Street Fighter (1994)
Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Raúl Juliá en Kylie Minogue
Gesproken taal: Engels, Japans en Turks
Releasedatum: 27 april 1995
Plot Street Fighter
"The fight to save the world is on!"
Dictator M. Bison houdt medewerkers van de geallieerde naties gevangen en het is aan kolonel William F. Guile om zijn manschappen aan te voeren in de strijd tegen de dictator. Chun-Li, Balrog en E. Honda zijn leden van een nieuwscrew die uit zijn op wraak tegen Sagat, een partner van Bison. Ryu en Ken raken verzeild tussen beide kampen. Zangief en Dee Jay proberen in goede aarde te vallen bij Bison, die Dr. Dhalsim ontvoerd heeft om Blanka, een genetische strijder, te maken. Gebaseerd op het spel 'Street Fighter II'.
Colonel William Guile
Dr. Dhalsim
Balrog
Vega
Jordy
Obiwannes, heb het verhaaltje herschreven, was erg warrig. Tip voor als je het moeilijk vindt: ga naar imdb.com en vertaal de plot-outline die daar staat bij de film, of zoek op een andere site naar een verhaaltje
Obiwannes
Ja, sorry, heb me een beetje gebaseerd op het verhaal op IMDb. maar het was al een tijdje geleden dat ik deze film zag. En het zijn nogal veel personages... Ik ben ook niet echt bekend met het spel en daarom.(ik wil nu niet Irritant op details letten maar het is Blanka niet Blanke)
Saaie slechte film, met slechte acteurs, eerder komedie dan een ander genre.
neo
echt een domme film.neppe special effects en belachelijke decors.alle streetfighter karakters waren erg nep,maar raul julia was nog wel cool.
dttom
Ik weet nog wel dat ik hem wel grappig vond omdat hij zo slecht was.
Blindfold
Als iemand de behoefte heeft om een goede streetfighter film te kijken, dan moet je gewoon de Manga versie kijken. Die is namelijk wel erg goed.
kbautr
Wat een grandizo zooi rommel, en jammer dat nou juist dit de laatste film van raul "addams family" julia moet zijn.
Troep
Groet
Kbautr Bart
Jerome-B
Toen ik de film ooit zag vond ik hem wel stoer, maar nu ik hem een tijdje terug op tv zag, schaamde ik mezelf dat ik hem ooit 'stoer' gevonden had... 2 sterren omdat er nog wel wat lekker actie in zit.
Aardig wat actie, slechter dan slecht geacteerd, een een ongeloofelijk boutverhaal. 1*
reeko
(...........)
toppunt was toch wel het stootje van minouge
(kuch kuch)
[*]tekenfilm is overigens wél de moeite waard om te kijken[/*]
Chrizzlle
Het spel was altyd meesterlijk, maar de film is echt zoooooooo bagger...jammer
Malfidus
Altijd al meer voor Mortal Kombat gevoeld dan Street Fighter, deze had niet de sfeer die de Mortal Kombat films wel had, daardoor geef ik de film ook maar 1 ster, zinloze actie, verhaal kon mij totaal niet aanspreken. Zoals veel films op games gebaseerd een enorme teleurstelling, en had van mij gerust in de top 5 mogen staan van idiootste filmen allertijden
Melkor
...en had van mij gerust in de top 5 mogen staan van idiootste filmen allertijden
27 is toch ook al niet slecht
davidov
ik vond die dictator wel lekker evil, een goede smerige villain maakt de film al een stukje beter maar daar blijft hij dan ook haken....2*
John Doe
Het is mogelijk om een goede film te maken van zulke spel karakters, maar er is in deze film niet goed omgegaan met de tijd om de verschillende karakters goed tot uitdrukking te laten komen.
Agony
- 1985 berichten
ik vond die dictator wel lekker evil,
jongleon
Vind deze ongecompliceerde vechtfilm ook wel cool. Jean Claude maakt het cool.
davidov
nounou agony dat vind ik nergens op slaan, een acteur mag ook eens lol hebben door eens een maffe rol te spelen die danwel goed betaald of niet. Dat de film vrij waardeloos is en de rol lachwekkend zegt nog niet meteen iets over de acteur, echter als hij of zij niet anders doet dan dat soort rollen dan kan je er wel wat over zeggen ja.
bluekatt
het leukste ana deze film is dat raul julia weet in wat voor rotzooi hij is beland en heerlijk de zeik neemt met de film door zo over the top te gaan dat het gewoon leuk is
een film waar bij je je verstand op nul kan zetten en gewoon naar kan kijken maar asl representatie van het video spel minder geslaagt ( alhowel het best een redelijke actie film is beter dan van damme's normale vehicels alhowel dat niet veel wil zeggen )
voor een betere sf 2 film verwijs ik je nog steeds naar de anime film uit 1994
aryan
Anime films moet je gewoon laten en niet verfilmen met echte mensen. Met marvel comics lukt het wel om goeie en leuke films te maken, maar bij anime niet (en misschien komt dat ook door de budget van die films)
ze willen nu ook al DBZ verfilmen, hopelijk zal dat niet gebeuren
eerdekes
Dit vond ik 'n tijdje 1 van mijn favoriete film.
Daarmee vind ik het ook jammer van zo'n lage beoordeling. Mede heb ik ook dat nintendo spelletje dertijds ziek gespeeld
John Doe
3.5 *
Ik speelde het ook op de SNES, erg goed spel, maar de film geef ik een 2.
pascal83
3.5 *
De anime van Street Fighter is tig keer beter als dit wanproduct, kijk die maar eens ... daar krijg je pas het 'echte' street fighter gevoel.
MWX
wat heeft deze film in godsnaam met het spel te maaken alleen de nammen kwamen overeen met het spel ff de dingen die deze film slecht maken
1: het is niet Guile die de hoofdrol hoort te spellen maar Ryu en Ken
2: waar waren de gevechten? (Streetfighter is een vechtspel nietwaar)
3: en deze film is zo ontzetend overthetop gespeeld dat het gewoon niet leuk is om naar te kijken
mocht iemand toch nog eens een film willen zien die wel goed was geweest als die streetfighter had geheeten check dan een de film The Quest (hellaas wel met jean-claude van damme)
Captain Pervert
Teveel hoofdpersonen en vrij slecht acteerwerk. Verder niet zo heel veel mis met deze film hoor. Dat bedoel ik niet eens sarcastisch trouwens. Het is wel een doorsnee actiefilm, wat wil je nou...
SOLDIERS89
vroeger was dit me lieflings film en is nog altijd wel grappig voor als er niks is op tv.
djelle
Stomme film vol onafwissellend knokwerk en scenes van laag niveau. Een groots opgezet verfilmd ééntonig computerspel. 2

Street Fighter: The Legend of Chun-Li
2009

Chiu Kap Hok Hau Ba Wong
1993

'Street Fighter'-film in aantocht: wat weten we nu al over de gameverfilming?

Videogame-verfilmingen: Hier vijf van de slechtst ontvangen titels ooit gemaakt

Trial by Fire
Biografie / Drama, 2018