Genre: Oorlog / Biografie
Gesproken taal: Engels, Duits, Russisch, Frans, Arabisch en Italiaans
Bekijk via Videoland
Plot Patton
"The Rebel Warrior"
De film vertelt het verhaal van generaal George S. Patton, tijdens zijn opmars van Noord-Afrika naar Duitsland, gedurende de Tweede Wereldoorlog. De generaal, beroemd (en berucht) om zijn geniale leiderschap en woede-uitbarstingen, ligt constant overhoop met zijn meerderen.
Gen. George S. Patton Jr.
Capt. Chester B. Hansen
Colonel Gaston Bell
Moroccan minister
Captain Richard N. Jenson
neo
eindelijk gezien!!! zoals altijd is george c. scott weer geweldig.prachtig script van francis ford coppola,mooie muziek,goeie oorlogscenes.enigste nadeel is dat ie te lang duurt,wat natuurlijk nodig was om het verhaal goed te kunnen vertellen.4.5 sterren
NERD
was gisteren begonnen met kijken maar raakte al gouw geirriteerd door die Patton, kan best zo zijn dat die gast zo was maareh...... BAHH!! Ik kon mezelf niet zo ver krijgen om hem af te zien
aburefan
niet echt mijn soort film denk ik, niet slecht ofzo maar gewoon, ik heb me niet vermaakt
Goodfella
Erg goed geacteerd, prachtige gevechtsscènes en mooi in beeld gebrachte slagvelden, maar overall vond ik het af en toe nogal onboeiend en saai. Hoewel dit niet echt mijn ding is toch 3,5 sterren, want slecht is deze film absoluut niet.
Vond hem erg goed. Goed geacteerd. Leuk om te zien hoe geflipt Patton eingelijk was. 4*
FisherKing
Goeie film; En een terechte Oscar voor George C Scott!!
narva77 (crew films)
Alleen jammer dat ie em weigerde...
FisherKing

