134.878 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.931 berichten | 4.928.097 stemmen

Good Morning, Vietnam (1987)

Good Morning, Vietnam (1987)
885 stemmen | gemiddelde 3,17
mijn stem:
12 jaar angst grof taalgebruikVerenigde Staten
Komedie / Oorlog
119 minuten

geregisseerd door Barry Levinson
met Robin Williams, Forest Whitaker en Tung Thanh Tran

Een nieuwe DJ wordt naar Vietnam overgeplaatst om wat humor toe te voegen aan de militaire radio aldaar. Hij wordt razend populair onder de soldaten, maar wordt toch uit de lucht gehaald. Terwijl hij uit de lucht is probeert hij Vietnamezen te ontmoeten, en dan vooral meisjes.

gebruiker
bericht

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2008, 8:58 uur
Niet mijn film echt, ik zie Williams liever in Patch Adams bijv. dan hier, gewoon ik heb maar 2 glimlachjes kunnen trekken nog geen een keer hardop kunnen lachen. Nou ja, voor Williams dan nog 1,5********* heeft ie mazzel :P

aBronxTale
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 augustus 2008, 12:56 uur
Weinig nieuws onder de zon. sporadisch best aardig; verder knudde met een rietje. Slecht gesneden, geschreven en gedraaid. En wILLIAMS is totaal niet geschikt als deze figuur...

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Good Morning Vietnam (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Good Morning Vietnam (€ 9,50)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Good Morning Vietnam (€ 9,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 augustus 2008, 22:03 uur
Couch Potato schreef:
PS : Als er ooit een film komt over het leven van BONO of het succesverhaal van U2 laat dan aub deze Robin Williams BONO spelen, die man lijkt er sprekend op, toch?

Zou R Williams daar nou niet te oud voor lijken?

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 september 2008, 11:11 uur
Het nadeel van deze enigszins onderhoudende film is dat hij bijna volledig rust op de schouders van Williams. Deze trekt samen met de schitterende soundtrack de film omhoog maar schiet helaas net te kort. Redelijk.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 november 2008, 22:55 uur
Geinige film. Mooi verhaal, leuk bedacht maar had misschien nog beter uitgewerkt kunnen worden. Robin Williams is de grote ster in deze film, hij zet een zeer sterke rol neer. En ook Forest Whitaker staat erg goed te acteren. Ik moet wel bekennen dat ik niet om alle grappen die hij als DJ moest lachen, veelal omdat ik ze neit altijd begreep:p
Maar had wel een hogere rating verwacht op MM, maar ja.
Wel leuk voor een keertje, zeker de beste rol van Williams.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2009, 11:44 uur
top film ik heb wel kunnen laggen vond het verder niet een speciaal een goede film ook omdat het nogal een slap einde toch heb ik me wel vermaakt

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2009, 16:08 uur
justjappie schreef:
top film ....... niet een speciaal een goede film

:? :? :?

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2009, 21:23 uur
laat ik het anders zeggen film ziet goed in elkaar maar ik ga er niet speciaal voor zitten, zo goed. toen ik het terug las vond ik het ook wel verwarrend ;)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 januari 2009, 9:05 uur
Véééél duidelijker...
:-)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juni 2009, 15:26 uur
Magere comedy die geheel ingericht is op Robin Williams.

Chainsaw
(moderator)
avatar van Chainsaw
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 juli 2009, 18:00 uur
Good Morning Vietnam, of misschien beter 'de Robin Williams show', is eigenlijk vooral een aaneenschakeling van flauwigheid, voorspelbare stereotypes en verschrikkelijk sentiment dat soms uit het niets verschijnt en waar niemand op zit te wachten. Williams zelf is redelijk op zijn plaats als de enthousiaste radio DJ en de meeste scènes in de studio kunnen er nog best mee door. Dat gedoe met die meid en haar broer ging echter weer nergens over en heeft me werkelijk geen seconde weten te boeien. Dat het leven van de echte Cronauer aangepast moest worden kan ik me enigszins indenken, maar haal dan wel een fatsoenlijke scriptschrijver aan boord om er ook daadwerkelijk iets van te maken. Good Morning Vietnam leunt eigenlijk enkel op diens cast en de makers mogen van geluk spreken dat díe in ieder geval redelijk in orde was. Naast Williams een prima rol voor J.T. Walsh. Wat kan die man geweldig een arrogante rotzak neerzetten!

