• 9.370.379 stemmen

I Was a Teenage Werewolf (1957)

Horror / Thriller | 76 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Gene Fowler Jr.

Met onder meer: Michael Landon, Yvonne Lime en Whit Bissell

Plot I Was a Teenage Werewolf

"Explosive! Amazing! Terrifying! You won't believe your eyes!"

Een depressieve tiener zoekt professionele hulp bij een hypnosespecialist die hem echter voor zijn experimenten misbruikt en langzaam in een weerwolf laat veranderen.

avatar van Legan

Legan

Een redelijke lowbudget zwart/wit tienerhorror met een James Dean look-a-like (voor mij tenminste). Matig in verhaal, acteren, personages, tienerhumor en sfeer. Verder teveel geschreeuw en te weinig wol.

avatar van otherfool

otherfool

Rebel Without a Cause turns Teenage Werewolf inderdaad.

Eerste helft is behoorlijk amusant, zo'n high-school flick uit de jaren '50 is simpelweg niet te versmaden. Stoere vetkuiven, volgzame blondines, strenge ouders, een begrijpende cop en een dubieus dansnummertje her en der; genieten!

Als onze held éénmaal in een Weerwolf is veranderd (de motivatie van de onmisbare Mad Scientist is overigens een beetje onduidelijk) is het wel een beetje over met de pret; een man in sportjasje en carnavalsmasker; ik kan me engere dingen voorstellen. Einde is ook te plots.

Maar 2* heb ik er nog wel voor over...

avatar van John Milton

John Milton

Eén tikkeltje beter dan I Was a Teenage Frankenstein (1957) wellicht, al is het MovieMeter gemiddelde dat niet met me eens. Sowieso allebei best matige films.