Genre: Komedie / Drama
Nederland
Geregisseerd door: Ate de Jong
Met onder meer: Monique van de Ven, Peter Jan Rens en Ellen Vogel
IMDb beoordeling: 5,6 (507)
Gesproken taal: Nederlands
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Brandende Liefde
Verfilming van de gelijknamige roman van Jan Wolkers over een beginnende kunstschilder (Peter Jan Rens) die verliefd wordt op zijn (reeds getrouwde) model Anna (Monique van de Ven). Ook zij voelt zich tot hem aangetrokken, maar ze kunnen pas jaren later aan die gevoelens toegegeven.
Anna
Louis
Mr. Bonnema
erik1677
prachtige wolkers verfilming.
uit de roemruchte jaren 80.
Alleen de al manier hoe huub van der lubbe en peter jan rens 2 kunstschilders vertolken is al hilarisch.
Ook gweldig om te zien dat peter jan rens , verschrikkelijk in de mangel zit bij diegene waar hij een kamer huurt.
dat oude wijf is een nachtmerrie op zich.
en ja... natuurlijk monique v d ven.
Damn, hadt die vrouw maar meer films gemaakt.
Zij kan zelfs de middeelmatigste film nog omhoog halen.
Ik vindt deze film, van begin tot eind, boordevol met humor zitten.
vooral die scene met huub met een plak stront op zn kop is hilarisch.
keer op keer kan ik weer genieten van deze film.
dat heb ik wel met meer nederlandse films uit de periode 70, 80.
Volgens mij de beste periode van de nederlandse film.
Toen censuur nog niet werd geschuwdt, en alles nog frontaal in beeld werd gebracht.
Noem het typisch nedrelands of smerig en plat, maar ik hou er wel van.
oooh ja de laatste tijd zijn er ook weer een paar goeie nederlandse films gemaakt, zoals simon, zwartboek, doodeind, slachtnacht, 09/11,vet hard en alles is liefde.
Allemal ook goed, maar natuurlijk niet vergelijkbaar mt de roemruchte jaren70/80 periode.
Bijna een genre opzich.
Dk2008
Ik vind dit maar een prachtige film. Was lang geleden dat ik hem had gezien. Peter Jans Rens speelt echt heel leuk en hij bruist van de energie. Sommige fragmenten kon ik nog wel herinneringen o.a. als hij aan de ketting wordt gelegd en de poep in de krant, haha.
Heb hem nu van dvd bekeken en kan niet anders zeggen dat ik er van begin tot eind mee heb vermaakt. Soms wat vulgaire gedeelten en overdreven acteerwerk, maar ach hoort er bij zal ik dan maar zeggen.
Vooral ook een erg vrolijke film en het zal dus echt niet bij deze 2e keer kijken blijven. Mooie opnamen in film, bijvoorbeeld als ze naar het strand gaan en Peter en Monique zitten bij zonsondergang. De bevalling is trouwens ook goed gedaan.
Ellen Vogel zet ook een goede en leuke rol neer. Ach eigenlijk heb ik weinig aanmerkingen over het acteerwerk in het algemeen. Berend Boudewijn vond ik dan wat minder, maar goed, het is leuk om zo'n iemand weer eens terug te zien in een film. Huub van der Lubbe is soms wel een beetje te druk, al raak je daar op gegeven moment aan gewend. Monique van Ven ziet er echt weer mooi uit en heus niet alleen met de kleren uit.
Het enige minpunt vond ik de pianomuziek van Laurens van Rooyen. Het is wel mooie muziek, maar ik vond het gewoon te opdringerig. Als intermezzo geeft het niet maar als achtergrondmuziek vond ik wel storend.
Voor mensen die doof / slechthorend zijn hadden ze beter alle Nederlandse films op dvd van ondertiteling kunnen voorzien, dan kunnen die er ook weer van genieten. Maar dit even terzijde.
movie acteurs
Verschrikkelijke film. Geluidskwaliteit was echt ongelofelijk slecht ik verstond er werkelijk niks van. Het is dan ook nergens boeiend en het verhaaltje stel ook niks voor. 1,0 voor de moeite. Snel vergeten deze film.
