• 9.375.863 stemmen

Met onder meer: Monique van de Ven, Peter Jan Rens en Ellen Vogel

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 15 september 1983

Plot Brandende Liefde

Verfilming van de gelijknamige roman van Jan Wolkers over een beginnende kunstschilder (Peter Jan Rens) die verliefd wordt op zijn (reeds getrouwde) model Anna (Monique van de Ven). Ook zij voelt zich tot hem aangetrokken, maar ze kunnen pas jaren later aan die gevoelens toegegeven.

avatar van bisse

bisse

Walgelijk slechte film op alle fronten!!

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Tsja, wat moet je van deze film zeggen. Aan de ene kant gaat het helemaal nergens over en is het een amateuristische verzameling van foute acties, seksueel getinte grappen en gebeurtenissen en een hoop hilariteit

Maar de film wist mij zeker wel te boeien, de hilariteit is leuk en veel situaties best grappig. Sowieso vind ik Rens en Van der Lubbe leuk overkomen als prettig gestoorde kunststudenten in fraaie prettig gestoorde outfits. Van der Ven en Vogel overtuigen absoluut en het zijn beide mooie vrouwen. Dat Van der Ven getrouwd was met die rare vogel van een violist: daar begreep ik echter helemaal niks van, maar dit 'foutje' past eigenlijk perfect bij de film

Nog een leuke scene: als Rens en Van de Ven gesnapt worden bij het dansen in het huis van de buren, waarna ze vrolijk met hun twee betrappers gaan dansen

De film heeft daarbij een paar zeer gedurfde scenes. De masturbeerscene is erg gewaagd, maar hilarisch. Het letterlijk laten zien van de geboorte had van mij echt niet gehoeven, maar er is als makers wel een zeker lef voor nodig

Het einde wist mij behoorlijk te ontroeren: nog een plusje

3 sterren, meer kan door het gebrek aan verhaal echt niet, maar minder doet de film mijns inziens ook tekort

avatar van by_the_way

by_the_way

was monique van de ven echt zwanger in deze tijd??
Die buik leek heel echt.

avatar van WB

WB

Wat een vreemde film. Dat die Van de Ven zich ook daar weer voor leent

De laatste keer dat ik zo'n vreemde film heb gezien, was met die van Tom Green, Freddy Got Fingered...

Vreemde personages, rare types, stom verhaal, maar op zich wel goed geacteerd. Bepaalde scènes kunnen ook alleen maar in NL'se film. Die geboorte bijvoorbeeld. Hadden ze van mij weg kunnen laten...

Heb wel eens betere NL'se films gezien!

2 sterren...

avatar van Quido

Quido

WB schreef:
Dat die Van de Ven zich ook daar weer voor leent
Zich waarvoor leent ? en waarom is dat zo gek dan ?

Vreemde personages, rare types
Prachtig toch ... typisch Wolkers. Boek is nog wat dikker aangezet. Enige wat absurd typetje is Vader Bonnema, die subliem wordt neergezet door Siem Vroom (hoewel in het boek zijn taalgebruik veel humoristischer is). De rest zijn toch vrij doorsnee personen, tenminste niet opvallend anders. Ellen Vogel is subliem als verscheurde vrouw.

stom verhaal
Verklaar je nader ... wat is er stom aan ? Ik vind het juist een mooi liefdesverhaal tussen, en van een paar personen.

Heb je in een buitenlandse film nog nooit een geboorte gezien dan ? De bevalling zelf wordt toch ook niet echt opzienbarend getoond dacht ik.

Een van de mooiste scènes uit de film overigens, waar Ellen Vogels personage haar hoogtepunt bereikt. Mooi begeleid door de muziek van Laurens van Rooyen. Ontroerend.

avatar van erwku

erwku

Wat een ranzige prul!!!! graag 0 sterren, bitte

avatar van WB

WB

Quido schreef:

Tja, het verhaal kon mij niet echt boeien. Kan ik niet echt uitleggen. Denk door de samenloop van alle punten wat mij van deze film weerhield...

Quido schreef:

Ik vond het anders behoorlijk extreem. Je ziet het kind er gewoon "uitkruipen". Ken geen andere film waar dit zo in close-up wordt getoond

avatar van Waku

Waku

Terecht dat deze film is veroordeeld tot de flop 100.

Had hij wel " hoger" kunnen scoren.

Past precies bij het andere misbaksel "De gulle minnaar"...

Peter Jan Rens als acteur....

avatar van by_the_way

by_the_way

Zo'n lage waardering hoeft nou ook weer niet. 1.90

Alleen Meneer was beetje irritant in die film.

avatar van FunkStar

FunkStar

Een erg leuke film, vooral de dialogen tussen Ellen Vogel en Peter Jan Rens zijn erg grappig!

Alleen jammer dat er een scnene in zit waar Monique Van de Ven, Peter Jan Rens aftrekt. Daar zat ik nou niet op te wachten..

avatar van Barfly

Barfly

Ik heb me prima vermaakt met deze film. Ellen Vogel is geweldig in deze film. Ik heb echt genoten van haar rol.

De film is in mijn ogen niet banaal, maar gewoonweg een verfilming van een boek van Wolkers.

Tja, er komt sex in voor, en wat poep en pies... maar banaal vind ik het niet.

Dan kun je elke Amerikaanse film volgepropt met auto-achtervolgingen, schiet-scenes en een half tepeltje ook banaal noemen. Tenslotte is dat puur gericht op de koper (kijker) zonder nu eens vernieuwend proberen te zijn, maar uitsluitend gericht op de financiële eindcijfers.

Voor deze film echter 3,5*

avatar van rogaar

rogaar

Barfly schreef:

Tja, er komt sex in voor, en wat poep en pies... maar banaal vind ik het niet.

