Genre: Komedie / Sport
Gesproken taal: Engels en Duits
Releasedatum: 23 september 2004
Bekijk via Netflix
Plot Dodgeball: A True Underdog Story
"Grab life by the ball."
Peter La Fleur heeft een sportschool, maar hij zit in de financiële problemen. White Goodman wil graag z'n sportschool overnemen, maar Peter voelt daar niets voor. Hij heeft nog een maand de tijd om 50.000 dollar bij elkaar te schrapen. Het lijkt een onmogelijke opgave, totdat hij z'n oog laat vallen op een trefbal competitie.
Peter La Fleur
Dwight
Steve the Pirate
Fran Stalinovskovichdaviddivichski
Elegante
De rol van Ben Stiller vond ik in deze film iets teveel overdreven overkomen maar daarentegen de rol van Vince Vaughn houd het hele plaatje weer in balance. ik heb me vermaakt met het kijken van de film maar ik kan niet zeggen dat ik heb lopen gillen van het lachen.
HORROR fan
De rol van Ben Stiller vond ik in deze film iets teveel overdreven overkomen
absoluut gelijk !
Nomak
Niet echt mijn type van humor. Heb hem gewoon gekeken omdat veel mensen het een goede komedie vonden. Toch teleurgesteld na afloop.
otherfool
Oftewel: hoe de komedie met het sufste onderwerp in tijden één van de grootste gillers van de afgelopen jaren werd!
Typische sympathieke losers vs arrogante eikels disputen uitgevochten op het trefbalterrein; wat een idee
Heerlijk acteerwerk van iedereen, maar Rip Torn steelt absoluut de show als coach. Vaughn is eigenlijk de enige die uit de toon valt; jammer.
De beste grap is overigens de Duitse titel: Voll auf die Nüsse!
3,5*, met ruimte naar boven.
Naomi Watts
Weer eens herzien en het blijft toch hersenloos vermaak met hoge kwaliteit. De cameo's van Hasselhoff, Norris, Armstrong etc. zijn leuk, de geweldige Gary Cole weer heel geniaal, een charmante Taylor en Stiller die zijn leukste rol ooit speelt. Ook leuk om weer wat Office Space-ers in 1 film te zien. Ook komt er weer wat opgeklopt sentiment aan de pas maar dat mag de pret niet drukken. Halfje verhoogt naar 4*
liss
Erg grappige film
En dat Stiller zo overdreven over kwam maakte het voor mij juist des te leuker. Absoluut mijn type humor. Lekker weg te kijken.
dirkh
Ben stiller speelt geweldig in deze film.
ook een erg leuk verhaal, een hele leuke comedy!!!
Waku
De film moet hilarisch zijn.
Maar dat valt allemaal wel een beetje tegen.
Stiller als sportschool jongen overtuigt niet.
Sterker nog het is zo vreselijk overdone dat het irriteert.
Tegenpool en goedzak Vaughn kan weinig verzieken in zijn rol.Verder allemaal voorspelbaar en simpel vermaak.
seth gecko
het geheel komt wat banaal en simplistisch over,romantische subplotjes zijn overbodig en de cameo's van vooral Armstrong voelen tenenkrommend geforceerd aan,maar los daarvan heeft de film best een aantal aardige grappen en leuke oneliners .
een film die een oneliner uit zijn mouwen schud als 'you are as useless as a cockflavoured lollypop' verdient zowiezo al een halve ster meer.
3***
Materny
Redelijke film die het helaas maar moet hebben van ( enkele ) goede momenten.
Example : - De zelfspot van Armstrong is werkelijk fantastisch - - - de carwash scene en nog een paar andere dan.
Stiller's rol is excentriek maar echt bijzonder vond ik hem niet.
Desondanks is het idee leuk en verdient deze film toch nog 3.5* ( 7.5 ongeveer ).
queenie
leuke film en er zitten best leuke scenes is. Ben Stiller blijft leuk en hierin helemaal als homo achtig figuur hahaha 3½*
Lotteke
Redelijke komedie, al vind ik hem niet erg sterk. Stiller doet wat ie het beste kan, namelijk een idioot spelen en gelukkig kan hij dat erg goed. Vaughn vond ik totaal niet boeiend helaas, want vind hem over het algemeen wel een redelijk acteur.
Toch wel een paar leuke scenes, allemaal met Stiller erin, dus heb me wel vermaakt.
En inderdaad, de scene met Armstrong is erg grappig.
Lukic
Niet bijzonder. Ben Stiller zet wel een goed figuur neer. Verder zijn de grappig matig. 2,5 ster.
Lientjuh
Ik vond het niet super goed maar door Ben Stiller zijn personage geef ik toch 3*
FillumGek
Nog maar eens herzien en moet zeggen dat ik niet precies weet waar de maker heen wil met deze film. Ik bedoel, de film is 90 minuten vermaak, hoewel soms saai, maar je ligt nooit over de grond te rollen van het lachen. Als de maker de bedoeling heeft dat de kijker bij iedere welgemikte voltreffer het uit giert is dat wat mij betreft een beetje mislukt. De eerste paar treffers zijn leuk, maar daarna doet het me niks meer.