Robi
Blijft een mooie klassieker uit de Nederlandse filmgeschiedenis. Vooral de opbouw en het onderwerp zijn heel knap. De lage waardering hier, snap ik helemaal niets van.
bozzy
Van dit gemiddelde snap ik weinig.
Heb deze film vroeger echt vaak gezien en wat mij opviel is dat hij mij nooit verveelde.
Er word lekker luchtig in geacteerd,zitten veel aspecten in zoals humor romantiek en drama.
Ja ik vind deze film echt een klassieker,en laat je niet afleiden door het lage gemiddelde hier maar ga deze film gewoon zien!
Fonzie39
Jeugdsentiment
Altijd leuk om eventjes "terug in de tijd" te kunnen gaan....
Film die je vroeger enkel en alleen keek als man zijnde voor de destijds bloedmooie Monique van de Ven. Qua verhaal stelt het allemaal weinig voor en de voice-over van Peter Jan Rens (omdat hij niet kan acteren) is vreselijk. Huub van der Lubbe zorgt heel soms nog voor wat humor, maar dan is het dan ook. Het hoogtepunt in deze film (daar is de poster eigenlijk ook wel toepasselijk voor) is de scene waarbij Peter Jan Rens onder dwang door Monique van de Ven wordt afgetrokken en waarbij Monique van de Ven vlak voor Peter Jan Rens hoogtepunt een vinger in zijn kont stopt
DVD-T
Typisch platte Nederlandse film die in de jaren tachtig veel werden gemaakt.
Toch duidelijk dat Verhoeven iedereen te slim af is door echt iets van zijn films te maken. Zijn Turks Fruit en Spetters, die overall ook behoorlijk plat zijn, werken veel beter dan dit soort slappe kopieën. Las net het bericht van Quentin dat Brandende Liefde zelfs geadverteerd werd als TF 2.
Toch heeft de film ergens nog wel zijn charme. Met name het spel van van de Ven en van der Lubbe trekken het naar een hoger niveau. De muziek was ook aangenaam. Af en toe een grappige scene tussendoor en het leuke concept maken het toch een genietbare maar verder niet echt heel bijzondere film.
Dk2008
Ellen Vogel zet ook een goede en leuke rol neer.
Is een knappe actrice ook een goede actrice? Het acteren is van allen belabberd dus ook van Van de Ven, alleen Vogel acteert nog redelijk goed. Maar de film is inmiddels een zwaar gedateerde, banale en puberale klucht. Volgens de speelfilmencyclopedie hoort deze film meer thuis in de jaren '70 en dat klopt wel. Het heeft wat grappen en blootheid veel weg van Turks Fruit, alleen daar zit nog wel een verhaal in.
Mooi, gedetailleerd gefilmd dat wel. Gezien die High School films tegenwoordig, sterk verouderd. 3.0
gauke
De film, met een vleugje humor, seks en glamour, kwam vooral blij, fris en speels over, maar het verhaal miste logica, waardoor ie (de film) uiteindelijk niet voldoende pakkend was. Wel zorgde de regisseur voor ontroering en symboliek. De muziek was aan de heftige kant en de kleurstelling lekker fel. Vooral Ellen Vogel en Monique van de Ven speelden sterk.
john mcclane 2
weer zo'n platte nederlandse boek verfilming.
krijg wel het idee dat het meer en meer de goede kant op gaat.tegenwoordig dan.
waar door ik het meest afhaakte was dat de stem van peter rens was ingesproken door kees prins.
flut film.