2,5 sterren.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juli 2009, 18:17 uur
Lekkere muziek en goeie rol van Williams.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 november 2009, 20:31 uur
Williams doet 't erg goed, maar het scenario ontstijgt toch echt niet de RTL-woensdagavond film.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2010, 20:53 uur
Zeker een film om eens gezien te hebben.

Gooooooood morning Vietnammmm.. Is zeker een aanrader. Williams doet het inderdaad erg leuk.

Kijken dus!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 januari 2011, 5:04 uur
Good Morning, Vietnam!

Robin Williams zet hier 1 van zijn beste rollen van zijn carrière neer, helaas ben ik zelf geen grootse fan van de man. De film speelt zich natuurlijk af in Vietnam waar talloze goede oorlogsfilms vandaan zijn gekomen. Iets afwisselends zou natuurlijk leuk zijn en dat was het ook wel, maar goed was iets anders.

Ik heb een paar keer ook moeten lachen om de constante stroom van flauwe grappen die uit zijn mond komen, Maar ik vond het gewoon TE. Verder is zijn vriendschap met een Vietnamese jongen wel toevoegend maar had het gehoeven.

De muziek die je in de film hoort zijn natuurlijk klassieke liedjes uit de tijdperk, meteen herken ik de namen als Martha and the Vandella's of The Beach Boy's die ik waarschijnlijk ook op mijn Sound of the Sixties CD heb. Dat was dus ook het leukste aan de film.

Leuk om Forest Whitaker zo te zien, speelde ook goed verder.
Maar er had geloof ik iets meer in de film kunnen zitten.

speranza
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 februari 2011, 1:53 uur
Ik kan totaal niet lachen om de 'humor' van Robin Williams. Een film om snel te vergeten.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 februari 2011, 0:47 uur
Verassend leuke film! Robin Williams acteert sterk en verhaal is goed. *3,5

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2011, 20:12 uur
Ik bewaar liever de goeie herinnering aan deze film. Ik vrees dat hij ook wat gedateerd is. Dat viel me een keer op toen ik een klein stukje keek. Mijn sterren staan dus voor 'de goeie herinnering'. Ooit vond ik hem geweldig. Houen zo!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 september 2011, 10:46 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Deze film na lange tijd (toen nog in de bios) teruggezien op dvd. Williams zet hier op een prima manier de dj neer die tegen de gevestigde orde ingaat en telkens weer op het randje balanceert met zijn humor én zijn muziek keuze. Het sub-verhaal tussendoor wringt naar mijn idee behoorlijk, teveel sentiment en toevalligheden de broer van het meisje die opeens VC lid blijkt te zijn, de jeep die op een mijn rijdt waarna Williams en Whitaker de reis vervolgen met alleen een wat slepend been... Jammer, want deze film verdiende beter.

De humor is echter de reddingsboei die de film nog boven de middelmaat houdt. 3,5*

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2012, 21:51 uur
De humor ging grotendeels langs me heen, hetgeen de prent het toch vooral van moet hebben. Dus onvoldoende.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 april 2012, 12:27 uur
Een leuke, onderhoudende film die vooral een comedy is. De serieuze ondertoon werkt helaas niet echt. De "relatie" met tussen Cronauer en het Vietnamese meisje kent nauwelijks diepgang dus daar krijg je als kijker niet echt veel "gevoel" bij.
Ik heb wel regelmatig gelachen, het is denk ik nog veel leuker als je alle types kent die Williams imiteert, ik kende bijv. alleen Richard Nixon en zijn manier van praten.

3.5 sterren