• 9.373.128 stemmen

U-571 (2000)

Thriller / Oorlog | 116 minuten

Genre: Thriller / Oorlog

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Jonathan Mostow

Met onder meer: Matthew McConaughey, Bill Paxton en Harvey Keitel

Gesproken taal: Frans, Engels en Russisch

Releasedatum: 28 september 2000

Plot U-571

"Heroes are ordinary men who do extraordinary things in extraordinary times."

1942, de Tweede Wereldoorlog. Grote hoeveelheden munitie en talloze mensenlevens gaan verloren omdat de Amerikanen de boodschappen die Hitler naar zijn troepen stuurt, niet kunnen ontcijferen. Die tekortkoming zou op termijn wel eens de overwinning van de Duitsers kunnen betekenen. Om dat te verhinderen wordt een grootscheepse infiltratie-operatie opgezet. De opsporingsdiensten hebben noodsignalen onderschept die afkomstig zijn van de U-571, een Duitse onderzeeër die wegens technische defecten ergens op de Noord-Atlantische Oceaan drijft met aan boord de Enigma, de beruchte machine die de Duitse berichten codeert.

Lt. Andrew Tyler

Lt. Hirsch

Ted Trigger Fitzgerald

Ronald Rabbit Parker

• 2064 stemmen

U-571 is niets meer dan een aftreksel van DAS BOOT.

avatar van mister blonde

mister blonde

nou en? hij heeft het toch over U-571 en niet over das boot....

• 2064 stemmen

Ja, maar ik mag toch wel twee films vergelijken die op elkaar lijken. Op een ander forum was men ook al zo negatief tegen mij, omdat ik een andere film erbij haalde.

Bekijk maar het hele forum van U-571, dan zie je veel mensen met DasBoot in een tekst.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

ja en? Waarom mag je geen vergelijking maken met deze film?

mister blonde schreef:

nou en? hij heeft het toch over U-571 en niet over das boot....

Ik zie dat je Das Boot een 4.5* heb gegeven. Je vind het dus blijkbaar een goede film.

Kamps zegt of het forum van Below dat Das Boot 'sucks', omdat het Duits is. Dat is toch belachelijk?? En dan vind jij het raar dat ik 'zijn' film afzeik?

avatar van mister blonde

mister blonde

het forum was ik niet bij. maar we hebben het al besproken via p.m.'etjes.

avatar van the-dude

the-dude

u-571 is een spannende film. het is geen meesterwerk zoals die duitse film

maar wel degelijk een gave film om naar te kijken. ik heb mezelf lekker in het verhaal laten meeslepen en dat ging prima.

ennuh een film afzeiken omdat ie duits is?? dat getuigt van een kortzichtige blik.

Nick Kang

Deze film is historisch gezien zeer incorrect. Het acteerwerk is ook onder de maat. Het enige wat er nog te redden valt aan U-571 is dat de beelden erg mooi zijn als je de U-boat van buiten ziet als hij onder vuur wordt genomen door dieptebommen. Das Boot is daarentegen superieur in alle aspecten.

Nick Kang schreef:

Ik vind de dieptebom-scenes in U-571 dus echt niet meer bijzonder dan in DasBoot. De techniek die het DasBoot-team gebruikte is oud (1978-1981), maar U-571 werd gemaakt in de tijd dat vrijwel alles met computers gaat. Dat U-571 een lage film is is vooral te danken aan idd de inkorrectie. Het waren Engelsen en géén Amerikanen die de boot hebben veroverd. U-571 telt op www.MovieMistakes.com maarliefst 35 fouten. DasBoot één.

Je hoeft DasBoot eigenlijk niet te kennen om te zeggen dat het beter is dan U-571.

Maar na al deze woorden toch nog een meevaller: U-571 is zeker weten het kijken waard, vooral als je van U-Boten/onderzeeboten houd.

Hobbes

U-571 telt op www.MovieMistakes.com maarliefst 35 fouten. DasBoot één.

[/quote]

Hobbes

U-571 telt op www.MovieMistakes.com maarliefst 35 fouten. DasBoot één.

Hobbes schreef:

wat een onweerlegbaar argument...

