Chakushin Ari (2003)
Met onder meer: Kazue Fukiishi, Kô Shibasaki en Shin'ichi Tsutsumi
Gesproken taal: Japans, Spaans en Engels
Releasedatum: 7 oktober 2004
Plot Chakushin Ari
"Death cannot be put on hold..."
Wanneer scholiere Yumi Nakamura op stap gaat met een aantal vrienden ontvangt één van hen een gemiste oproep op haar mobiel. Deze blijkt afkomstig te zijn van haar eigen nummer en dateert bovendien uit drie dagen in de toekomst. Bij het beluisteren van het bericht hoort ze haar eigen doodskreet. Drie dagen later wordt ze op mysterieuze wijze om het leven gebracht. Vervolgens ontvangt Yumi's beste vriendin een soortgelijke oproep. Wanneer 72 uren verstreken zijn, wordt live op televisie uitgezonden hoe ze door een bovennatuurlijke kracht wordt vermoord. Samen met de broer van één van de eerste slachtoffers besluit Yumi te onderzoeken wat de bron is van de bizarre moorden.
Yumi Nakamura
Ritsuko Yamashita
Mimiko Mizunuma
Motomiya
Hemdale
Miike's poging met een wat commerciëlere horror film zoals Ringu, Dark Water enz. en wat mij betreft is het hem ook prima gelukt. De film is verder niet echt origineel maar wel erg sfeervol en op sommige momenten erg scary. Dus voor de liefhebbers van de Japanse mainstream horror van tegenwoordig is dit echt een aanrader.
Goodfella
, leuk stukje is dat ja.
Zavo
Dit lijkt me wel wat, al klinkt het wel een beetje als een rip-off van Ringu. Wat heeft die Miike trouwens belachelijk veel films gemaakt in nog niet eens 10 jaar tijd, zou die man wel eens slapen?
MissMarijke
Ik vond de film heel goed! Er zitten heel wat enge stukjes tussen.
Jammer is wel dat ik het einde van de film een beetje vaag vond.
Ik geef hem 4 sterren.
Zavo
Het is een beetje een herhaling van veel dingen uit de Japanse horrorfilms van de afgelopen jaren. Daardoor vond ik 'm niet echt eng, maar wel vermakelijk.
De film begon nogal moeizaam, en is het eerste deel eigenlijk ook helemaal niet zo interessant. Zoals Zavo zei, een herhaling van het hele New Asian Suspense genre, en ook ongeveer op hetzelfde niveau, enkele leuke cuts en edits buiten beschouwing gelaten
Tweede deel van de film is een heel stuk beter, met name dan de scene in het verlaten ziekenhuis, die toch zo'n dertig minuten lang ijzingwekkend weet te zijn. 't Is vooral deze scene die de film uittilt boven het gros van die andere suspensefilmpjes.
Wat ik wel mis is een typische Miike touch. 't Is inderdaad vooral een publieksfilm, waar mooi binnen de lijntjes gekleurd wordt. Miike kleurt wel mooi, vooral in het tweede deel dan, maar van hem verwacht ik toch wat spannender materiaal. 3.5* dus, vanwege z'n reputatie en het mindere eerste deel.
as
Mijn 2222 ste stem. Wat een mooi getal. Jammer genoeg niet de beste die ik van Takashi heb gezien. De film komt maar moeilijk op gang en is verre van origineel. Afgezien van een paar goede schrikmomenten in de tweede helft kon ik er maar weinig mee. Vooral het einde vond ik verschrikkelijk slecht. net 2.5*en.
The Eye
Over the top en daardoor soms hilarisch, vooral het eerste deel, daarna kwam de film goed op gang met een aantal op-en-top scary momenten het lijk in het openstaande keukenkastje en het verlaten ziekenhuis, super!!! Hier en daar trouwens wel voorspelbaar (er zijn niet zoveel mogelijkheden met mobieltjes
As: het einde was misschien te interpreteren als "iedereen heeft z'n eigen hemel",vandaar misschien die wolkjes
pjotr
Helaas toch wel een lichte tegenvaller, te mainstream en te veel leentjebuur.
De Takashi-touch lijkt hier niet zo sterk aanwezig te zijn, verwacht dus geen rare wendingen, vreemde vondsten, bizarre typetjes en 'over-the-top-perij'.
De enge scenes deden me ook wel erg aan klassiekers uit het genre denken: vrouwtjes in kastjes, vastklampende 'lonely souls' en langharig tuig aan het plafond....been there, done that...;)
De scene in de televisiestudio waarbij een meisje live gefilmd op het moment dat ze volgens haar voicemailbericht(/foto) zou moeten overlijden vond ik dan wel weer ijzersterk....hadden er maar wat meer van dit soort scenes in de film gezeten...
Ach ja, ik hoef gelukkig niet lang te wachten voordat 'ie weer een nieuwe film heeft klaarliggen.
mandy18
je verklapt wel 1 van de beste scenes van de film, niet zo handig he...
balosa
het einde vond ik wel weer een beetje vaag, niet echt sterk, verder is de film in de trend van Dark Water en Ringu, die ik allebei toch net iets beter vond, sterk aan deze film vond ik toch de altijd aanwezige griezelige (dodelijke) sfeer ***
Sparkle
