• 9.375.261 stemmen

Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Raúl Juliá en Kylie Minogue

Gesproken taal: Engels, Japans en Turks

Releasedatum: 27 april 1995

Plot Street Fighter

"The fight to save the world is on!"

Dictator M. Bison houdt medewerkers van de geallieerde naties gevangen en het is aan kolonel William F. Guile om zijn manschappen aan te voeren in de strijd tegen de dictator. Chun-Li, Balrog en E. Honda zijn leden van een nieuwscrew die uit zijn op wraak tegen Sagat, een partner van Bison. Ryu en Ken raken verzeild tussen beide kampen. Zangief en Dee Jay proberen in goede aarde te vallen bij Bison, die Dr. Dhalsim ontvoerd heeft om Blanka, een genetische strijder, te maken. Gebaseerd op het spel 'Street Fighter II'.

Colonel William Guile

Victor Sagat

Dr. Dhalsim

avatar van happie

happie

Dit is niet leuk. Deze film heeft me geen seconde geboeid. Ik had hem wel afgekeken, in de hoop dat......

het enigszins wat werd. Dus wat mij betref een heeele magere 0,5*!!!!

avatar van Diffel Naffel

Diffel Naffel

Jean-Claude "vechtjas" van Damme in multiculturele hoop stront overgoten met een smaakvol sausje kots van de kijker.

avatar van djelle

djelle

Wanneer men primitieve computerspelletjes a la Streetfighter probeert in een verhaal te gieten voor een film, krijg je gewoonlijk de meest tenenkrommende situaties. Vliegende generaals, mislukte hulks, bliksemschichten die uit vuisten komen... Ik weet niet in hoeverre het allemaal strookt met het spel, maar God beware ons.

De belangrijkste ergernis is echter de idiote humor, dat het niveau lager onderwijs nog niet haalt. Veel verschillende personages, en allemaal zijn ze precies de leukste thuis. Bovendien zijn ze vreselijk onboeiend en overbodig, en dragen bij tot het rommelige geheel. Er zijn trouwens wel momenten van mooie actie, maar meestal lijkt zelfs dat op niet veel. Het enige positieve (en waar potentie in zat) zijn de kleurige, karikaturale decors en kostuums. Van Damme ziet er cool uit met dat blauwe petje, leger en vijand zijn ook leuk uitgedost en de villian (Raul Julia is prima gecast voor de rol) is fantasierijk gekleed. Spijtig genoeg valt er niet altijd te genieten van de sfeer dat dit eventueel kan losweken, want voor je het weet geeft er weer 1 of ander dom personage een domme opmerking die komisch of interessant zou moeten overkomen.

Toch moet ik toegeven: voor dit visuele (typische jaren '90 actiefilmtoestanden-) aspect zou ik de film wel eens durven opleggen. En voor Kylie Minogue natuurlijk.

Kleine 2*

avatar van Ravnoss

Ravnoss

Jeugdsentiment, ik was acht toen de film kwam en doordat ik toen al een groot liefhebber van Street Fighter was, vond ik de film geweldig. Het mooie aan de leeftijd van 8 is dat je geen last hebt van de slechte acteer prestaties, bespottelijke dialogen, maar alleen maar oog hebt voor het feest van herkenning. Ik vond het geweldig om Ken, Ryu, Guile, E. Honda, Dhalsim, chun-li, Blanka etc. etc. eens in het "echt" te zien. Vooral de manier waarop Blanka het jonge broertje van de hulk werd vond ik imponerend.

3.5* Puur vanwege het jeugdsentiment. Ik ben dan ook niet van plan hem nog te herzien omdat dit alleen maar afbreuk aan mijn beleving kan doen.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

in het spel waren 'Ryu' en 'Ken' de belangrijkste poppetjes.

waarom krijgt Guile een belangrijkere rol in dit film?

in iedergeval vind ik dit film echt erge schande voor het spel.

avatar van kArIzMa_TuRk

Mescaline

redelijke film vroeger vond ik de film heel wat nu een 2,5

avatar van Bullit02

Bullit02

Het zal wel aan mij liggen, maar ik vindt dit een leuke film.

avatar van Drazenko

Drazenko

Ligt niet aan jou. Je moet er gewoon van houden!

En als je een Van Damme fan bent, dan vind je hem toch wel weer goed.

avatar van Sven Vermant

Sven Vermant

Dit is 1 van de beroerdste films die ik ooit in de bioscoop heb gezien.

Voor geen goud zou ik hem nog een keer willen zien.

Niet meer dan een 0,5 * voor de moeite.

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

Zo slecht is ie nou ook weer niet...

Vond hem zelfs leuk, maar dat zal meer komen door de feest der herkenning en dat street fighter nog steeds een van mijn favorieten spellen is!

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Oh deze film heb ik weleens gezien op tv, leuke film!

