Pet Sematary (1989)
Met onder meer: Dale Midkiff, Fred Gwynne en Denise Crosby
Releasedatum: 15 juni 1989
Bekijk via SkyShowtime
Plot Pet Sematary
"Sometimes dead is better."
Omdat Louis Creed een baan heeft aanvaard als arts in een kleine stad in Maine, verhuist het hele gezin van Chicago naar hun nieuwe adres. Ze voelen zich onmiddellijk thuis in hun nieuwe, prachtige woning, maar het huis is wel gelegen aan een gevaarlijke snelweg. Talloze honden en katten werden al door vrachtwagens aangereden, en vonden daardoor de dood. Er is dan ook een echt dierenkerkhof, waar de kinderen uit de buurt al generaties lang hun trouwe viervoeters begraven. Op een dag wordt ook Church, de poes van Ellie Creed, door een vrachtwagen gegrepen. Samen met buurman Jud gaat Louis het onfortuinlijke dier begraven op een plekje achteraan het kerkhof. De verbazing van Louis is groot, wanneer enkele uren later Church weer aan de deur staat. De poes is springlevend.
Louis Creed
Missy Dandridge
Marcy Charlton
Steve Masterton
Woolf
De film in de bioscoop gezien toen hij uitkwam, niet zo lang geleden het boek gelezen en pas weer de film gezien. Het blijft een leuk en spannend verhaal.
MovieFreak1995
Een goede horror film, Zitten leuke schrikmomenten in , Spannend om naar te kijken & heeft een verassend einde.
Zeker een aanrader !!
daarintegen Pet Sematary 2 is een ramp......
charmed one
ik vond het wel een leuke film stephen king heeft altijd van die vreemde geweldige verhalen ik heb bijna alle stephen king films er zijn nog een paar die ik niet kan vinden zoals the tommynockers en de dark and a half wat ik wel grappig vind in een verhaal gebruikt stephen king meestal het plaatsje maine hij heeft er blijkbaar iets mee hahaha
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Lang geleden ooit gezien. Het begint een beetje traag, met in het begin slechts hier en daar wat spannende momenten.
Het einde vond ik dan wel weer goed. Wat me bijblijft is als dat zoontje omgereden wordt. Een echte freak als hij terugkeert. Misschien één van de beste evil kinderen ooit. Ook goed geacteerd voor zijn leeftijd.
Een degelijke Stephen King film. Tweede deel heb ik nog niet gezien.
dr channard
Ik had eerst het boek gelezen van Stephen King. Heerlijk boek btw en enorm spannend naar het einde toe.
De film was wel aardig, maar het ging allemaal zo snel in vergelijking met het boek.
Aardig filmpje, meer niet
dutchtuga
Naast een sterke horrorfilm kan Pet Sematary deels geïnterpreteerd worden als een ontroerende vertelling over het gebrek aan acceptatie van een verlies. Natuurlijk dient het uitgangspunt hier voornamelijk voor het creëren van een macaber sfeertje. Iets wat de makers zeker is gelukt. Vond het kleine mannetje echt een creepy personage met zijn piepstemmetje. Geniale scène ook wanneer hij voor het eerst verschijnt voor zijn moeder. Jammer van de compleet overbodige verschijning van de 'hulpgeest', maar ik heb toch ontzettend genoten van deze, op momenten, gedurfde film. Eén van de betere King-verfilmingen.
film88888
Bij mij draaien Stephen King's verfilmingen niet gewoon voor de moorden, en monsters te zien zoals bij een normale doodgewone horror, maar voor het verhaal, net als King zijn boeken, maar niet altijd is dat zo een succes, maar bij deze horror klasieker is het verhaal uitstekend, en nagelbijtend spannend, en de spanning pakt de kijker bij zijn stroot, en laat hem pas ademen als de film gedaan is.
Fred Gwynne was natuurlijk de beste van heel de cast, en kwam zalig over.
Voor een film uit 1989 vond ik deze eerlijkgezegd wel echt eng, en draagt al een deel horror van de horror films dat ze deze tijd meer maken.
Zalige make-up, en een heel krachtig verhaal, met de enge sfeer.
Net geen 4 sterren, maar hou het op een dikke 3,5
domkey
Sfeertje is degelijk aanwezig! Goede horror.
Hele sterke horror film met uitstekende rol van Cage.
Dacht even dat de slechte cage een andere jongen was.
Kan dat kloppen zijn haar leek ook zo anders.
Cage was zo creepy met dat stemmetje.
No fair, no fair
3,5 ster
schoenmakertje
Aardig filmpje, meer niet
