• 9.112.736 stemmen

Little Shop of Horrors (1986)

Muziek / Komedie | 94 minuten

Genre: Muziek / Komedie

Geregisseerd door: Frank Oz

Met onder meer: Rick Moranis, Ellen Greene en Steve Martin

Releasedatum: 16 april 1987

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot Little Shop of Horrors

"Don't feed the plants."

De verlegen Seymour heeft een oogje op Audrey. Met de vondst van een bijzondere plant komt Seymour eindelijk in de schijnwerpers te staan. Toch zit er een keerzijde aan het succes. De plant is maar gek op 1 ding... bloed.

Audrey II (stemrol)

Seymour Krelborn

Orin Scrivello, DDS

Patrick Martin

Wink Wilkinson

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Basto schreef:
Chainsaw welk eind bedoel je met het originele? Ik neem aan die met de wereldwijde uitbraak.

Klopt, het einde waarin Audrey en Seymour worden opgegeten en de wereld daarna wordt overgenomen door uit de kluiten gewassen planten. Zoveel beter dan het suffe einde van de bioscoopversie.

avatar van Shadowed

Shadowed

Melig.

Film met een redelijke status, maar die toch een lage hoeveelheid daadwerkelijke stemmen kent. Misschien ook niet zo vreemd, want Little Shop of Horrors volgt een ander pad dan je vooraf zou denken. Oz vermengt namelijk musical met horror, fantasy en komedie. Maar dat weten de meeste waarschijnlijk al.

Passie en talent zit er in ieder geval wel in, maar de grote hoeveelheid flauwe grappen gaan uiteindelijk vervelen. De film moet het dan ook vooral hebben van de bizarre typetjes die hier rondlopen, zoals die van Martin en Moranis. Moranis kan dit soort rollen met zijn ogen dicht, maar Martin past eigenlijk zo slecht in deze film dat het weer leuk wordt.

Plantje ziet er verder leuk uit. Echt briljant is het niet, maar het is allemaal lekker praktisch en dat heeft toch wel een bepaalde charme. Ondertussen misschien een klein beetje verouderd, maar het hoort wel bij de tijd dus veel kan je daar niet op aanmerken. Wel op de regie van Oz verder.

Want buiten de komedie en leuke effecten voelt het allemaal niet fris of luchtig genoeg aan en breekt de sfeer niet altijd even goed door. Er worden diverse pogingen voor gedaan, en enkele scenes zijn dan ook wel geslaagd, maar de kleinschaligheid van de film valt erg op en het wil allemaal gewoon niet optimaal lekker wegkijken.

Gelukkig duurt het verder niet lang en er gebeurt een hoop. Echt serieus leuk vond ik het alleen niet, maar de charme spat er soms vanaf. Leuk om eens gezien te hebben, maar een hoogvlieger vond ik het verder niet helaas. Voor diegene die van een kinderlijke en redelijk unieke horrorfilm houden, een aanrader.

avatar van marmovie

marmovie

Tijdens het LIFF (leiden) was deze film te zien in de Hortus botanicus. Het maakte deze film bekijken extra leuk. Steve Martin is leuk en in combi met James Belushi geweldig.

Ik moet wel zeggen dat je van het genre moet houden, anders gaat hij snel vervelen.

avatar van Film Pegasus

Wat een heerlijke film met een leuk boeiend horrorverhaaltje en de nodige passende nummers. De cast past als gegoten in deze film. Absurde humor, maar ook de nodige horror en romantiek. Een film met een lach en een traan. Je merkt ook dat dit origineel van Broadway komt, helpt altijd bij musicalfilms. En nog beter als je met Ellen Greene (Audrey) iemand hebt van de originele Broadway cast. En songs van Alan Menken met de Disney klassiekers Little Mermaid, Beauty & The Beast en Aladdin ook in de jaren '90 bleef score. En vooral Rick Moranis die schittert in dit soort films. Leuk over de top en toch warm en gezellig.

avatar van teigertje

teigertje

Een meesterlijke feel good film.

Een van die legendarische eighties classics.

Deze film bordevol met een van de beste komedie acteurs.

Die hierin meespelen.

En ontzettend leuke en ook prachtige liedjes.

Een hilarische film, van het hoogste niveau.

Tijdloos en blijft genieten voor jou en oud.

De directors cut is ook zeer verassend met een alternatief einde, is ook fantastisch.

Maar de bioscoop versie, is wel de bekendste.

Beide versies zijn geweldig.

Maar mijn voorkeur gaat naar de oude bekende bioscoop versie.