, met name Kevin Spacey, Julianne Moore en Cate Blanchett, die ik, net zoals TheRisingSun zegt, nog nooit zo gezien heb
2 sterren voor de acteurs en 1 voor de beelden.
SuperSideSwipe
Erg sloom en rustig drama verhaal, je moet hier echt van houden om deze film te kunne waarderen.
Spacey speelt zeer sterk, maar het kon mij evengoed niet overdreven veel boeien.
2,5
sarara
Zeer bizarre, maar diepzinnige film. zowel je fantasie als je rationeel gevoel wordt aangesproken. Een beetje donker,semi-zwart filmpje, maar dat stoort er niet aan.
Norma
Spacey zet de rol van een onzekere, verdrietige en ietwat simpele man zeer ontroerend neer. Hele mooie, soms verrassende film. Mooi vanwege de prachtige natuur en muziek, verrassend vanwege de soms bizarre anekdotes.
Saai? Nee, niet als je bovenstaande zaken kunt waarderen. Ik hou van dergelijke films, dit is voor mij echt genieten!
xenne
Viel me nogal tegen, had dan ook nogal hoge verwachtingen gezien de cast/regisseur. zoals hierboven al gezegd, het begin mist subtiliteit, daarna worden we overladen met symboliek - en ik ben al geen watermens. het boek is wellicht beter dan de film, en de band is wellicht nog beter. toch de moeite om te bekijken, dan vooral voor Judi Dench en Julianne Moore, maar had er veel meer van verwacht ... 2½
Cupido
- 1910 stemmen
Weer zo'n fraai, niets-aan-de-hand sfeertje in deze Hallström, maar hij heeft al stukken beter gedaan. Acteerwerk was bijzonder.
tevelenco
Nadat ik eerder al meerdere films van Lasse Hallstrom had gezien en goed tot zeer goed had beoordeeld was ik toch wel erg benieuwd naar deze.
Maar deze vond ik tot nu toe wel de minste.
Ik vond het verhaal niet echt boeiend uitgewerkt en ook de akteerprestaties vond ik niet super.
Het werd allemaal wel mooi en sfeervol in beeld gebracht maar het kon me toch niet zo boeien.
En dat viel me toch wel een beetje tegen gezien de goede cast.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Submarino
Drama, 2010