tja dat hou je toch bij boek verfilmingen, zeker bij die dikke pillen van King. Het boek was echt super scary, deze film is zeker goed, maar niet echt scary..
dr channard
Bwa zo'n dikke pil was het boek nu ook weer niet
moviechick-99
ja echt wel een goede film.wel een beetje verouderd en totaal niet meer eng maar voor in 1989 was het een super film.
Rufio
De laatste 20 minuten begon het echte werk pas, waarbij ik Miko Hughes redelijk creepy vond! De eindscène vond ik dom en had helemaal niet gehoeven.
Arnoud87
lekkere horror en niet te vergeten een oude film dus je waardeert al snel laag
Thomas83
Omdat ik deze vele jaren geleden voor het laatst heb gezien was ik wat huiverig om hem aan een nieuwe kijkbeurt te onderwerpen. Meestal blijkt het dan allemaal later nogal tegen te vallen. Dat oude gevoel van vroeger is niet helemaal op te roepen, en als je jonger bent dan ben toch minder kritisch. Maar tot mijn aangename verrassing bleef deze gewoon sterk. Sterker nog, ik waardeer hem nu nog een stuk meer. Waar ik een goed uitgevoerde B-film had verwacht is dit uiteindelijk toch nog wel wat meer.
Allereerst zit het sfeertje er gelijk al lekker in. Genoeg vrij spannende scènes, die effectief worden afgewisseld met toch erg komische. Maar elke keer als er wat horror om de hoek komt kijken werkt het ook wel. De begraafplaats en drukke weg zijn bijna een soort personages op zichzelf. Het plot is ook niet geheel zonder intelligentie met een aardig thema over geen afscheid kunnen nemen van je geliefden en een moraal dat niet storend is.
De aangename dreiging die continu van de film uitgaat komt voor een groot deel door de geslaagde soundtrack. Het camerawerk mag er af en toe ook best zijn, en de film heeft een paar sterke scènes, zoals het op een dromerig nachtmerrie-achtig in beeld gebrachte ongeluk met Gage en de vrachtwagen of Louis die Gage een spuitje geeft op het einde. Het laatste half uur is nog behoorlijk spannend, met een zowaar vrij enge Gage. Sterk schrikmoment ook als hij opeens van boven komt uit dat zolderluik. De gore ziet er prima uit., niet eens zo goedkoop. Wat ze wel weg hadden moeten laten is de overleden jongen die steeds komt waarschuwen. Net als die knullige flashbackverwijzingen dat je stemmen uit het verleden etc. hoorde.
Verder zijn de personages ook meer dan geslaagd. Louis wordt niet altijd even sterk gespeeld, maar zijn negatieve uitschieters zijn altijd van korte duur en overheersen daardoor nooit. Dat heb ik eigenlijk zelden in een film gezien. Als er slechte acteurs gaan dan gaat op een gegeven moment altijd de beerput wel open. Maar de regisseur lijkt hier voortreffelijk werk te hebben geleverd en heel goed zijn acteurs binnen de perken weten te houden, zo'n beetje het maximale uit ze weten te halen. Vooral de wel heel erg jonge Gage wordt verbazingwekkend sterk gespeeld voor iemand van zijn leeftijd.
Rachel is wel wat vervelend maar heeft een interessante verhaallijn lopen met haar zieke zus (heel leuk gespeeld door een man). Dat levert nog een paar aardig creepy scènes op. Wel wat jammer van haar vader die zo vijandig is naar haar man. De oude buurman Victor is dan weer een aardig karakter. Hij komt vriendelijk over maar heeft toch net een klein beetje dat enge waardoor je aan hem gaat twijfelen. Zelfs kat Church doet het erg leuk, en zorgt voor een komische noot, vooral als duo met dochtertje Ellie.
Al met al een sterke film die zowel overtuigt met zijn horrormomentjes als met zijn momentjes van humor. Zwakke punten worden vakkundig in toom gehouden en de film weet zich zelfs af en toe een beetje te shockeren (Gage begrafenis met zijn kist die zich een klein beetje opent nadat hij naar beneden dondert na wat gestoei tussen vader en schoonzoon, en de scène op het einde dat je het kleine kind in vlammen ziet opgaan) Wel een beetje flauw is die laatste scène als Louis ook zijn vrouw tot leven wil wekken.
blisteringdude
Hij was wel een beetje langdradig hier en daar. Maar het was op zich een prima horrorfilm. Krappe 3*
Drs. DAJA