Hoe bedoel je eigenlijk? Ik wou alleen maar zeggen dat ik het bijzonder knap vind dat een film uit 1978-1981 met zeer veel scenes maar 1 fout ondekt is, en een gelijksoortige film uit 2000 toch nog 35 fouten heeft. Maar dat gebruik ik niet om U-571 puur af te zeiken.

Nick Kang

Met alle respect hoor Hobbes. Maar het is zeer onbeleefd tegenover oorlogsveteranen om zoveel onwaarheden in zo'n soort film te zetten. En dan ook nog is beweren dat het een echt gebeurd verhaal is. Ik vind zoiets onacceptabel.

Hobbes

je trekt een opmerking van mij nu compleet uit z'n verband.

op moviemistakes staan voornamelijk fouten als: in de ene scene heeft ie een pleister, de volgende scene is de pleister weg.

niks bijzonders. dat heeft niks te maken met een tekort aan respect.

het feit dat het een britse boot was staat niet eens bij moviemistakes genoemd (daar is de site namelijk niet voor)

Dat is waar Hobbes.

Nick Kang

ik bedoelde ook die fout met die boot.

Nick Kang schreef:

Het is toch geen documentaire?

Nick Kang

Als ze zeggen dat het echt gebeurd is, dan moeten ze niet zulke onwaarheden in een film stoppen. Het was een Engelse boot in plaats van een Amerikaanse boot. Groot verschil niet waar?

• 2064 stemmen

Ben het eens met Nick Kang. Zoiets als dit moet gewoon correkt zijn vind ik. Dat deze film kleine fouten heeft is niet zo erg, maar dat van de Amerikaanse trotsering is echt een schande.

avatar van titan

titan

Zeg maar gerust dat het geschiedvervalsing is. De Engelsen hebben zich terecht hier boos over gemaakt toen de film uitkwam.

Nick Kang schreef:

Film is fake, zelfs als op de verpakking anderszins gesuggereerd wordt.

avatar van Wouter

Nick Kang schreef:

Met alle respect hoor Hobbes. Maar het is zeer onbeleefd tegenover oorlogsveteranen om zoveel onwaarheden in zo'n soort film te zetten. .

Hangt ervan af. Welke onwaarheden zijn onbeleefd in dit geval?

Nick Kang

Niet de Amerikanen hebben de U-boat overgenomen, maar het waren de Engelsen. En de U-boat klopt niet van binnen. Vraag maar aan U-96, die kan je er van alles over vertellen.

avatar van De Knip

De Knip

Over de echtheid van die boten, dat interesseert mij helemaal niet. Toen ik deze film zag, dacht ik echt niet hierover na.

Enkel een duikbootliefhebber zal hier over struikelen, een doorsnee-bioscoopganger niet.

Ik ga All Stars toch ook niet bekritiseren, omdat ze altijd 8 tegen 8 spelen ipv normale elftallen te laten spelen.

Nick Kang schreef:

Maar het is toch geen documentaire?

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Maar dat wil toch niet zeggen dat de feiten niet moeten kloppen?

U-571 is weliswaar vooral een avonturenfilm, die echter wel is gebaseerd op waargebeurde feiten. Ik ben zelf ook van mening dat het niet gepast is om met de feiten te husselen, alleen maar om je doelpubliek te bekoren. De film was minstens even goed geweest als de crew volledig uit Britten had bestaan.

bioscoopzaal schreef:

Maar dat wil toch niet zeggen dat de feiten niet moeten kloppen?

Dat wil zeker zeggen dat de feiten niet per se hoeven te kloppen, vanwege irrelevantie.

Gebaseerd op....

Feiten doen er niet toe bij een speelfilm, hooguit als marketing tool.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Wordt er eigenlijk aan t begin van deze film gezegd dat ie op een waargebeurd verhaal is gebaseerd?

avatar van Wouter

Nick Kang schreef:

Niet de Amerikanen hebben de U-boat overgenomen, maar het waren de Engelsen.

Da's inderdaad niet leuk voor degene die het daadwerkelijk deden.

En de U-boat klopt niet van binnen.

Dat maakt niet zo veel uit, natuurlijk. In ieder geval helemaal niet disrespectvol naar de veteranen.

avatar van speedy23

speedy23

En ik die dacht dat film ontspanning was en geen inspanning. Ik ben blijkbaar mis als ik al deze pietluttigheden lees. Sorry...