• 9.376.964 stemmen

U-571 (2000)

Thriller / Oorlog | 116 minuten

Genre: Thriller / Oorlog

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Jonathan Mostow

Met onder meer: Matthew McConaughey, Bill Paxton en Harvey Keitel

Gesproken taal: Frans, Engels en Russisch

Releasedatum: 28 september 2000

Plot U-571

"Heroes are ordinary men who do extraordinary things in extraordinary times."

1942, de Tweede Wereldoorlog. Grote hoeveelheden munitie en talloze mensenlevens gaan verloren omdat de Amerikanen de boodschappen die Hitler naar zijn troepen stuurt, niet kunnen ontcijferen. Die tekortkoming zou op termijn wel eens de overwinning van de Duitsers kunnen betekenen. Om dat te verhinderen wordt een grootscheepse infiltratie-operatie opgezet. De opsporingsdiensten hebben noodsignalen onderschept die afkomstig zijn van de U-571, een Duitse onderzeeër die wegens technische defecten ergens op de Noord-Atlantische Oceaan drijft met aan boord de Enigma, de beruchte machine die de Duitse berichten codeert.

Lt. Andrew Tyler

Ronald Rabbit Parker

avatar van Edie

Edie

neo schreef:

Ondanks het historisch niet correcte en de andere dingen waar een loopje mee worden genomen, vind ik het toch nog een behoorlijk spannend geheel. Overigens geef ik Das Boot de volle mep, dus daar kan ik niet op afgerekend worden

Ik ook, de special effects waren belabberd, maar het acteerwerk van o.a. Harvey Keitel was zeker goed.. Ook vond ik het best een beetje spannend hoor, maar hij haalt het natuurlijk niet bij 'Das Boot'. Ik geef de film nog net een 2,5..

• 2081 stemmen

de special effects waren belabberd

De hele film heb ik gewoon het idee dat ik naar een computerspel zit te kijken, want ja, dit soort dingen moeten tegenwoordig met de computer he. Mijn god, wat ben ik blij dat Das Boot oud is. En dan te bedenken dat de Amerikanen eerst Das Boot wilden verfilmen...

maar het acteerwerk van o.a. Harvey Keitel was zeker goed

Deze hele film is gewoon een grote leugen.

avatar van Edie

Edie

U-96 schreef:

Klopt... Dat vond ik ook een groot pluspunt bij Titanic, het schip zelf was gewoon deels nagebouwd.. Ook al werd er veel computer effecten gebruikt, wel goed naar mijn mening... Jammer dat het bij films als U-571 totaal geen moeite meer lijkt worden ingestoken..

maar het acteerwerk van o.a. Harvey Keitel was zeker goed

Welnee, net als de rest van de cast, wannebe-overtuigend. Het slaat voor geen meter aan.[/quote]

Mwoah, ik irriteerde me iig niet aan hem Bill Paxton vond ik niet goed overkomen..

avatar van Timmy757

Timmy757

Als das boot er niet wa geweest hadden veelen deze wel goed gevonden

Als das boot er niet wa geweest hadden veelen deze wel goed gevonden

Velen ja, velen die stront in hun ogen hebben. Ik ontken het niet. Als Das Boot niet bestond zou ik anders tegen deze film hebben aangekeken, maar Das Boot is de film die de NORM heeft gelegd en daarbij nog eens enorm informatief is, vooral het boek. Uit dat boek heb ik zoveel geleerd, voornamelijk de techniek en geheimen die bij U-boten een grote rol spelen.

Mostow lapt alles aan zijn laars, en wil vooral een snelle film hebben. "Onwaarheden? Niemand die het ziet joh." Vergeet echter niet dat van de 10.000 U-bootmannen die de oorlog hebben overleefd, er nog genoeg leven die deze film na een minuut al meteen de grond in trappen. Er zijn zelfs veteranen die kritiekpuntjes op Das Boot hebben. Zelfs Lothar-Günther Buchheim was niet helemaal tevreden. Niemand weet zoveel over het ware U-bootleven als zij. Petersen niet, ik niet, Mostow niet. U-571 is een commerciele kutleugen.

Ik begrijp die Amerikanen niet, ze hadden de beste onderzeeërs in de oorlog en hebben nu de meeste geavanceerde onderzeeërs ter wereld. Laat ze toch verdomme een film over hun eigen boten maken! Maar neehoor, men wil dat er geteerd wordt op de alom bekende en legendarische U-boten en Russiche subs...

avatar van royj

royj

Deze film vond ik helemaal niets, zeker niet als je weet dat het Engelse waren in die sub en geen Amerikanen! Dat heet pronken met andermans veren, maar dat zal de gemiddelde Amerikaan wel weer niet weten. Bij mij komt ie niet verder dan 2*, sorry voor de mensen die wel voorbij deze leugen kunnen kijken, ik kan dat dus niet.

avatar van darkcity

darkcity

Niet echt mijn genre, vond er daarom ook niet veel aan, verhaal zat opzich wel goed in elkaar maar boeide me verder niet zo. 2.5 ster.

avatar van HiLL

HiLL

Met name door het briljante geluid(oscarwinnaar) een 4!

avatar van AmezorC

AmezorC

Goede film en goed geluid.

