Pet Sematary (1989)
Met onder meer: Dale Midkiff, Fred Gwynne en Denise Crosby
Releasedatum: 15 juni 1989
Bekijk via SkyShowtime
Plot Pet Sematary
"Sometimes dead is better."
Omdat Louis Creed een baan heeft aanvaard als arts in een kleine stad in Maine, verhuist het hele gezin van Chicago naar hun nieuwe adres. Ze voelen zich onmiddellijk thuis in hun nieuwe, prachtige woning, maar het huis is wel gelegen aan een gevaarlijke snelweg. Talloze honden en katten werden al door vrachtwagens aangereden, en vonden daardoor de dood. Er is dan ook een echt dierenkerkhof, waar de kinderen uit de buurt al generaties lang hun trouwe viervoeters begraven. Op een dag wordt ook Church, de poes van Ellie Creed, door een vrachtwagen gegrepen. Samen met buurman Jud gaat Louis het onfortuinlijke dier begraven op een plekje achteraan het kerkhof. De verbazing van Louis is groot, wanneer enkele uren later Church weer aan de deur staat. De poes is springlevend.
Louis Creed
Missy Dandridge
Marcy Charlton
Steve Masterton
SilverGun
Vond vooral het titelnummer van The Ramones tijdens de aftiteling erg leuk
Modar
Lang geleden dat ik deze gezien heb maar was zeker een gave film. Stephan King films zijn zoieso over het algemeen goed
3.5 ster
mental_jos
toen ik deze film keek vond ik em gewoon echt eng, wat niet vaak voorkomt en ik toch al heel wat horrorfilms heb gezien. een goede enge sfeer + goed geacteerd is voor mij 3.5 sterren waard
shaquille
Redelijke film maar er doen precies maar vijf acteurs in mee. 2.5 toch
film_kaza
ik heb gehoord dat het boek veel beter was. maar dat maakt mij vaak niet zo veel uit. ik hou niet van dikke boeken zoals harry potter of it. het boek van deze film was ook erg dik. dit verhaal klinkt heel spannend en zou graag willen weten hoe het afloopt. dus ik ga toch maar de film versie kijken.
Gothepica
Zoals gewoonlijk in een horror film weer een kuteinde.. Verhaal vond ik net echt origineel en het was nep en stom! 2 sterren
Moviestar1979
En hij was zo niet eng
Wat ik ontzettend vervelend vind,is dat er van deze film een remake in de planning staat.
Het is niet meer normaal.
film_kaza
Zoals gewoonlijk in een horror film weer een kuteinde..
En hij was zo niet eng
Niet elke horror film heeft een kut einde, en ik zou niet negatief zijn over een horrorfillm zijn omdat hij niet eng is.
Fangs (crew films)
Gruwelijk spannend, mede door de heerlijk enge muziek en de mysterieuze sfeer, ondersteund door een origineel verhaal, zonder kuteinde...
Eén van de beste King-verfilmingen. > 4.5*
HeatWave
De onheilspellendheid die door de hele film zit vind ik erg sterk aan de film, echt een goede verfilming van één van King's boeken. Maar echt een top-film vind ik het nou ook weer niet, dus 3.5 ster vind ik zelf wel mooi genoeg voor "Pet Sematary".
Lord Flashheart
Leuke Stephen King verfilming. Ik had hem vroeger al eens gezien en vond hem toen verschrikkelijk eng. Nu was dat natuurlijk een stuk minder, maar ik blijf hem toch wel spannend vinden. Voor het eerst trouwens dat ik Denise Crosby in een andere rol zie; ik kende haar eigenlijk alleen van haar rol in Star Trek. Al met al kom ik uit op 3.5*.
mikoz
Nog niet op gestemd zag ik.
Een van de beste King verfilmingen voor mij die mede door de muziek de mooie settingen en het spannende sfeertje een hele goede indruk achterliet.
Aardig filmpje.
