• 9.377.374 stemmen

Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Raúl Juliá en Kylie Minogue

Gesproken taal: Engels, Japans en Turks

Releasedatum: 27 april 1995

Plot Street Fighter

"The fight to save the world is on!"

Dictator M. Bison houdt medewerkers van de geallieerde naties gevangen en het is aan kolonel William F. Guile om zijn manschappen aan te voeren in de strijd tegen de dictator. Chun-Li, Balrog en E. Honda zijn leden van een nieuwscrew die uit zijn op wraak tegen Sagat, een partner van Bison. Ryu en Ken raken verzeild tussen beide kampen. Zangief en Dee Jay proberen in goede aarde te vallen bij Bison, die Dr. Dhalsim ontvoerd heeft om Blanka, een genetische strijder, te maken. Gebaseerd op het spel 'Street Fighter II'.

Colonel William Guile

Victor Sagat

Dr. Dhalsim

avatar van Seifer

Seifer

Kun je een film als deze wel een flop noemen? De film heeft namelijk veel geld opgeleverd, en je kan zeggen wat je wil over van Damme maar ondanks al zijn B-films is hij wel stinkend rijk geworden.

avatar van mnrk

mnrk

Bison ! Are you man enough to fight me?..... Anyone who opposes me will be destroyed.

Dit blijft nog steeds gewoon jeugdsentiment, en niet alleen de game maar ook deze film...

Het spel is natuurlijk helemaal super, maar deze film is gewoon vermakelijk (komt dan ook uit 1994) en JcvD is gewoon lekker op zijn plek in deze film.

Het verhaal is redelijk en de actie is in orde....wel zijn de personage's uit de game redelijk verwerkt in deze film.

avatar van Film Pegasus

Tja, ik heb niets met het oude spelletje Streetfighter gehad. Zelf hadden we geen spelcomputer thuis, af en toe ging ik eens bij een kameraad op de Super Nintendo spelen. En zelfs dan zaten dingen als dit daar niet bij. Dat men gezien de populariteit er een film van gemaakt heeft kan ik nog begrijpen. Maar de makers nemen zichzelf te au serieux. Als je alleen nog maar de kleding bekijkt zou je toch beter moeten weten. Het lukt niet echt en de makers hopen met enkel al het laten opdraven van verfilmde figuren uit de game te kunnen scoren. Goed dat JCVD nog meedoet, maar die heeft ook al veel beter gepresteerd. Lege film dus en gewoon enorm fout. Sommige dingen moet je niet verfilmen. Tenzij je visueel meer eruit kan halen en de juiste vertaling kan maken van computerspel naar filmdoek.

avatar van RuudC

RuudC

Te serieus?

RuudC schreef:

Te serieus?

Je zou het niet zeggen met die Spy Kids kostuumpjes, maar ik heb toch niet echt kunnen lachen.

avatar van RuudC

RuudC

Ook niet om de bisondollars of het "for me it was just tuesday"? Ik heb ervan genoten, juist omdat het volstrekt niet serieus was.

Metalfist

Dit kun je toch onmogelijk definiëren als te serieus? Onder andere de acties van Zangief die roept dat als ze het televisiekanaal veranderen, er niets aan de hand is of de Godzilla parodie lijken mij nu niet echt iets dat je in serieus bedoelde film te zien krijgt.

Net zoals RuudC ben ik juist van mening dat dit zo leuk is doordat de film zich totaal niet serieus neemt. Andere game verfilmingen doen dat wel (denk maar aan het vervolg op Street Fighter uit 2009) en missen daardoor compleet the point.

edit:

Film Pegasus schreef:

Wat had je dan verwacht? Dat er zo'n 10 nieuwe personages worden bedacht voor de film en dat de klassiekers gewoon weg worden gelaten?

Metalfist schreef:

Het is niet omdat je figuren uit de games door acteurs laat vertolken en iemand hebt die mooi die kostuumpjes kan naaien dat je een goeie film hebt.

Metalfist

Klopt, daarom dat sommige game verfilmingen zo hard tegen vallen maar Street Fighter gaat juist net iets verder op dit gebied. Toegegeven, de kostuums kloppen niet met de reeks maar de aanwezigheid van signature moves bijvoorbeeld maakt erg veel goed.

avatar van Film Pegasus

Ik veronderstel dat je dit spel vroeger veel gespeeld hebt. Met 'te serieus' bedoel ik vooral dat ze weinig willen veranderen aan het uitzicht van het game en met de nodige respect de fans ervan willen benaderen door het originele spel op doek te brengen. Het resultaat is een lege doos met weliswaar het zeer gelijkende uitzicht van de game. Maar ik kan wel begrijpen dat hier toch fans van zijn. Ik hou zo wel van de films rond Transformers en G.I. Joe, die ook louter entertainment zijn en gebaseerd op een speelgoedlijn.