Een aanrader !

avatar van otherfool

otherfool

Toch weer een goede duikbotenfilm, niet zo goed als Below of Das Boot maar toch mooi in beeld gebracht. De film krijgt veel kritiek voor het geschiedenis herschrijven, maar daar moet je in mijn ogen niet zo moeilijk over doen (sorry U-96).

3*.

avatar van pampie

pampie

is dit niet die film die voor 2 euro in zon rommelbak ligt van media markt?

• 2081 stemmen

Twee euro voor deze film? Dure winkel dan.

Carl

Een goeie film; zoals een film BEHOORT te zijn. Interessant verhaal, goed spel, vette effecten, goed lopend plot en goede acteurs.

• 2081 stemmen

Met Das Boot kom je met deze kenmerken honderd maal meer aan je trekken.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Carl schreef:

Een goeie film; zoals een film BEHOORT te zijn. Interessant verhaal....

Echter, helaas is het historisch gezien weinig accuraat!

avatar van Edamboy

Edamboy

Aardige film, maar het haalt absoluut niet het topniveau van Das Boot

avatar van Werwolf

Werwolf

Edamboy schreef:

Aardige film, maar het haalt absoluut niet het topniveau van Das Boot

Zelfs om hem al te vergelijken met das boot gaat te ver!

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Behoorlijke film! Vooral de diepzeebommen knallen er hard in

avatar van Materny

Materny

Prachtige film.

Heb de veelbesproken 'das boot' nog niet gezien maar als hij beter is dan deze wat nogal vaak wordt beweert dan beloofd het wat. .

De spanning, die versterkt wordt door de vele sterke plotwendingen blijft je de gehele film achtervolgen, en laat je tot het einde toe niet meer los.

Medeleven & symphatie voor de crew wordt langzaam in de film opgebouwd, en alleen dat al zegt misschien ook genoeg over Mostow's kwaliteiten.

Heel wat inderdaad.

Ga alsjeblieft heel snel naar Das Boot kijken. Ben benieuwd of je mening over deze film dan nog wel hetzelfde zal blijven.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Het kan best hoor, ik vind ze allebei goed. Alhoewel ik Das Boot na deze wel een halfje heb verhoogd.

U-96 schreef:

Met Das Boot kom je met deze kenmerken honderd maal meer aan je trekken.

Nou nee..... ik vind 'Das Boot' teveel docu-achtig, geen echte goeie speelfilm. Met u 571 heb ik continu op het randje van de bank gezeten; met das Boot vond ik het na de eerste helft tijd voor de koffie worden, en op 3/4 weer, etc. etc.

narva77 schreef:

Echter, helaas is het historisch gezien weinig accuraat!

Dat kan best zijn. Maar sinds wanneer moeten films historisch accuraat zijn? Of hebben de nazi's elkaar destijds in het engels bevelen toe horen roepen wat je in mn wat oudere films had? Man, wat heb ik me daaraan geergerd; alsof men geen goede duitse acteurs kon vinden.

Gelukkig trouwens dat we de laatste jaren de duitsers ook duits horen praten in plaats van engels.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Das Boot niet spannend?

Materny schreef:

Prachtige film.

Ik vind Das Boot dus als SPEELFILM erg tegen vallen, en deze film veel beter. Das Boot gaat veel meer de richting van een psychologisch docudrama op.

Goodfella_90 schreef:

Das Boot niet spannend?

Veel minder dan in vergelijking met 571.

Alles is relatief natuurlijk; ook Das Boot is best goed. Maar qua spanning is Das Boot minder.

avatar van predator

predator

• 1952 stemmen

Historisch misschien niet correct, maar prachtig acteerwerk en veel spanning (de dieptebommen, prachtig gedaan). Mooie film.

avatar van predator

predator

• 1952 stemmen

U-96 schreef:

Iedereen die deze film op wat voor een manier dan ook waardeert, moet dit artikel maar eens lezen. De schrijver heeft alle woede over deze film die ik ook heb (na 6 keer te hebben gezien), alleen hij kan het goed bewoorden.

Ben 't niet met 'm eens, maar wel een erg grappig artikel.

avatar van jesje

jesje

Ik vond het een mooie film! Verhaal vond ik super.

avatar van Karel Martel

Karel Martel

Historisch is het flut, maar daar kijk je zo'n film niet voor.

Goed verhaal, spanning en aardig acteerwerk.