• 9.376.798 stemmen

U-571 (2000)

Thriller / Oorlog | 116 minuten

Genre: Thriller / Oorlog

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Jonathan Mostow

Met onder meer: Matthew McConaughey, Bill Paxton en Harvey Keitel

Gesproken taal: Frans, Engels en Russisch

Releasedatum: 28 september 2000

Plot U-571

"Heroes are ordinary men who do extraordinary things in extraordinary times."

1942, de Tweede Wereldoorlog. Grote hoeveelheden munitie en talloze mensenlevens gaan verloren omdat de Amerikanen de boodschappen die Hitler naar zijn troepen stuurt, niet kunnen ontcijferen. Die tekortkoming zou op termijn wel eens de overwinning van de Duitsers kunnen betekenen. Om dat te verhinderen wordt een grootscheepse infiltratie-operatie opgezet. De opsporingsdiensten hebben noodsignalen onderschept die afkomstig zijn van de U-571, een Duitse onderzeeër die wegens technische defecten ergens op de Noord-Atlantische Oceaan drijft met aan boord de Enigma, de beruchte machine die de Duitse berichten codeert.

Lt. Andrew Tyler

Lt. Hirsch

Ted Trigger Fitzgerald

Ronald Rabbit Parker

• 2081 stemmen

Mijn god. Zojuist gekotst..

Op www.Freerecordshop.nl bij U-571:

Matthew McCaugghney, Harvey Keitel en vele andere grote sterren schitteren in deze spannende remake van de Duitse film 'Das Boot'.

Sorry hoor, maar dit is toch echt over de schreef gewoon..

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Had je anders verwacht bij een zaak die alleen maar zo veel mogelijk wil verkopen in plaats van iets aan kwaliteit of kennis te doen ?

blabla schreef:

Ik kan echt mierenneuken, ik weet het. Maar dit vind ik echt zo ontzettend ver gaan. Het was niet de site zelf, maar een bezoeker die het geschreven had. Zoals u, net naar Das Boot hebt gekeken. Zo onder de indruk van de hel aan boord, de angsten van de bemanningen, en dan dat dit enge ding 'remake' wordt genoemt. Daar kan ik echt heel boos om worden. Misschien een mailtje naar FRS.

avatar van Phoenix

Phoenix

Toch niet over de dvd's hoop ik?

avatar van speedy23

speedy23

U-96 schreef:

Misschien een mailtje naar FRS.

Jong toch, je gaat je daar hopeloos belachelijk maken. Doe dat niet.

• 2081 stemmen

Eerder zij die belachelijk doen.

avatar van speedy23

speedy23

Dat weet ik ook, maar voor hen telt slechts één ding: KASSA!!!

avatar van welleweirdo

welleweirdo

WB schreef:

Je moet U-571 niet vergelijken met Das Boot! Het gaat dan wel over een onderzeeër, maar je vergelijkt Shrek ook niet met Finding Nemo, omdat et allebei fictie is, en beiden animatie! En Shaving Ryan's Private vergelijk je ook niet met Kelly's Heroes, alleen omdat et allebei oorlog is, en WO2!

Vond deze wel goed namelijk!

Shaving Ryan's Private?

Wat een fantasie zeg! Ik dacht dat die film "Saving Private Ryan" Heette.

avatar van donnie B.

donnie B.

Shaving Ryan's Privates is de Pornoversie!!!

avatar van donnie B.

donnie B.

Precies Kos, zoals ik al dacht!

avatar van welleweirdo

welleweirdo

wtf, ik dacht dat die film niet bestond, want ik had hem al gezocht in jullie register. Ik neem mijn opmerking dus terug. Ik schaam mij!

avatar van jacksparrow

jacksparrow

Heb gewoon een spannende film gezien en mij dus prima vermaakt.

avatar van markiemark73

markiemark73

Dit soort films houden mij op het puntje van mijn stoel. 3.5*

Toch vind ik Das Boot beter.

avatar van Minotrax

Minotrax

niet slecht, ben halverwege in slaap gevalle :$ (niet door de film hoor ), einde niet gezien

avatar van Snuck

Snuck

ik vindt dit een geweldige film. helemaal met dts geluid

avatar van Jensing

Jensing

Das Boot maar dan met Amerikanen en schitterende kwaliteit. Dezelfde spanning als de oude duikbootklassieker die je maar niet loslaat. De explosies van de duikbommen zal je 's nachts nog blijven horen. Echo echo echo echo BOEM!!!!

Jensing schreef:

Das Boot maar dan met Amerikanen en schitterende kwaliteit.

Dit klinkt echt eng, heel erg eng.

Wat je nu dus in feite doet is Das Boot enorm de grond in trappen door het naast dit stukje vuilnis te zetten...

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Was dit laatst niet op tv? Op het einde verdronk iedereen in vrede.

avatar van sju

sju

ik vond m niet echt interesant, het kon me eigenlijk weinig schelen hoe de film afliep..... **1/2

avatar van BonJovi

BonJovi

Eindelijk weer een goede duikboot film die ik gezien heb na Das boot. het verhaal dat er achter zat vond ik leuk, acteer werk was ook wel goed en de special effects ook. ik vond het sowieso wel leuk omdat de zanger van bon jovi er in speelt, en daar ben ik fan van dusz... 4*

avatar van BonJovi

BonJovi

Jensing schreef:

Das Boot maar dan met Amerikanen en schitterende kwaliteit.

U-59 schreef:

Dit klinkt echt eng, heel erg eng.

Dat 'Das Boot' beter is ben ik het mee eens maar dat U-571 een stuk vuilnis is, absoluut niet!!

avatar van De GeuS

De GeuS

Gerard Joling schreef:

U-59 schreef:

avatar van hab3045

hab3045

Das Boot stijgt met kop, schouders en roer uit boven dit misbaksel.

Naast dat u-571 een doorsnee amerikaans actiefilmpje is proberen ze ook weer fijn de geschiedenis te herschrijven alsof de amerikanen in hun uppie de hele oorlog gewonnen hebben.

Het verhaal klopt van geen kanten en in het echt hebben de Britten al die dingen gedaan.

Naast dat ik dit gewoon schandelijk vind bind ik deze film ook gewoon zaai en veel slechter dan de veel oudere Das Boot.

Bedankt Hollywood.

avatar van Timmy757

Timmy757

Ik vind deze eigenlijk nog iets boeiender dan Das Boot.

avatar van maurice74

maurice74

Hollywood heeft het altijd gedaan. Maar toegegeven, dit gewoon een heel redelijke duikbootfilm.

avatar van fabbyke

fabbyke

is dit eigenlijk een remake van das boot?

• 2081 stemmen

Welnee. Een of andere clown op FreeRecordShop.nl beweert van wel .

• 2081 stemmen

Iedereen die deze film op wat voor een manier dan ook waardeert, moet dit artikel maar eens lezen. De schrijver heeft alle woede over deze film die ik ook heb (na 6 keer te hebben gezien), alleen hij kan het goed bewoorden.

avatar van neo

neo

Ondanks het historisch niet correcte en de andere dingen waar een loopje mee worden genomen, vind ik het toch nog een behoorlijk spannend geheel. Overigens geef ik Das Boot de volle mep, dus daar kan ik niet op afgerekend worden