• 9.372.303 stemmen

U-571 (2000)

Thriller / Oorlog | 116 minuten

Genre: Thriller / Oorlog

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Jonathan Mostow

Met onder meer: Matthew McConaughey, Bill Paxton en Harvey Keitel

Gesproken taal: Frans, Engels en Russisch

Releasedatum: 28 september 2000

Plot U-571

"Heroes are ordinary men who do extraordinary things in extraordinary times."

1942, de Tweede Wereldoorlog. Grote hoeveelheden munitie en talloze mensenlevens gaan verloren omdat de Amerikanen de boodschappen die Hitler naar zijn troepen stuurt, niet kunnen ontcijferen. Die tekortkoming zou op termijn wel eens de overwinning van de Duitsers kunnen betekenen. Om dat te verhinderen wordt een grootscheepse infiltratie-operatie opgezet. De opsporingsdiensten hebben noodsignalen onderschept die afkomstig zijn van de U-571, een Duitse onderzeeër die wegens technische defecten ergens op de Noord-Atlantische Oceaan drijft met aan boord de Enigma, de beruchte machine die de Duitse berichten codeert.

Lt. Andrew Tyler

Ted Trigger Fitzgerald

Ronald Rabbit Parker

avatar van Jordy

Jordy

Zeer voorspelbare film. Echt spannend is ie niet, aangezien alles wat je in deze film ziet al 10 keer eerder is gedaan, maar dan een stuk beter. Als je van onderzeeboot-thrillers houdt is het misschien nog wel een aanrader, anders zou ik lekker een ander filmpje gaan kijken. Twee en een halve ster.

avatar van iman

iman

Onderzeeboten films vind ik altijd al leuk om te zien en deze was zeker weten de moeite waard....ECHT goed en heel SPannend.....ZIEN DUS!!.

avatar van Etienne U

Etienne U

Best toppertje dit, had er iets meer van verwacht maar ondanks dat, zekers te doen.............je moet natuurlijk wel van WWII filsm houden anders kan je hem beter op de plank laten staan............3 sterren voor mij.

avatar van azreal

azreal

Goeie film. Best spannend.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Ik vond deze film helemaal niet voorspelbaar. De spanning was bijna de gehele film door te snijden, en heb in geen tijden zo'n spanning gevoeld! Het grootste gedeelte van de film speelt zich in een kleine ruimte af, maar dat is juist het goeie aan de film, het wordt toch spannend ondanks dat het zich bijna allemaal onderwater in een kleine onderzeeër afspeelt... 4 sterren

avatar van yabadah

yabadah

Hele goed geluid op deze dvd (dts). Je dreunt werkelijk je kamer uit van de dieptebommen die zowat de hele film worden doorgegooid. Ik heb hem gisteren voor de 2e maal gekeken om mijn nieuwe sub uit te testen.ik hou wel van dit soort films dus van mij krijgt ie 4 sterren.

jeroen

avatar van Eva

Eva

Deze film heeft meer stemmen dan Das Boot......

Waar gaat de wereld naar toe?

avatar van Jordy

Jordy

komt doordat U571 al langer op de site staat, en omdat hij een tijdje in het "video", en een tijdje in het "bios" rijtje heeft gestaan: meer aandacht dus

bovendien is het, hoe leuk het ook is dat er steeds meer klassiekers op de site komen, toch een site bedoeld voor nieuwe bioscoopfilms, driekwart van de bezoekers komt daarvoor..

avatar van Jos2

Jos2

Kijk Das Boot!

avatar van rikrikrik

rikrikrik

Ik begin maar te vertellen dat ik Das Boot nog niet gezien heb! Ik vond deze oorlogsfilm errug goed! Veel spanning, goede personages, goed camera werk! Vooral die dieptebommen... wow!!! Die dreunen zeker nog bij me door! Dikke 4 sterren

avatar van Wouter

Dan moet je Das Boot er wel 5 geven.

avatar van gotti

hele goeie en spannende film

avatar van NERD

NERD

Mooi gefilmd, lekker spannend en best goed geacteerd. Ik bleef me alleen voortdurend afvragen of ik deze film niet eens eerder had gezien. Ik had hem dus echt nog nooit eerder gezien maar veel situaties kwamen me wel heel bekend voor.