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Leuk dat Kylie Minogue eens een keer in een film meespeelt. Maar verder in positieve punten geraak ik niet. 1* Terecht in de flop 100! Jean Claude van Damme films lijken allemaal zo op elkaar. Alleen bloodsport was nog wel te doen.

avatar van YaKnow

YaKnow

och Vroeger vond ik 'm wel altijd wel leuk

avatar van metaledje

metaledje

ik vond hem ook gaaf, nog steeds wel, komt ook door het spel wat ik vroeger duizenden keren gespeeld heb en zoveel versies...

avatar van Bone*Thugs

Bone*Thugs

Kan me eigenlijk niet voorstellen dat hij op nummer 44 staat in de flop top 100!!

Ik vind dat er met deze film niks mis mee is......gewoon een goede actie film!!!

Was vroeger een grote Van Damme fan en dan moet ik er wel bij zeggen dat je zijn films dan allemaal wel toppie vindt (haha je kijkt er dan anders tegen aan he) en als je er dan nu naar kijkt zijn ze meestal gewoon middelmatig!!

avatar van Bazza

Bazza

flut effecten, slecht acteerwerk, gewoon bagger

maar omdat het zo slecht geacteerd is het toch wel lache

avatar van U-96

U-96

• 2077 stemmen

Mijn god, wat een slechte film. Totaal geen verhaal, structuur of enig vermaak. Kut in het kwadraat.

avatar van rep_robert

Toen deze film uitkwam was ik jong en vond ik het echt een goede film, maarja, als je ouder wordt, komt de wijsheid ook en het is gewoon een poepfilm

avatar van DeCol

DeCol

Slecht verhaal, neppe actiescenes, dramatisch acteerwerk, maar een film die wel leuk is om te kijken!

avatar van Stennis

Stennis

Ik geef toe, er zijn slechtere films, maar het toeval wil dat ik deze ook inderdaad in de bioscoop heb moeten zien... niet lang gelukkig, voor zover ik me kan herinneren de enige film ooit waarbij ik na een klein half uurtje uit de zaal ben gelopen, kon een leukere invulling van de avond bedenken.... kun je ook een nul geven?

Dat er mensen zijn die dit waarderen met een 4, gaat mijn verstand te boven...... volgens mij klopt er iets niet met mij

avatar van gurdan

gurdan

avatar van FixX

FixX

this een 1 waard omdat het verhaal redelijk klopt maar voor de rest wat een slechte film

wederom wint de manga versie van de film

just like fist of the northstar

avatar van veron35

veron35

Ik was altijd gek van het spel.

avatar van AGE-411

AGE-411

Is dit met een crazy vent die vrede wil brengen op de aarde door het slechte uit te roeien? Word ie op laatste niet in zo'n elektrish ding gekatapulteerd?

1,5* ( voor de actie, en omdat het absurt is en ik er veel van verwachte)

avatar van %%%%%%

%%%%%%

maxcomthrilla schreef:

Ben met je eens

avatar van Q so lang

Q so lang

vond hem toen de tijd erg leuk

avatar van PEN15

PEN15

Deze film heeft in de streetfighter 2 gekte een belangrijke rol gespeeld. In sneak previews werd je lekker gemaakt met beelden van Van Damme als Guile. Iemand vraagt zich hier af waarom Guile de hoofdrol heeft, nou er is een ding dat ik van deze film wél begrijp en dat is dat grote acteurs de grote rollen krijgen en Van Damme kan onmogelijk chun li kan gaan spelen, idem voor minogue en julia. Ik heb de film 3 x gezien. De allereerste keer dacht ik :s???!!!!! En ook na de derde keer, WAAR GAAT DIT OVER? Deze film is zooo rommelig slecht dat ik gewoon totale verwarring onderga. Waar gaat dit over, waar slaat dit op? De gelijkenissen met het spel is ver echt mijlen ver te zoeken, wat dachten ze door gewoon een zwarte van de straat te plukken en hem 2 hoekjes in zijn kroes te scheren, maakt dit hem een m.byson??? Dat is alles, konden ze niet wat creatiever zijn? F@K!!! Ik snap dat het moeilijk is om een verhaal om een handvol populaire video game characters, maar waarom lukt het streetfighter the animated movie dan wel? Deze film is behalve een van mijn slechtste films ook een van mijn meest teleurstellende films ooit.

avatar van Miss K.

Miss K.

Draak van een film, spelletje vroeger vaak gespeeld (op Acrade mode op de camping en later ook op spelcomputer)...maar het spel is zowaar spannender en onderhoudender dan deze film...

Zeer slecht acteerwerk en het niveau (lees dialogen en 'humor')....tja dat is ver benedengemiddeld!!

Wellicht was ik toen ik hem zag (15 of 16) al te oud voor het genre "verfilmde videogames" maar dan nog....het kon me geenzins boeien...ook later niet

Een 0,5 als ik al een cijfer moet geven....

avatar van Drezic

Drezic

Whahaha deze film moet je gezien hebben om je te bescheuren! Ik heb deze ooit jaren geleden gezien toen films me nog niet echt interesseerden en toen vond ik hem al zo slecht dat hij mij is bijgebleven.

Met name de vechtscène met die Bizon was hilarisch slecht! Fantastisch!