Ja hij zei terecht dat het competetievervalsing was en "a meat parade"
Maar toegekend blijft toegekend!
petey
- 1901 berichten
zolang de categorie beste vrouwelijke ... is vind ik dat helemaal niet erg, die parade.
FisherKing
dat is toch de miss world verkiezing
braambes
Patton is een onderhoudende, maar zeker niet de beste oorlogsfilm. Heel, heel erg sterk gespeeld door George Scott. Zijn acteerprestatie is ongetwijfeld het beste aan de hele film. Ook de veldslag in Noord-Afrika was mooi in beeld gebracht. Weinig kritiek op deze film buiten dat het bij momenten iets te geromantiseerd is. Daar komt ook nog bij dat de film wat lang duurde en we weinig actie te zien kregen.
Na een moeizaam begin vind ik dat de film naar het einde toe steeds beter wordt.
George C. Scott is een voortreffelijke Patton. Opmerkelijk detail is dat hij 'nog maar' 43 was, terwijl hij een generaal speelt van ongeveer 20 jaar ouder.
Eeuwig zonde van de lengte. De film heeft volgens mij baat bij een compactere vertelling. Nu zitten er teveel stukken in die maar wat voort kabbelen.
In hetzelfde genre vind ik The Life and Death of Colonel Blimp een betere en meer afwisselende film.
Blokland
Dames en heren; Patton is de beste oorlogsfilm ooit! Ik ben het niet eens met Kapeutter dat de film hier en daar maar wat voortkabbelt. Ik vond het script juist zo strak als maar kan. Geweldig voorbeeld is het moment waarop een journalist aan Patton vraagt: "General, I noticed a bible on your bedside table. Do you often pray?" en Patton bloedserieus antwoordt "Yes I do. Every GODDAMN Day!" Die twee kleine zinnetjes vatten de man in al zijn complexiteit samen. Een mindere scritpwriter dan Coppola had hier wat meer dialoog voor nodig gehad!
Devastation HCT
Uitstekende semi biopic-oorlogsfilm over de bekende generaal met een voortreffelijke vertolking van George C. Scott, die in miijn ogen wel overkwam als iemand van over de 70. De stijl paste uitstekend bij het verhaal en de afwisseling tussen oorlogsbeelden en "behind the table"-scènes vond ik goed. De film vind ik vloeiend en snel verlopen, ondanks de bijna 3 uur lengte.
Ik twijfel tussen 4.5* en 4.0*, dus voorlopig een 4.0*.
Toon1
zeker één van de betere oorlogsfilms aller tijden. Wat was George C. Scott toch een uitstekende acteur. 4/5
Poisonthewell
Krachtige one-man show van George C. Scott. Bijzondere oorlogsfilm omdat het dus een karakterstudie is en niet focust op veldslagen of heroiek. 4*
The One Ring
Dit vind ik misschien wel de beste oorlogsfilm die er is en ik heb er toch heel wat gezien. Eigenlijk gaat het niet eens echt over de oorlog maar over Patton zelf. Wat een sterk personage is dat. Geweldig neergezet door Scott. Opvallend genoeg is Patton niet zo heel anders als Scott's personage in Dr. Strangelove. Films die gaan over mensen die zowel geniaal als een beetje gek zijn spreken mij sowieso aan.
Wat de lengte betrefd: geen idee waar iedereen over klaagt. Als een film zo lang duurt kan het inderdaad langdradig worden. Een goed voorbeeld is de best vergelijkbare Hitler: The Rise Of Evil. Maar Patton vloog aan me voorbij en boeide me de bijna 3 uur volledig. Helaas is er geen ruimte meer voor deze film in mijn top 10. Ik twijfel tussen 4,5 en 5, maar hou het voorlopig op
4,5 sterren.
speedy23
Genialiteit grenst aan de waanzin.
The Eye
Schandalig dat ik deze film eerst op een 3 had staan... maar goed, dat is nu ook verleden tijd. Briljante film over een geniaal generaal gespeeld door een kundig acteur in een waardige film. De beste WO2 film van Amerikaanse bodem!
The One Ring
Genialiteit grenst aan de waanzin.
Dat zie je inderdaad opvallend vaak.
BoordAppel
T.O. heeft ook naar All the Presidents Movies gekeken
Ik vond het een erg leuke docu en vooral interessant dat Bill Clinton een grote fan van Three Kings is. Bush heeft ook smaak, Saving Private Ryan was zijn favoriet.
Oja stem ook even op IMDb, daar heeft de docu een nogal belachelijk laag gemiddelde door dat infantiele stemsysteem van die site.
Tot zover dit off topic bericht.
dutchtuga
Op momenten zeer sterke film maar op andere momenten ook weer een beetje verheerlijkt en patriotisch, de muziek was op die momenten te glorieus terwijl diezelfde muziek op andere momenten weer geniaal was. Ook vond ik dat ze meer hadden mogen laten zien van de battles. Het lijkt wel alsof ze overgeslagen werden af en toe. Jammer. Gelukkig viel het negatieve uiteindelijk in het niet tegenover het positieve mede natuurlijk ook door Scott's rol die fenomenaal is, een paar prachtige scenes en de (naarw at ik gelezen heb) historische nauwkeurigheid. 4*
neo
Maar de muziek werd vooral vanuit het opzicht van Patton's brein gebracht, en Patton is als karakter nu eenmaal patriot. Muscimeter verhaal soms al gelezen?
dutchtuga
Ja ok zo zou je t ook kunnen bekijken maar als kijker kreeg ik niet die indruk. Had het gevoel dat de filmmaker er ook wat mee wou zeggen.
mamartijn
Ja hoor een perfecte film... zeer goed geacteerd door scott. Mooi is ook dat ie de oscar voor deze film geweigerd heeft.... Typisch een Patton actie.
Van mij krijgt deze film 4,5 ster

The Last Days of Patton
1986

In de ban van 'Napoleon'? Deze vijf films zou je ook moeten bekijken

Das Boot
Oorlog / Drama, 1981