Desalniettemin een leuke film die het aanzien goed waard is, maar veel geleend van andere films van dit genre.

Hoe gaat dat engelse gezegde ook alweer? Owja: "Practice Makes Perfect", gaat denk ik erg op voor deze film.

Toch 3,5 sterren

avatar van The Flying Duck

The Flying Duck

Leuke film, alhoewel hij een beetje voorspelbaar is is hij zeker de moeite waard. Alles is mooi in beeld gebracht,prachtig acteerwerk.

Deze film is een echte aanrader.

Normaal 4 sterren, maar omdat het niet verdient om maar 1 ster van Das Boot (Mooiste film i.v.m. boten ooit!!!)te staan geef ik hem 3 sterren.

avatar van Yak

Yak

Ik heb altijd geweigerd om U-571 te kijken omdat ik dacht dat het een slappe kopie was van het geniale 'Das Boot'. Niet waar, dus (qua slappe kopie)?

avatar van Goodfella

Goodfella

Kopie wel, slap niet.

avatar van sydney

sydney

Leuke film. Ik heb hem alleen in een slechte bioscoop gezien. Zacht geluid en lampen die maar half gedoofd zijn. Dat noemen ze service bioscoop. Nou daar kom ik dus nooit meer. Jammer van de film, want die was goed. 3.0*

avatar van filmfreaky

filmfreaky

Ja, ik vond het wel een goeie oorlogs film!

Mooie beelden, NIET voorspelbaar, en mooi geluid waardoor je er helemaal in komt. Vooral met al die bommen voelde je de angst mee van de mensen. Heel goed geacteert ook. Afgezien dat ik niet zoo erg van dat soort films houd toch nog *** steren

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Das Boot : TOPFILM

dit hier : K.U.T.

Valt wel mee eigenlijk, maar ik vind het walgelijk dat die rot-Amerikanen een Engels heldenverhaal amerikaniseren en dan nog een oetlul als M. McCauneghy (of zo) de hoofdrol doen spelen.

Minst goeie duikbootfilm die ik ken.

*** 3 op 5 ***

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Welk Engels heldenverhaal dan?

avatar van Hobbes

Hobbes

Het hele verhaal van U-571 is uitgevoerd door een engels team....en niet door amerikanen

avatar van maximus

maximus

Redelijke goede film 3,5

avatar van gimli f

gimli f

Rot-Amerikanen!

Alles wat uit Hollywood komt, zou je inderdaad kunnen beschouwen als een gevaralijk sterk staaltje "positieve disriminatie" van Amerikanen, ofzo...

Dit soort dingen flikken ze wel vaker. Mensen uit andere landen worden vaak als vreemd, dom of minderwaardig voorgesteld...

avatar van U-96

U-96

• 2064 stemmen

Ja, inderdaad!

avatar van Redlop

Redlop

Breakdown vond ik een aangenaam verrassende film van Jonathan Mostow. Klein, zonder veel gedoe maar razend spannend.

Daarna dus deze zoveelste duikbootellende. Dure cast, dure effecten maar ik heb me geen moment druk gemaakt wat er zich allemaal afspeelt. Was blij dat de film afgelopen was.

Zijn volgend project moet het helemaal van de effecten hebben. Terminator 3.

avatar van neo

neo

in de bioscoop vond ik de film toendertijd erg spannend en beklemmend en zelfs op het kleine scherm verliest de film niks aan kracht.

avatar van chrissie

chrissie

best onderhoudende en spannende film, leuk entertainment.

avatar van speedy23

speedy23

Een ouderwetse, spannende oorlogsfilm. De special effects zijn uitstekend. De rollen zijn stuk voor stuk prima. Werd trouwens bekroond met een Oscar voor de beste geluidseffecten.

****(8/10)

avatar van Yekezzez

Yekezzez

speedy23 schreef:

Werd trouwens bekroond met een Oscar voor de beste geluidseffecten.

****(8/10)

En terecht, ik was onder de indruk van het geluid op mijn 505w 5.1 boxenset. Het verhaal vond ik iets minder sterk 3,5/5

avatar van kamps

kamps

zeer goeie film, goeie acteurs, en mooi gamaakt

vond hem erg goed en is zeker het kijken waard