De film begint veel beter dan dat hij eindigt. Het hele aspect van omgaan met de dood en de moeite daarmee is een interessant thema wat mij helaas nog iets te geforceerd wordt gebruikt. Zo had de zelfmoord van de huismeid (ondanks dat het een goede scene is) er moeiteloos uitgekunt. Op een gegeven ogenblik begint het verhaal te veel te dwalen en worden er schimmen in het leven geroepen die niet echt werken. Pet Sematary moet het vooral van haar sterke sfeer en goede geluidsmix hebben. Verhaaltechnisch een interessante onderneming maar niet voldoende om echt een memorabel stuk horror te worden.
SimtekF1
Is het iemand eigenlijk opgevallen dat er 666 op de vrachtwagen staat die Rachel afzet bij haar huis?
Dat moment dat Louis Cage die spuit in zijn nek drukt is ook echt een heavy moment, erg goed gespeeld.
Erg goede en creepy film, helemaal voor een film van deze leeftijd.
Jaegelsch
Toen ik een jaar of 10/11 was keken we op verjaardagsfeestjes vaak horrorfilms, maar deze is me (samen met the blair witch project waarvan ik dacht dat die echt was) het best bijgebleven. Tjonge, wat vond ik dit een enge film. Volgens mij hing er een hele duistere, grimmige sfeer. Misschien ga ik hem ooit nog terugkijken, alhoewel hij dan ongetwijfeld tegen gaat vallen.
FillumGek
Na jaren maar weer eens herzien. Blijft een vermakelijke film die vooral een lekker sfeertje heeft. Make-up is ook goed, maar het acteerwerk is achterhaald. Behalve van de kleine Hughes dan die eigenlijk de show steelt.
Meer: JordyCapitated // Horror Cinema: Pet Sematary (1989) - jordycapitated.blogspot.com
neysen1985
ik vind persoonlijk, pet sematary, een van de betere stephen king films, maar natuurlik staat the stand bovenaan de lijst, maar deze staat daar precies onder.
Pet sematary is gewoon een horror klassieker in hart en nieren!
Overigens vind ik gage echt een schattig en gewoon geweldig kind, en het wordt maar weer eens tijd om de film te herzien!!
puckb96
neysen1985
daar zit ik dus al helemaal niet op te wachten, pffff remakes zijn vaak prut!
RuudC
Erg leuke horrorfilm die niet perse eng is, maar meer inspeelt op folklore en oude angsten/ideeën over de dood, namelijk dat je de doden ten alle tijden met rust moet laten, heilige Indiaanse grond of niet. Pet Sematary laat zich misschien wel het beste omschrijven als een demonenfilmpje, omdat de weer tot leven gewekte wezens nog maar weinig herinneringen hebben van voor hun dood. De kat is zo onhandelbaar en dat geblaas heeft dat een grappig effect op mijn eigen huisdier.
De opzet is weliswaar wat simpeltjes, maar de uitwerking is stukken beter. Pet Sematary is vooral macaber vanwege verschillende geesteverschijningen en ondoden. De beelden mogen er ook best wezen, want de nachtelijke (en mistige) bos- en kerkhofscenes. Miko Hughes (zie net dat ik exact zes dagen ouder ben) doet het als driejarig mannetje nog erg leuk als horrorpersonage. Leuke jaren tachtig horrorkitsch met toffe soundtrack. Jammer dat dit soort films nooit meer worden uitgezonden op de Nederlandse televisie.
Thorak
daar zit ik dus al helemaal niet op te wachten, pffff remakes zijn vaak prut!
neysen1985
En dan nog dan Alexandre Aja ook! Die man heeft in mijn optiek nog geen enkele goede film gemaakt. Zelfs nog geen matige film, alleen maar bagger... Hmmmm, het is natuurlijk een persoonlijke mening maar alexandre aja is misschien nog geen slecht idee voor een mogelijke remake.
Ik vind zijn remake van the hills have eyes veel beter dan het origineel.
Piranja vond ik ook wel te pruimen en haute tension vond ik ook super.
ik moet alleen nog een keer zijn horrorfilm the mirrors kijken.
die heb ik nog niet gezien.

Pet Sematary II
1992

Deze wereldberoemde horrorfilms zijn alleen op SkyShowtime te bekijken

Drie horrorfilms op Netflix gebaseerd op verhalen van Stephen King

The Omen
Horror / Mystery, 1976

Carrie
Horror, 1976
gebaseerd op boekouder-kindrelatiecoffinpetvillainbegrafenishead injuryresurrectionhorrorbossenrouwzombiegeweldnew neighborpet cemeterydead catdeath of patientloss of petdead lover geestgrave robbingindian burial ground vrouwelijke regisseurpetssupernatural horror