Street Fighter (1994)
Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Raúl Juliá en Kylie Minogue
Gesproken taal: Engels, Japans en Turks
Releasedatum: 27 april 1995
Plot Street Fighter
"The fight to save the world is on!"
Dictator M. Bison houdt medewerkers van de geallieerde naties gevangen en het is aan kolonel William F. Guile om zijn manschappen aan te voeren in de strijd tegen de dictator. Chun-Li, Balrog en E. Honda zijn leden van een nieuwscrew die uit zijn op wraak tegen Sagat, een partner van Bison. Ryu en Ken raken verzeild tussen beide kampen. Zangief en Dee Jay proberen in goede aarde te vallen bij Bison, die Dr. Dhalsim ontvoerd heeft om Blanka, een genetische strijder, te maken. Gebaseerd op het spel 'Street Fighter II'.
Colonel William Guile
Dr. Dhalsim
Balrog
Vega
Lennert
leve de steroiden hé van DAMME !!!
Hij is wel diep gezonken met deze film
Toen ik kind was vond ik 'm wel mooi maar als je nu op details gaat letten; met één woord ''bagger''
Srry dat ik de fans van deze film beledigd heb maar ik heb geleerd de waarheid te spreken..
Je geeft hem drie sterren, ik ben niet beledigd
Je hebt gelijk overigens, maar de film is gewoon hilarisch grappig.
Ramon K
Jackie Chan/Jing Wong's eerbetoon aan Street Fighter is veel leuker dan deze film. En dat in 3 min!
maxwevalli
Hahaha wel vet man deze had ik nog nooit gezien..! Alleen jammer dat Ryu er niet in voorkomt
en Chun-Li staat Jackie goed...
JacoBaco
Een jaar geleden weer is gekeken en voor een Street Fighter film is het totaal waardeloos. Een 0,0 dus. Maar als ik deze film niet als een Street Fighter film beschouw, maar gewoon als een onzinfilm dan is die nog best grappig. Zo verschrikkelijk fout en Van Damme is om te huilen zo slecht. Maar dat maakt het toch weer leuk ergens.
MecG
Haha geweldig! Die geluiden zijn ook echt schitterend.
Nog even wachten en dan is er een SF versie voor de PS3.
On-topic;
The film Streetfighter was voor mij echt een enorme teleurstelling.
Als klein jochie vond ik de acteurs helemaal niet lijken.
Je kunt beter de animemovie kijken, die is wel echt tof!
Film krijgt een 1,5*
SubzeroX
Jean-Claude vond ik wel aardig spelen netzo als dat de film wel leuk was toen ik hem voor het eerst zag
wingstone
Ik kan mij herinneren dat ik het nog wel een aardige film vond. Alleen al het feit dat ik sommige personages herkende uit de Street Fighter-games vond ik al leuk. Denk eerlijk gezegd ook niet dat deze film veel beter had kunnen zijn.
Lennert
Des te meer ik hem zie, des te beter hij wordt. Het acteerwerk van Raul Julia is werkelijk geniaal (beter gezegd: het overacteren), terwijl ook Jean-Claude een erg leuke rol speelt. De metahumor naar het spel wordt me ook steeds meer duidelijk, waardoor ik de film naast actiefilm als komedie ook steeds leuker ga vinden.
Celluloid Dreams
Heerlijke film. Ik keek deze vroeger altijd vaak, en heb hem gister eens op DVD bekeken. Er is lekker veel te lachen en de sets/kostuums en dergelijke zien er bijzonder goed uit. Soms wat flauw, maar och.
Chainsaw
Compleet belachelijke film, die met wat meer zelfspot nog best leuk had kunnen worden. Heb niets met het spel en ook niets met het genre, dus hoog waren de verwachtingen nu niet bepaald. En gelukkig maar, zo bleek. De film probeert in korte tijd belachelijk veel personages te introduceren, maar geen van hen is interessant genoeg om te blijven hangen. Het zijn voornamelijk inwisselbare karakters, die voor geen meter boeien. Sommige hadden gewoon helemaal weggelaten kunnen worden.
