• 9.374.524 stemmen

Met onder meer: Dale Midkiff, Fred Gwynne en Denise Crosby

Releasedatum: 15 juni 1989

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Pet Sematary

"Sometimes dead is better."

Omdat Louis Creed een baan heeft aanvaard als arts in een kleine stad in Maine, verhuist het hele gezin van Chicago naar hun nieuwe adres. Ze voelen zich onmiddellijk thuis in hun nieuwe, prachtige woning, maar het huis is wel gelegen aan een gevaarlijke snelweg. Talloze honden en katten werden al door vrachtwagens aangereden, en vonden daardoor de dood. Er is dan ook een echt dierenkerkhof, waar de kinderen uit de buurt al generaties lang hun trouwe viervoeters begraven. Op een dag wordt ook Church, de poes van Ellie Creed, door een vrachtwagen gegrepen. Samen met buurman Jud gaat Louis het onfortuinlijke dier begraven op een plekje achteraan het kerkhof. De verbazing van Louis is groot, wanneer enkele uren later Church weer aan de deur staat. De poes is springlevend.

Louis Creed

Marcy Charlton

Steve Masterton

avatar van andolini

andolini

Het is een tijdje geleden, maar ik vond 'm redelijk goed. Maar zoals met de meeste horrors, moet je hem wel in de juiste sfeer kijken. 3 sterren.

avatar van Goodfella

Goodfella

Dan nomineer ik deze film tot beste deel van de zojuist toegevoegde horror-trilogie. :-P

avatar van BS

BS

goede film.Blijft spannend en leuk.3,5 ster

avatar van narva77

narva77 (crew films)

"I don't wanna be buried in a pet sematary"

hahaha..... uh whatever

sydney

Goed boek, goede film. Spannend tot het eind. 3,5*

avatar van movie-freak

movie-freak

Hele goede horror! Titelsong vind ik te gek (Ramones - Pet Sematary). Dale Midkiff en Denise Crosby speelden erg goed! Laatste stuk vond ik erg spannend. Minpuntje: die irritante geest die Denise achtervolgt. Die hadden ze mogen weglaten.

Chainsaw

Uitstekende film, zonder meer één van de betere Stephen King verfilmingen. Erg sfeervol, amusant verhaal en een uitstekende rolbezetting. Vooral een leuke bijrol van de toen nog piepjonge Miko Hughes. Tja, en dat einde hakt er ook wel in.

4 sterren.

avatar van damon

damon

erg creepy film. waren alle Stephen King boeken maar net zo goed verfilmd...

avatar van SSeagal

SSeagal

Goede verfilming van het boek die ik in 1 zucht uit heb gelezen. Spannend, en zeer, zeer creepy. ****

avatar van WB

WB

Shit, wat heb ik mijn broek volgescheten bij deze film jaren geleden! Echt enorm spannend, en blijft dé horrorfilm onder de horrorfilms...

Chainsaw

Krijg nou wat, er komt dus een remake van deze film. Waarom in vredesnaam?

Hollywood mentaliteit Chainsaw:

Milk the Cow.

Chainsaw

Tja, maar nu al een remake? Het moet ook niet veel gekker worden. Zijn ze ook al bezig met een remake voor Lord of the Rings?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Chainsaw schreef:

Zijn ze ook al bezig met een remake voor Lord of the Rings?

Haha, hoe lang zou het duren voordat er een film tegelijk met de remake uitkomt?

Voor deze film is idd geen remake nodig (alhoewel het wel beter kan).

BoordAppel schreef:

Die is goed.

avatar van Phoenix

Phoenix

Of de remake voor het origineel .

LOL.

Knoei

goeie film

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Ik zie dat mensen zeggen dat dit een van de betere Stephen King verfilmingen is, dat is ook niet zo raar, want ik geloof gelezen te hebben dat Stephen King zelf heeft meegeholpen met het schrijven van het script.

avatar van Infernal_Lady

Infernal_Lady

Goede film, maar het boek is een miljoen keer beter, zoals altijd met King films. Ik vraag me keer op keer af waarom ze zo'n prachtig verhaal in een tijdspanne van een uurenhalfje proppen. Zo gaan er heel wat griezelige details evrloren die juist de sfeer compleet maken. Wat Victor betreft, hij was wel tof in die film, maar voor alle duidelijkheid, in het echte verhaal is hij dus wel een griezelige figuur en geen vriendelijke nonkel zoals in de film.

avatar van Ohnaka

Ohnaka

Het boek vond ik ongelooflijk spannend en angstaanjagend. Deze film vond ik daarentegen zwaar teleurstellend...

avatar van kijkert

kijkert

Die scene dat dat knulletje de weg oprent en overreden wordt door die vrachtauto, dat is net een, ik meen postbus 55, spotje van tien jaar geleden.

avatar van nickvanzutphen

nickvanzutphen

is ook alweer 16 jaar oud , maar ik vond hem zker een aantal jaar geleden nog wel wat griezelig , maar toch een goede Stephen King verfilming , beter als heel wat andere

avatar van mikoz

mikoz

ah deze kan ik me nog vaag herinerren , leuke creepy film.

Tijd om weer eens te zien maar voorlopig 3.5.

avatar van moviemike

moviemike

Had net tevoren het boek gelezen en hierdoor was de verassing er snel af. Elke scene is volledig overgenomen uit het boek en de beste details zijn onverfilmbaar.

Een tegenvaller dus.

avatar van Disk

Disk

Kheb net het boek uit, en de film was net als het boek helemaal niet slecht.

avatar van Querelle

Querelle

dood enge film! goed dus

avatar van Savannah

Savannah

Eigenlijk die heb ik vroeger VHS gekocht, ging om persoon die heet MIKO HUGHES (die jongen was zo klein). Maar vind ik toch goed film. maar erachter gekomen dat is stephen king, toevallig dat ben ik ook fan van SK