Ik ben inderdaad wel een redelijk grote Street Fighter fan

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Dit serieus? Dan heb je er toch wel erg weinig van begrepen of je review heb je een dag te laat geplaatst dat kan ook.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

#82 in de flop...serieus? Misschien wel één van JCVD's beste rollen. Wat een fantastisch actiefilmpje. Street Fighter heeft een typische jaren 90 vibe, waarin alles zo kaas is dat het baas wordt. Zeker een aantal behoorlijke leuke one-liners, al dan niet met een verrot accent gebracht. Heeft wat mij betreft meer dan genoeg connectie met de games, het hoeft voor mij niet zo nauw. Zo blijft het ook leuk voor de fighting games leken such as myself. Ben toch meer een Dead or Alive man...en verder niks

avatar van Spetie

Geen al te beste film dit. Ik heb het spel vroeger ook wel eens een keertje gespeeld, maar ben er nooit echt kapot van geweest.

Hetzelfde geldt voor de film. Het is een oppervlakkige film met een hoop vlakke personages, dat het probeert te hebben van dialogen, oneliners en de actie. Maar ook op dat gebied slaagt het allemaal niet. Vooral de actie is bijzonder matig in beeld gebracht en het lijkt soms wel alsof alles uit achter elkaar geplakte scènes bestaat en niet echt een geheel vormt. De personages zelf zijn ook weinig bijzonder. Alleen generaal Bison weet op sommige momenten nog wel grappig voor de dag te komen.

Een matige gameverfilming dus, maar is blijkbaar een vak apart, gezien de vele mislukkingen op dat gebied.

avatar van PriestMaiden

PriestMaiden

Maar een redelijke shitfilm hoor. Geef mij maar de verfilmingen van Mortal Kombat en Tekken. Van Damme is de enige die (nog een klein beetje) kan acteren.

avatar van mrwhite

mrwhite

Die Tekken film is toch nog een stuk slechter dan deze als je het mij vraagt !!

avatar van PEN15

PEN15

Tonypulp schreef:

#82 in de flop...serieus? Misschien wel één van JCVD's beste rollen.

Wat hij zegt is precies het grote probleem van deze film. Teveel mensen zien dit als een JCVD flick. Wie had verwacht dat toen hij uiteindelijk de Street Fighter movie zag, dat hij een als een natte krant acterende JCVD zou zien. Of een JCVD die simuleert dat hij is geraakt door een pistoolschot of JCVD in een zwarte speedboot en JCVD constant pratend met zijn blauwe barretten. Wat heeft dit te maken met het compter spel waar dit op is gebaseerd? Iedere liefhebber van het spel verwachtte een film over een spectaculair vechttoernooi, Als het publiek helemaal wegloopt met een film die Warrior heet, dan hadden ze dit er toch wel van kunnen maken? De enige die goed acteert is Raul Julia. Wat JCVD doet is niet om aan te zien, hij praat onverstaanbaar met zijn accent en dat moet een dan een Amerikaanse commandant voorstellen met een US vlag op zijn arm nota bene. Dat er viertjes wordt gegeven aan deze flop verbaast me nog steeds. Als er een film gebaseerd is op een boek dan laten hordes gebruikers hier weten hoe heilig het papierwerk is en wat er allemaal scheelt aan de verfilming, maarrrr is er een live action verfilming van een computerspel dan is er ineens geen vuiltje aan de lucht. Weet je wat #82ste in de floplijst, ja dat is inderdaad een schande... hij had er veel hoger in moeten staan.

Oh ja, wat ik er ook even bij wil zeggen: de redenatie dat deze film geen flop kan zijn omdat het de kassa's destijds flink liet rinkelen. Dat is niet meer dan logisch, er was veel belangstelling voor en veel fans wilden deze film zien.

avatar van rubenvanb

rubenvanb

deze film is zo absurd slecht dat hij weer leuk word

avatar van Minotaures

Minotaures

Schijnt dat Minogue en Damme hebben liggen krikken tijdens het maken van de film.. Geef Damme groot gelijk

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Jeugdsentiment. Liefhebber van Van Damme films, en zo nu en dan speelde ik vroeger ook zo nu en dan de Streetfighter games in de arcadehallen. Dus is het al gauw positief van mijn kant. De actie is best aardig. Dat er slecht wordt geacteerd, dat zie ik dan even door mijn vingers. Zelfs na een stuk of 10 keer te hebben gezien, vermaak ik me er nog steeds bij.

avatar van pindope

pindope

Hoe kan deze film zo een lage waardering hebben, bijna iedereen vind het een goed jeugdsentiment hij had wel 3 sterren mogen hebben

avatar van Film Pegasus

Hangt er vanaf wanneer je jeugdjaren hebben plaatsgevonden.

avatar van La royaal

La royaal

Heerlijk jeugdsentiment. Ik wist niet dat ik in mijn jeugdperiode wekelijks zo´n slechte film heb gekeken.

avatar van orko82

orko82

Lekkere nostalgie. Wanneer komt er een Streetfighter Turbo film?

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

3 sterren puur voor Raul Julia.

avatar van ambrosini

ambrosini

Ik weet nog steeds niet waarom men zo'n belachelijk film heeft gemaakt over street fighter. Verhaal is zeker slecht.