Ik denk ook dat de humor hier meer ligt bij de personages die je in de film tegenkomt. Zo redt Stiller de film eigenlijk nog omdat hij het personage Goodman uitstekend neerzet. Als je die lui voor het eerst ziet dan verschijnt er nog een kleine glimlach, maar die verdwijt daarna weer snel. Behalve bij Stiller dan.
Ook van die goedkope humor als nerd valt op man-vrouw is afgezaagd en eigenlijk vond ik het ronduit walgelijk.
Verlaagd van 3 naar 2.5 sterren.
Ouassi
Leuke film,,
Vince Vaugn en Ben Stiller hadden een leuke rol...
En er kwamen veel leuke momenten...
Lepi
Ben Stiller was grapig, maar soms een beetje TE
toch een fijne film waar ik meer dan eens luid bij heb moeten lachen. Het is eens wat anders
Kelles
Ik vind dit echt een fantastische film!
De eerste keer dat ik hem zag rolde de tranen me over de wangen. Alleen al het Globo-gym promotiefilmpje waarmee de film begint.
Fantastisch!!!
Of dat Dodgeball-filmpje uit 1938 of zo, van de American Dodgeball Association of America.
En de Globo Gym Purple Cobras: Blade, Lazer en Blazer!
Ben Stiller speelt echt geweldig als White Goodman, Vince Vaughn is ook weer super met veel geimproviseerde stukken en die bijrollen van bijvoorbeeld Justin en Steve the Pirate zijn super.
Heb hem gister voor de veertiende keer gezien.
En toch blijft hij geweldig. Ik lag weer totaal in een deuk. Een dikke vijf sterren!
5*!!!!
Rianneke_Dan
Lekker vermakelijk gek filmpje.
De humor is natuurlijke hardstikke flauw maar heb er toch met veel plezier naar gekeken.
Ben Stiller doet het leuk in deze film, het is eens iets anders dan dat ik van hem gewend ben.
Gewoon wel leuk als tussendoortje.
Kevin13
supergrappige film.
ben stiller was hilarisch
jbilgico
Stiller tegen Vaughn: " I got shareholders, you got ... uh... cupholders"
...Dit zegt gewoon alles. Geniale film, brilliant werk van vrnl Stiller...Meesterlijk, ondanks zijn eenvoud. K kan 'm wel 1000x zien en nog steeds in een breuk liggen van 't lachen.
Een gespierde 5!!!
Respekked
Ja hoor 90 minuten met de teentjes gekromd. Wat is erger dan een underdog story: een mislukte parodie op een underdog story. Misselijkmakende rol van Stiller, en eignelijk ook van Vaughn. Wat is nou parodie aan deze film? Precies dezelfde flauwe onbenulligheden en clichés als in bijvoorbeeld the Mighty Ducks, alleen dan tegen een trefbal achtergrond. Het zal wel deze enigszins orginele invalshoek zijn wat 'dit' dan parodie maakt..
Ik weet het niet.
Toch nog 2 keer moeten (glim)lachen. Ten eerste om het introductie filmpje. Über-American instructional films
en daarnaast het stukje zelfspot van Armstrong.
Marki_san
Ben Stiller is mijn lievelings acteur en in deze geinige film was hij echt geweldig. Wat zo leuk is aan Stiller is dat hij zijn eigen manier van acteren heeft; elementen die in elke personage in welke film dan ook terugkomen.
De film zelf was iets minder grappig dan ik had verwacht maar White Goodman maakt alles goed...
fohfreak
een van de grappigste films ooit wat mij betreft, Stiller is super als arrogante kwal..
Echt lachen..
wederom verstand op 0 enkijken 4.5*
Minority_Check
het was iets te overdreven met de spel en nog een paar andere dingen
en vince vaughn lachte volgens mij niet 1 keer (ik kan het ook mis hebben) maar hij zag er best chagrijnig uit, misschien moest zijn rol zo uitzien maar ik vond het best irritant
nele
heb deze film precies al eens gezien in een andere versie. Weinig origineel dus.

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

Netflix komt binnenkort met de Zack Snyder-films '300' en 'Rise of an Empire'

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Undefeated
Documentaire / Sport, 2011

Toto le Héros
Drama / Komedie, 1991
underdogcompetitielove at first sightbankbarballoddballcheerleaderbodyguarddietvrouwsportgymnasiumfitness-studio liefdesexual harassmentmail order bridecheerleadingbreaking the fourth wallpiraattrainingmegalomaniac lhbtsport competitionagainst the odds mentor protégé relationshipweight lossreferee post-credits sceneduringcreditsstingerguide bookdodgeballinstructional videogirl scouts small businesshandicappedmisfitsmid-credits stingerend credits stingerafter credits stingernational fitness chain mid credits stingerrules and regulationsfood addictionafter credits stingermid credits sceneafter credits scene