Eén van de betere uit Asiamania. Ik snak naar meer voor Japanse films van dit kaliber. Nooit gedacht ooit te zeggen trouwens. Als ik naar een film in het Frans kijk wordt ik soms ellendig, maar het Japanees stoort me helemaal niet, het brengt zelfs meerwaarde.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11909 berichten
We hebben het allemaal eens vaker gezien, en ik had verwacht dat er een hele hoop smerigheid in zou zitten, wat er dus, helaas, niet in zat.
Mike Takashi vind ik, na Audition, leuk, maar het blijft natuurlijk een Japanner he
Aardig sfeertje, eind een beetje vaag, maar lang niet slecht. 3*
Witch-king
Dit is een goede film, spanning wordt goed opgebouwd. Dat stuk in de studio vond ik wel leuk gedaan en spannend gedaan.
Turkeyloverz
sfeer was errrrug slecht en dat maakte hem alleen maar enger
sfeer was errrrug slecht en dat maakte hem alleen maar enger
BoordAppel
De Volkskrant noemde deze film een parodie maar dat heb ik dan toch een beetje gemist. Mocht het een parodie zijn dan is deze niet echt geslaagd. Als horrorfilm werkt het best aardig maar het is wel een enorme Ringu rip off. Ook uit andere film wordt wel wat geleend. Dit doet dan wel weer vermoeden dat het een parodie is.
Ziet er verder wel allemaal goed uit en ik ben een keer goed geschrokken. Echt eng is het verder nergens maar zo tegen het eind wordt het nog wel spannend. Iets teveel plotwendingen dan weer op t eind maar dat was toch wel het beste stuk van de film.
Maikeru
- 1934 berichten
Hele ziek film, ik ben niet echt in het horror genre enzo, maar japanse films kunnen me wel boeien dan. Ik heb hem net gekeken, maar heb het eerste half uur gemist, wat niet echt erg blijkt te zijn zo te zien. In elk geval vond ik het een wel vage film, maar zeker goed. Ik schok niet echt speciaal, maar achter elkaar door bleef het spannend en creepy, en ik zat dus ook op het puntje van me ... bank! In elk geval vond ik het doen wat het moest doen, en vond ik het stukken beter dan de meeste horror films die ik heb gezien... Het was eng en constant en verder was het wat anders (nee, ik heb ringu niet gezien) minpuntje was dat ik het iets te vaag vond op sommige punten... maar toch een hele goede film die me nog wel een tijdje zal bijblijven!
Fangs (crew films)
Standaard Japanse horrorfilm met een origineel gegeven en een aantal erg creepy beelden. Het hoogtepunt is zonder twijfel de supercreepy scène in het ziekenhuis. Maar op het eind wordt je overspoeld door plotwendingen, die niet op lijken te houden, waardoor de film dus veel te lang doordraaft. Gelukkig bevat de film genoeg verrassende en goede momenten om voor het grootste gedeelte te kunnen boeien. > 3*
Miss M
Dit is gewoon een supergoede film net als al die andere japanse horrors, ze moetem vooral zo doorgaan!
Ik heb hem 5 sterren gegeven! En dat heeft de film ook verdiend!
Naomi Watts
Met waarschuwingen uit allerlei richtingen, verwachtte ik niet veel van deze film al was het een Miike. De sfeer is heerlijk, wat we zien is vaker gedaan maar Miike doet het gewoon beter. De film kijkt ook heerlijk weg door de geweldige sfeer. 4*
kalashnikovboy
Erg enge film (ik heb hem in de bioscoop gezien) met scenes die je inderdaad kan verwachten, maar die wel erg goed overkomen en je dus een erg schrikbarend gevoel geven waardoor je letterlijk uit je stoel lijkt te vallen.
Voorderest moet ik erbij zeggen dat het inderdaad wat aan leunt op het succes van Ringu en Honogurai Mizu no Soko Kara, maar dat ik dat deze regiseur niet kwalijk zal nemen.
De hierboven genoemde scene is zeker origineel en waarneer de tijd voorbij streeft beginnen de emoties lekker te borelen. Overige scenes waren ook goed gefilmd en ow ow ow ik haat die ringtone ^^
Het einde, tja, dat is inderdaad iets te vaag voor mij en juist dat zet je dan lekker aan het denken, waardoor je al snel anderen erin betrekt om zo tot een oplossing te komen.
Als ik deze film in zijn totaal zal beoordelen zou ik hem toch wel een 4.0 geven, omdat ik de laatste tijd weinig films zo schrikbarend vond als deze, al komt dat mede door de ervaring die je automatisch meekrijgt als je een film in de bioscoop ziet.
D-ark
Takashi Miike die geld wil maken uit zijn films
moest die niet doen.
De film is erg redelijk maar niet van zijn nivau.
krappe 2,5
Spartaan1986
De film begint goed. Het eerste half uur is spannend en verrassend.
Maar langzamerhand wordt het meer van hetzelfde en gaat het tempo van de film achteruit waardoor saaiheid er automatisch insluipt.
illogical
Laatste stuk op MTV gezien. Volgende dag ga ik weer kijken.. Schakel ik PRECIES op hetzelfde moment in als de vorige dag..
Maar ik vond dat deel wel spannend .. Er komt ook een remake.

Chakushin Ari Final
2006

Chakushin Ari 2
2005

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Chûgoku no Chôjin
Actie / Avontuur, 1998