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

hoogstwaarschijnlijk al de slechtste JCVD-film die ik al heb gezien. Had geen voorkennis van het spel dus ik heb de film puur opzichzelf staand bekeken. Wat viel dat tegen. Misplaatste oneliners, belachelijk slecht acteren (op de Villain na, die was best cheesy) en actie die nergens echt leuk wordt en waar we ook veel te lang op moeten wachten. De film haalt, op een paar momenten na, zelfs niet het 'so bad it's good' niveau...

avatar van Theunissen

Dit is inderdaad waarschijnlijk de slechtste film waarin Jean-Claude Van Damme (met fel geblondeerde haren in de rol van Kolonel Guile) in heeft meegespeeld en een hoofdrol heeft, maar het is waarschijnlijk ook zijn bekendste (wordt namelijk heel vaak uitgezonden) en dat is best jammer want hij heeft in meerdere andere films beter en leuker gespeeld. Ondanks dat deze film al velen keren op televisie is geweest, heb ik hem nooit helemaal gezien (alleen stukjes ervan). Nu heb ik hem dan weliswaar gezien, maar dat ging niet zonder slag of stoot (soms zelfs bij inslaap gedommeld en ik kon er ook regelmatig mijn aandacht niet bijhouden).

Het verhaal is lachwekkend slecht en flauw en dat geldt eigenlijk ook grotendeels voor de beroerde uitvoering (visueel zag het er wel nog aardig uit en dat geldt voornamelijk voor de kleurrijke kostuums, decors en de gekozen locaties). Dat laatste komt eigenlijk vooral door de cast die gewoon bar slecht presteert en soms ook te nep en te overdreven. Raul Julia (in de rol van Generaal Bison) is hierop de enige uitzondering en het is best cru dat dit ook tevens zijn laatste film was (overleden in 1994). Aan hem is deze film ook als eerbetoon opgedragen. Overigens vond ik Ming-Na Wen (in de rol van Chun-Li) ook nog verdienstelijk spelen en ik vond haar ook best een fraaie verschijning. Ze zag er in ieder geval beter uit dan de destijds sullige ogende Kylie Minogue (voorzien van een gevlochten paardenstaart), die tevens een achterlijke rol heeft die totaal niet bij haar paste. Gelukkig heeft ze zich voornamelijk gestort op haar zangcarrière (daarin is ze wel succesvol geworden en de begin jaren 2000 Kylie Minogue was ook een genot om naar te kijken), want acteren kan ze totaal niet.

Buiten dat het verhaal slecht is, weet het ook nergens te boeien, laat staan dat het ergens spannend wordt. Ook is het geregeld saai en langdradig. Er zit wel redelijk wat actie in, die soms vermakelijk was om naar te kijken zoals het gevecht tussen Ryu (gespeeld door Byron Mann) en Vega (gespeeld door Jay Tavare) welke ook echte karakters waren uit het populaire computerspel "Street Fighter", waarop deze film natuurlijk is gebaseerd. Hier en daar bevat de film ook nog wat leuke humor (o.a. met "Good morning, Shadaloo!", wat natuurlijk een vette knipoog was naar de film "Good Morning, Vietnam (1987)"), maar grotendeels is de humor flauw, kinderachtig of tenenkromend slecht.

Al met al een matige bedoeling, die het aankijken nauwelijks waard is. Het computerspel "Street Fighter" verdient in iedere geval een betere verfilming dan dit prul.

avatar van Alexander1900

Alexander1900

Deze film is dan geen topper maar kan me er altijd wel mee vermaken. Het heeft een goed en uniek sfeertje en Jean-Claude van Damme speelt er in. M. Bison wordt gespeeld door Raul Julia (bekend van de Addams Family films) en dat gaat hem goed af.

Cijfer: 6,5 / 10

avatar van ipman-99

ipman-99

"It's the Collection Agency, Bison. Your ass is six months over due, and it's mine." ... " !!!

Van Damme (Heropfrissing) !!! Emoji!!! 'Street Fighter' is een vermakelijke

Van Damme Actiefilm gebaseerd op het spel Street Fighter II !

Deze werd gemaakt in 1994, de legendarische piekjaren van Jean-Claude Van Damme.

Toch vond ik dat toen één van de mindere Van Damme films van in de jaren '90 ... en nu zoveel

jaren later vindt ik dat nog steeds. Film kijk wel lekker weg, bevat een hele hoop 'bullshit' dialogen

en heeft gedoseerd enkele fijne actie - scènes. Deze film neemt zichzelf geen seconde

serieus en als je kleiner bent kan je dat moeilijker begrijpen en verwachtte je in de tijd

een Van Damme zoals we een Van Damme kende ! Deze vermakelijke Actiefilm meer

en meer weten te waarderen ... doorheen de jaren ! Fijne cast met uiteraard Van Damme en

Raul Julia en Kylie Minogue. 'Very Cheesy' !!!