Ook het plot is bijzonder mager, maar desondanks lijkt de film erg veel te willen vertellen en springt van de hak op de tak. Het boeit praktisch nergens, maar blijft toch gewoon vrolijk doorgaan. En tja, over de acteerprestaties kan men maar beter helemaal zwijgen. Gelukkig vermaakt dit belachelijke pulp af en toe nog wel, mede door de idiote gevechtsscènes en de bijzonder flauwe humor. Die Zangief ("Quick, change the channel") was overigens het hoogtepunt van de film; geestige vent, kreeg de beste regels uit het script. Maar dat waren er dan ook niet bar veel.
1,5 sterren.
micheal
toen ik klein was was ik een streetfighter fan.
Ik vond de film heel vet.
vooral jean claude van damme was vet.
Ik keek ook omdat hij meespeelde anders keek ik het nooit.
Maarja nou is het niet zo veel meer.En de niuewe streetfighter die uit is hoef ik niet eens te zien.
niethie
Het spelletje was toendertijd een grote favoriet van me maar deze verfilming is toch wel een grote mislukking, vond het destijds (als Van Damme liefhebber) al overgens. Het zit allemaal zo overdreven in elkaar dat het haast grappig zou worden.
1,5 sterren
Pastichio Rocker
Deze film is alleen te pruimen vanwege het hilarische geschmier van (wijlen) Raul Julia als Bison. Zonde dat die kerel zo vroeg is overleden.
peruaansefilm
Hij is niet echt denderend goed , alhoewel hij levert nu nog steeds geld op , raar maar waar! En hoe vind je de nieuwe Street Fighter ?
Troep.
Naast het rommelige verhaaltje en de tenekrommende acteerprestaties, moesten schijnbaar ook zoveel mogelijk game-figuren in de film. Iets waardoor de film er nog belachelijker uitziet. Ook de vechtscenes zijn erg beneden peil.
Zoals Pastichio Rocker al zegt:
Wat een schaamteloze productie en wederom een bewijsstuk in de lange rij game-films die het daglicht nooit hadden mogen zien. Ik had mijn tijd liever besteed aan de game. Die is namelijk wèl vermakelijk..
Matigheid troef.
Movie Jim
Ik vind dit geen slechte film van Jean-Claude van Damme. Maar hier op Movie-meter staat dat deze film geflopt is. Onzin natuurlijk want deze film is gewoon goed.
Pastichio Rocker
Gelukkig heeft niet iedereen dezelfde mening.
bild
Zeer slechte film met zwak verhaal en belachelijk slechte actiescenes. Acteerprestaties en sfeer zijn beneden de peil. Zwak
Sarasani
- 1924 stemmen
Ga nou eerst een de games van Street Fighter spelen en daarna deze film kijken: http://moviemeter.nl/film/426 Dan piep je wel anders.
Lennert
Mensen die zeggen dat de film geflopt is hebben het gezien de omzet van boven de 100 miljoen dollar in de bioscoop wereldwijd toch bij het verkeerde eind.
Movie Jim
Dan hebben we een probleem want ik heb deze al gekeken
Movie Jim
Sorry hoor maar ik druk me denk ik verkeerd uit. Ik bedoel dat deze film op Moviemeter is geflopt en niet in de bioscopen.
movie acteurs
De games blijven toch beter. Alleen die Chun li zag er niet uit als in de games. Van Damme doet het leuk maar geniaal ook weer niet. Maar ik geef het 3,0 sterren.
movie acteurs
Is dit niet van City Hunter dat die op zo'n boot zit?
maxwevalli
Zonde dat er nog GEEN GOEDE streetfighter film gemaakt is over RYU hij is toch een van de belangrijkste characters in de gamereeks..! Ook in deze film heeft hij een nutteloze rol.

Street Fighter: The Legend of Chun-Li
2009

Chiu Kap Hok Hau Ba Wong
1993

'Street Fighter'-film in aantocht: wat weten we nu al over de gameverfilming?

Videogame-verfilmingen: Hier vijf van de slechtst ontvangen titels ooit gemaakt

Trial by Fire
Biografie / Drama, 2018