Voor deze film echter 3,5*

Barfly, wat ben ik het met you eens. Dit is een gewoon heerlijke verfilming van een jaren zestig boek. Famtastische sfeer en een heerlijke aansluiting bij het studentenleven van die tijd. Overigens betekent banaal volgens 'De Dikke': hinderlijk allerdaags. Nou, je kan veel over de film zeggen maar dat niet. Wat mij betreft een vette 4*

avatar van Thomas83

Thomas83

Bij deze film blijf ik er moeite mee hebben dat Peter Jan Rens, de kindervriend, een geile kunstschilder speelt. Heel de tijd denk ik "hij zou toch niet Meneer Kaktus tevoorschijn halen? Doet-ie 't of doet-ie 't niet?".

avatar van robertus65

robertus65

Ik heb deze film al meerdere malen gezien, al in de jaren 80, en blijf het erg matig vinden, toen was ik vooral onder de indruk van Monique van de Ven, nu dat minder is, vind ik het een soort nep Turks fruit, inclusief alle plas en poep scènes. Dat Peter Jans Rens nagesynchroniseerd is, wist ik pas later, want toen kende ik hem en Cees Prins nog niet.

avatar van v.i.c.t.o.r.

v.i.c.t.o.r.

mooie wolkers verfilming, meneer cactus en van der lubbe spelen prima

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

redelijk goeie film zalige soundtrack

avatar van Carl

Carl

Dit is dus een van de voorbeelden die je aan kunt halen als je het over de waardeloze filmcultuur hebt.

Er word niet eens gespeeld, laat staan dat er nog slecht gespeeld zou zijn.

Brrrrr.

0,5 voor de moeite.

avatar van Spetie

Onwaarschijnlijke flutfilm, die nergens boeiend of leuk wordt.

ik heb dan ook zelden zo'n slechte Nederlandse film gezien als Brandende liefde, waar ik werkelijk waar bijna niets positiefs over kan opnoemen. Het verhaal is een verfilming van het gelijknamige boek van Jan Wolkers. Het gaat over een beginnende kunstschilder, gespeeld door Peter Jan Rens, die en totaal niet kan acteren en als ik het goed hoorde nagesynchroniseerd is door Kees Prins, wat dan al helemaal raar overkomt.

Het verhaal zit rommelig in elkaar, het acteerwerk is matig tot slecht,op Vogel na dan en de film is bij vlagen ronduit saai. Er zitten een aantal expliciete blootscènes in en na afloop was ik blij dat de film afgelopen was. ik moet trouwens wel zeggen dat ik nog nooit een bevalling in een film zo levensecht in beeld gebracht heb zien hebben.

Ik kan er niet meer dan 0,5 ster voor geven.

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Ruim een uur gekeken. Het was echt niks. Totaal geen spanning of mooie plaatjes. Er zat niks in. Zag er nep uit. Het was vreselijk. 1 ster

avatar van Eny

Eny

Ik ben nu het boek aan het lezen voor school... vind het niet zo heel leuk en behoorlijk vies... maar zo te zien is de film een grote flop. Ga hem ook niet bekijken, omdat ik al van te voren weet dat het niets wordt: ik haat dit soort films. Volgens mij is het iets typysch Nederlands.

avatar van Theunissen

Zeer slechte film. De enige goede scene in deze film was toen Monique van de Ven Peter Jan Rens aan het aftrekken was. Peter Jan Rens speelde vreselijk slecht in deze film en daarna heeft hij volgens mij ook nooit meer in een film gespeeld (gelukkig).

avatar van Manitobas

Manitobas

Kutfilm. Letterlijk en figuurlijk. Typisch Nederlands.

avatar van niethie

niethie

Heb dit altijd een behoorlijk vervelende film gevonden, de sfeer staat me gewoon niet zo aan, de acteerprestaties waren alles behalve sterk en aangrijpend was het al- helemaal niet. Verder mist de film alles wat een vergelijkbare film als Turks Fruit- bijvoorbeeld wel heeft, heb nog wel hard kunnen lachen om de platheid dat maar- verder vond ik er weinig aan en was het maar een saai geheel.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

In alle opzichten een van Nederlands dieptepunten of filmgebied. Het acteren was ver beneden peil; ronduit ergerlijk. De ingesproken dialogen zo uit de toon, om over de stem van Kees Prins in de gedaante van Peter Jan Rens maar te zwijgen. De scenes ontstegen het niveau van een toneelstukje uitgevoerd door kinderen niet eens. Zo diep heb ik Huub van der Lubbe nog nooit zien zakken. Het verhaal over liefde, dood, geboorte en de kunst volkomen ongeloofwaardig.

Zonde van het verspilde celluloid.

Quentin

Hilarische uitleg van Huub van der Lubbe waarom Peter Jan Rens zo slecht was dat hij gedubd moest worden (vanaf de 26ste minuut).

(waarbij zo nu en dan ook duidelijk de lach van gotti te horen is)

avatar van gotti

Ja? Ik hoor 'm niet. En ik dacht nog wel dat ik zo'n beschaafde lach had...

Quentin

Zeer duidelijk, overigens is de anekdote van Huub wel geestig maar verklaart ze helemaal niet waarom Rens nou gedubd moest worden ...

avatar van Quido

Quido

Hij schijnt dus ook met de geschreven teksten aan de haal te zijn gegaan en nogal geïmproviseerd te hebben.

Quentin

Maar dat heeft weinig met zijn falende penis te maken, of vergis ik me hier?

avatar van speranza

speranza

Ik heb me prima vermaakt met deze film. In deze film is Monique van de Ven een hele mooie vrouw om te zien.