Fransman
Heb me prima vermaakt met dit 'oudje'. Aan het verhaal moet je niet te zwaar tillen. Het is een komedie met een vlot tempo en aardige grappen. Monique van de Ven was een lekker stuk en de manier waarop ze praatjesmaker Peter Jan Rens een toontje lager laat zingen is hilarisch. Vond Peter Jan Rens helemaal niet zo slecht en hij had duidelijk chemie met Huub van der Lubbe. Degelijk acteerwerk ook van Siem Vroom. Maar de echte 'ster' is hier natuurlijk Ellen Vogel. Voor haar misschien een ongebruikelijke rol, maar dat maakte voor haar niet uit, ze speelde alles. Ze is nu negentig en opmerkelijk genoeg ziet ze er nu niet eens zoveel ouder uit dan in deze film. Geweldig om haar hier bezig te zien. Een van de hele groten.
pierre18
Vind deze film na verscheidene keren bekeken te hebben steeds beter worden. Waar ik na de eerste dagen in de jaren 80 op het doek weinig waardering kon opbrengen herzie ik mijn mening toch wel flink. Niet vanwege het verhaal of de acteerprestaties maar meer vanwege de treffende sfeer die voortreffelijk wordt ondersteund door de muziek van Laurens van R. Een jaren 80-film, so what.
Blijf hier toch veel liever naar kijken dan naar de rotzooi van heer Nijenhuis en mw S Vogel met Costa, Volle Maan, Tosc. Bruiloft en Hartenstraat.
Er rammelt natuurlijk van alles aan deze film, maar om nu te zeggen (wat massaal gedaan wordt) dat het een platte film is.... nee, ben ik niet mee eens. De hiervoor genoemde films bijvoorbeeld vind ik vele malen platter, slapper en totaal niet interessant. En wees ook eerlijk, als er geen seks in voor zou komen, dan zou er bijna geen sterveling naar gekeken hebben in die tijd.
W.V.
Een film uit waarschijnlijk de beste periode van de nederlandse film, niet dat dit nu een goede film is, integendeel, maar voor die tijd toonden de makers wel lef. Er werd toentertijd in de media geroepen dat dit een tweede Turks Fruit zou zijn, daarmee doe je de makers van Turks Fruit te kort, de enige overeenkomst is het verhaal van jan Wolkers en ja dat gaat gepaard met veel bloot, schunnigheden en provocaties, wat dat betreft geen verschil met Turks Fruit, in Turks Fruit speelde van der Ven vele malen beter als dat ze in deze productie doet, in Brandende liefde wordt ze alleen door Ellen Vogel op een geweldige wijze ondersteund, de rest is maar soso, de reden waarom PJ Rens na deze film alleen nog in kinder tv optrad is na het zien van deze film wel duidelijk en wat Berend Boudwijn in een dergelijke productie deed is mij altijd een raadsel gebleken. Is er nog wel wat positiefs aan deze film, jazeker, Ellen Vogel zet een geweldige rol neer, v/d Ven was een mooie vrouw in die jaren en kon gelukkig ook acteren, alhoewel dit niet haar beste rol is en de muziek, die is goed, daarom toch twee sterren.
Lakte
Brandende Liefde - De productiegeschiedenis | Algemeen, Specials | alles over Nederlandse films en tv-series | Neerlands Filmdoek - nlfilmdoek.nl Wat achtergrond informatie over de film!
xxERWINxx
Vandaag bekeken, ik vond hoge hakken echte liefde wel wat beter dan deze.
Ik probeer ze allemaal weer eens te bekijken de Rob Houwer collectie.
Maar deze vind ik wel een beetje tegenvallen, wel mooie oude beelden en ''apart'' naakt wat je tegenwoordig nog maar weinig ziet in de Nederlandse films, vroeger kon gewoon veel meer.
2 sterren.
Zo adverteerde men de film zelf.
En de producent.
En de actrice.
En dat het een verhaal is over een verliefde kunstschilder. Met veel seks.
Maar veel minder goed inderdaad.
'Cutthroat Island' vanavond (6 oktober) op televisie: 'Aanrader voor liefhebbers van spetterende actie, humor en dramatiek'
Simsalabim: Deze films gaan van Prime Video verdwijnen
'Joker'-vervolg 'Folie à Deux' flopt hopeloos: 3 sequels die het niveau van de eerste film bij lange na niet haalden
Klaar met 'Prison Break' op Netflix? Deze waargebeurde gevangenisserie met 88%-score is wat voor jou
Als Je Begrijpt Wat Ik Bedoel
Animatie, 1983