• 9.371.154 stemmen

Rock 'n' Roll High School (1979)

Komedie / Muziek | 93 minuten

Genre: Komedie / Muziek

Geregisseerd door: Allan Arkush

Met onder meer: P.J. Soles, Vincent Van Patten en Clint Howard

Plot Rock 'n' Roll High School

"Will your school be NEXT?"

De studenten van de Vince Lombardi High School zijn de duffe directeur van hun school kotsbeu en besluiten de boel eens flink op stelten te zetten. In het geniep organiseren ze een concert van de punkgroep The Ramones en hopen dat ze op die manier de directeur kunnen overtuigen om de school te moderniseren.

Riff Randell

Coach Steroid

Fritz Gretel

avatar van EmDee

EmDee

Geweldige muziek in een mindere film.

Hé FK, waarom geef je meer dan een 0,5 ?

avatar van braambes

braambes

IK WIL DEZE FILM ZIEN !!!!!!!!!!

maar kvraag me af hoe ik dat ga klaarspelen

I love THE RAMONES

avatar van THX1138

THX1138

Er bestaat toch zoiets als een videotheek?

mikey

Deze film is ultra cool!!!

mikey

Op de dvd staat als bonus: een interview met corman waarin hij zei dat hij aanvankelijk de film 'Disco High' wilde maken. Arkush kon me gelukkig overtuigen, aldus Corman. Verder een geniale soundtrack en heel veel bizarre dialogen, leuk verhaal en te gekke grappen. Let op Riff's variant op rock 'n' Roll hi school en uiteraard haar danseresje Cheryl-zo slecht dat het geniaal wordt.

avatar van starbright boy

Vermakelijke variant op de highschoolfilm met heel veel fijne Ramones-nummers en een beetje absurdisme. Had van mij nog wel wat absurder gemogen trouwens, wat meer van dat en wat minder onderbroekenlol.

De film was trouwens ook een poging om The Ramones wat grootschaliger te laten doorbreken. Dat lukte op dat moment alleen in Nederland waar het titelnummer een top 10-hit was.

avatar van jorisr

jorisr

Weet iemand waar ik deze dvd kan kopen (graag MET NL onderitels)??

mikey

Plato had ze in de collectie

avatar van starbright boy

jorisr schreef:

Weet iemand waar ik deze dvd kan kopen (graag MET NL onderitels)??

De Nederlandse DVD is niet meer te bestellen voor winkels, maar wellicht nog her en der te vinden.

avatar van totalreject

totalreject

Ik las dus gister dat Howard Stern deze film wil gaan remaken...

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

mikey schreef:

Deze film is ultra cool!!!

Haha, ik moest meteen aan jouw denken mikey bij deze film

Zo'n Amerikaanse melige cheesy (bijna) jaren '80 highschool comedy leek me wel uitermate geschikt om de nieuwjaars kater mee uit te zitten... uh... zingen. Dat ik de Ramones een uitermate fijn bandje vind is ook mooi meegenomen, eigenlijk is het bijna een vereiste om deze film echt op waarde te kunnen schatten.

Eerste helft van de film voldeed ook geheel aan wat ik verwachte, lachwekkende dialogen, absurdistische humor (beetje a la Naked Gun) maar ik was wel een beetje bang dat het langzaam zou gaan afglijden richting te makkelijke en flauwe humor als Police Acedemy ed.

Maar... Eigenlijk vind ik de tweede helft van de film nog veel toffer. Geheel in de geest van de onmogelijke anarchistische punk houding waar The Ramones natuurlijk voor staan wordt er naar een heerlijk compromisloos einde toegewerkt. Wat nou moraal, Rock 'n' Roll daar gaat het om en niets anders.

Verder erg geinige karakters en dito dansjes, vaak zo melig dat ik er spontaan een grote glimlach van kreeg en dat is mooi meegenomen zo op de eerste dag van het jaar.

Aangename start van 2010, mijn filmjaar had slechter kunnen beginnen.

Miss Togar: "Those Ramones are peculiar."

Police Chief Klein: "They're ugly. Ugly, ugly people."

avatar van jikamajoja

jikamajoja

Enkel voor de echte "Ramones" fan !

Slechte film vol absurdisme en puberale onderbroekenlol.

Het aankijken amper waard.

Gelukkig in het tweede deel véél muziek van de Ramones.

Pure nostalgie !

avatar van goelian

goelian

Leuke film als je van de Ramones houdt, zoals ik

avatar van Mescaline

Mescaline

Aardige *cult* film met personages die heel erg over de top zijn en situaties die herkenbaar zijn in films in dit genre.

Toch is het vermaak van Rock 'n' Roll High School zeker goed te noemen. De film vliegt voor bij en is soms nog maar net een tikkeltje onder het irritatie gehalte maar gaat daar gelukkig niet overheen.

In de juiste *state of mind* is deze film best leuk om te kijken.

avatar van Geerten

Geerten

Dit is een aardige film voor de Ramones liefhebber (waaronder ik mijzelf ook schaar) maar meer dan dat ook niet. 2 sterren voor The Ramones dus.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Nee, ik had hem echt nog nooit gezien. Die single had ik wel in 1979. Maar ja ik nam mijn vriendjes mee op mijn verjaardagspartijtje naar Kiss Meets the Phantom of the Park.

Meteen daarna had ik ook geen vriendjes meer

Ik was wel van de KISS en de Ramones. KISS lukte het wel in 1979, hielden het niet zo heel lang vol aan de mainstream top, maar toch. De Ramones probeerden het met Phil Spector en Roger Corman en kwamen niet verder dan een top 10 hit in Nederland. De film is eigenlijk gewoon een standaard tiener highschool film, low budget Grease, maar absoluut helemaal in Ramones stijl. Die Phil Spector plaat is zo slecht nog niet, deze Roger Corman productie ook niet.

avatar van shrink

shrink

Alleen voor fans van the Ramones. Slecht verhaal verder.

avatar van krosnicky

krosnicky

Is leuk om te zien goed voor fans van The Ramones ( zoals mezelf) meer niet

avatar van 80&90’s Nostalgia

80&90’s Nostalgia

Herzien op bluray van 101BlackLabel, een 4k scan van de original camera negatives.

Rock, Rebellion and Ramones!

Geinige highschool comedy musical waar het de bedoeling was om de band “The Ramones” meer bekendheid te geven. We volgen de rebelse Riff Randell (P. J. Soles) die niks om de lesstof geeft en leeft voor rock’n roll. De meeste zullen haar herkennen van Carry ‘76 en Halloween ‘78. Verder nog een aantal bekende gezichten zoals Clint Howard die hier op school een black market genaamd Eaglebauer Enterprises runt met nep ID’s, toets antwoorden en hal passen. Ik herkende hem van latere 80’s films. Heel klein rolletje van Dick Miller als politie chef.

avatar van Woland

Woland

Voor het verhaal hoef je het in ieder geval niet te doen, het is grotendeels een standaard cheesy Amerikaanse high school komedie. Zo een met losgaande jongeren, aangevoerd door een wilde jongedame genaamd Riff Randall die groot fan is van de Ramones, een strenge directrice met haar hall guard hulpjes, met jocks en nerds. En vanaf ongeveer een half uur in de film ook een hoop Ramones, en dat maakt wel een hoop goed. Want op een gegeven moment waren de voorspelbare high school taferelen wel een beetje klaar wat mij betreft. Als je niks met de Ramones hebt mis je hier niet zoveel aan, maar ik vond het wel vermakelijk met een passende filmduur van een mooie anderhalf uur.