Maar verder niet super. Sfeertje is degelijk, maar het ligt er allemaal wel erg dik op. Na de eerste vrachtwagen die komt voorbij razen weet je het wel al. (later zie je er ook één voorbijrazen terwijl een huis volop aan het afbranden is - weinig interesse in hun omgeving die truckers.).
Acteerwerk is een beetje debiel, vooral de moeder en die ouwe man zijn erg slecht. Gelukkig is de film best aardig sfeervol op de juiste momenten, wat het allemaal best het aankijken waard maakt.
Aardig tijdvullertje dat niet verveelt, maar zeker ook niks meer doet.
Linn
Wat ik me er van kon herinneren was dat ik deze film op mijn negende erg eng vond, na een herziening vele jaren verder vind ik dat niet meer zo.
Nog steeds wel een goede King verfilming met een klein rolletje voor King zelf. Tegen King zou ik alleen willen zeggen blijf bij je boeken en ga nooit voor een grotere rol!!
Goed acteerwerk van het jongetje dat Gage Creed speelt. Erg knap gedaan voor zo'n klein ventje. Verder wat schrikmomenten die niet erg goed werken maar wel een lekkere duistere sfeer 3*
Shane
Een erg spannende film, die ondanks het ongeloofwaardige verhaal toch nog redelijk realistisch overkomt, doordat de gebeurtenissen van de personages meer centraal staan dan de 'Pet Semetary'. Ik kon me in ieder geval heel goed inleven in Louis Creed. Van alle Stephen King verfilmingen vind ik deze tot nu toe nog de beste verfilming en ik kan niet wachten tot in 2008 de remake uitkomt!
Jimmy009
Film was eng. Vooral die scenen met die misvormde zus op die kamer! Acteerwerk viel wat tegen en de film miste wel wat! Bv dat sommige films al goed zijn voor de landschappen waarin het zich afspeelt. In deze film waren het altijd 'donkere' afgronden en was er niet zo'n leuke sfeer. Verassend einde wel! 2.5*
johnnie diepte
zeker wel een van de engste van stephen king.
Komt er een remake? ik hoop het echt niet, kijk maar de remake van de fog, eerste film was oud maar goed, en de nieuwe film was gewoon waardeloos
SuperIndowtje
Heb hem pas geleden weer gekeken.Hij is wat minder eng dan toen ik hem voor het eerst zag op mn 8e ofzo.haha.
Theatertje
Deel 2 vond ik aangenaam spannend, maar minder leuk en eng als deel één. PET SEMATARY blijft rulen!
laurenshendrik
Jammer, te nepperig. ook in 1989 kon men er meer van maken.Bijvoorbeeld schrikreacties acteur/trices, lopen vooruit aan de geluiden. De opnames met de trucks gaven vertekend beeld ten opzichte van verhouding 1:1 Echter het verhaal is en blijft prima. Dus de mindere beoordeling is een gevolg van een mindere uitwerking van het script. 1* Vergelijk deze maar eens met de Green Mile!! Er is wel een scene waarvan ze in de reclamewereld goed gebruik hebben gemaakt. Wie herkent deze scene?
michael myers
heb hem danet nog gekeken en vond hem niet meer eng vroeger wel maar nu echt nie ik vind het wel een mooie film ik vind hem zielig ik huilde bijna ha ha trouwens deel 2 is ook heel goed maar die is zeker nie eng da is meer een lach film.

Pet Sematary II
1992

Deze wereldberoemde horrorfilms zijn alleen op SkyShowtime te bekijken

Drie horrorfilms op Netflix gebaseerd op verhalen van Stephen King

The Omen
Horror / Mystery, 1976

Carrie
Horror, 1976
gebaseerd op boekouder-kindrelatiecoffinpetvillainbegrafenishead injuryresurrectionhorrorbossenrouwzombiegeweldnew neighborpet cemeterydead catdeath of patientloss of petdead lover geestgrave robbingindian burial ground vrouwelijke regisseurpetssupernatural horror