• 9.380.719 stemmen

Geregisseerd door: Nick Cassavetes

Met onder meer: Ryan Gosling, Rachel McAdams en Gena Rowlands

Releasedatum: 7 oktober 2004

Plot The Notebook

"Behind every great love is a great story."

Allie Hamilton komt begin jaren 40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf 't eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.

Ja stilletjes maar he...

Ik was mijn bericht aan het maken hoor. Kun je niet gewoon 11 min wachten. Meschien had ik je bericht nog helemaal niet gezien.

Ja stilletjes maar he...

JohnStacks

Ooit eraan gedacht om Komiek te worden??

Eternal Sunshine minder romantisch??

AUB noem eens punten kerel, wees eens onderbouwend, wat mis ik dat toch van types als jij

JohnStacks schreef:

Mick ? Jou favoriete film is Titanic. ook ik vind hem Mooi, vergelijk die dan eens met The Notebook !!

Je zult realiseren dat deze film dan preuts is tegenover Titanic.

Noem eens punten, en dan noem ik de punten, trouwens heb je weleens ooit

Eternal Sunshine of The Spotless Mind gezien..??

Deze film is toch helemaal niet te vergelijken met de titanic??

Waarom niet.. het zijn allebij romances

JohnStacks schreef:

Ooit eraan gedacht om Komiek te worden??

Zou jij ook goed in zijn...

Eternal Sunshine minder romantisch??

Zeker ja. Ook natuurlijk een romantische film, maar een film die qua romance ook echt kan. Niet overdreven zoals in Titanic en The Notebook. Daar houd ik van.

Wat is dan onderbouwende kretiek?

JohnStacks

Tja je hebt jezelf al geintroduceert..je bericht stond:

Dat je van overdrevenheid houd zoals Titanic en deze.. Laat maar zitten dan

Waarom niet.. het zijn allebij romances

In heel veel films gaat het over de romantiek. Daarom zijn ze nog niet allemaal te vergelijken.

De titanic had toch uiteindelijk een ander uitgangspunt. De romance was mooi meegenomen. The notebook gaat echt uiteindelijk alleen maar over romantiek.

veron35 schreef:

Zou jij ook goed in zijn...

Wat is dan onderbouwende kretiek?

Maak eens een review ofzo zeg eens iets nuttigs waarom Eternal Sunhine minder romantisch is als deze film

avatar van dulcinea

dulcinea

Eternal sunshine en The Notebook zijn toevallig 2 van m'n favoriete films, en hoewel ze beiden romantisch zijn is de romantiek toch wel héél anders he. The Notebook is duidelijk dé romantische film van de 2, de nadruk ligt meer op de romance, er is meer romantische sfeer, veel meer romantische momenten, het is meliger.

Bij Eternal sunshine ligt de nadruk nog veel meer op Joel en de strijd met z'n herinneringen, het hele sci fi gegeven, we zien denk ik meer ruzies tussen hen dan romantische momenten

Ik kan niet begrijpen dat je deze 2 films met elkaar zou vergelijken, ze zijn beiden steengoed maar toch compleet anders

avatar van Larien

Larien

Ontzettend ontroerende film, prachtig beeldmateriaal, boordevol poëzie en romantiek. Romantiek van de bovenste plank... mijn favorite stuk hierin : De scene op het meer

avatar van nele

nele

Prachtige film. De mooiste film ooit. Was het ook maar zo in het echte leven...

avatar van nietdatdus

nietdatdus

volgens mij ben ik de enige die m echt WALGELIJK vond.

vreselijk acteerwerk, geen chemie tussen gosseling en mcadams.

gewoon tenenkrommend slechte film.

nietdatdus schreef:

vreselijk acteerwerk, geen chemie tussen gosseling en mcadams.

MorrisJ

Ben deze film beginnen kijken met hoge verwachtingen en achteraf ben ik toch zeer ontgoocheld. De film is één groot cliché, je ziet alles al van mijlenver aankomen. Vooral de stukken met de oude mensen vond ik ronduit irritant en overbodig. De chemie tussen de twee hoofdacteurs is heel beperkt, maar toch niet afwezig dankzij een heerlijk knappe verschijning van Rachel McAdams, wat een vrouw! Gosling speelt de schuchtere jongen, dat wel, maar het woord emotie staat blijkbaar niet in zijn woordenboek. Behalve zijn mond was zijn gezicht zo goed als verstijfd gedurende de hele film. Het beeld op het meer tussen al die gansen was wel mooi, maar voor de rest heeft geen enkele scène me bewogen of ontroerd. Ik ben iemand die wel nog es graag een romantische film bekijkt, maar als de liefde zo oppervlakkig en ronduit clichématig wordt tentoongesteld, pas ik toch wel. Mensen die dit de mooiste romantische film vinden, begrijp ik toch niet hoor. Als dit hun beeld is van romantiek... Een gemiste kans.

2**

avatar van nele

nele

MorrisJ schreef:

2**

Ik zie niet in waarom er iets mis is met voorspelbare film. Er zijn duizenden films gemaakt die voorspelbaar zijn en vol met clichés. Als hier geen publiek voor zou zijn, zou het tot 1 gebleven zijn. Blijkbaar zijn er dan toch veel mensen die hiervan genieten en die het ontspannend vinden om naar zo'n film te kijken. Wie ben jij trouwens om te zeggen wat romantiek is. Denk je neit dat dit persoonlijk is?

MorrisJ

Ontspannend is het absoluut, maar het is zeker geen goede romantische film. Er is niks mis met dit een mooie film vinden, maar ik stel me toch vragen als mensen dit soort films de hemel in prijzen. Als puur entertainment kan het wel tellen, maar voor mensen zoals ik is dit niet genoeg, ik stel kritische vragen en denk na over alle mogelijke zaken. Romantiek is natuurlijk persoonlijk, zoals je zei, maar ikzelf heb niet genoeg aan dit goedkoop vertier, voor mij moet romantiek dieper en verder reiken dan dat we in deze film te zien krijgen. Vrouwen zullen waarschijnlijk deze film beter vinden dan mannen, maar ik weiger het woord "meisjesfilm" in de mond te nemen. Voor mij moet romantiek verrassend en spontaan blijven, maar ieder zijn eigen zicht op romantiek zeker?

avatar van stan

stan

Dus het is niet spontaan dat Gosling ineens op de weg gaat liggen

MorrisJ

Mocht hij geloofwaardig overkomen en moeite doen om te acteren, dan misschien wel ja

avatar van gieluzz

gieluzz

Erg goeie film (Y)

MorrisJ schreef:

Ben deze film beginnen kijken met hoge verwachtingen en achteraf ben ik toch zeer ontgoocheld. De film is één groot cliché, je ziet alles al van mijlenver aankomen. Vooral de stukken met de oude mensen vond ik ronduit irritant en overbodig. De chemie tussen de twee hoofdacteurs is heel beperkt, maar toch niet afwezig dankzij een heerlijk knappe verschijning van Rachel McAdams, wat een vrouw! Gosling speelt de schuchtere jongen, dat wel, maar het woord emotie staat blijkbaar niet in zijn woordenboek. Behalve zijn mond was zijn gezicht zo goed als verstijfd gedurende de hele film. 2**

Ik zag de liefde in zijn ogen... het ultieme romantische gevoel....

avatar van dulcinea

dulcinea

Is dit mijn beeld van romantiek? Ja filmromantiek, de romantiek die ik ken uit het echte leven is heel anders maar ik kijk dan ook niet naar films om realiteit te zien, ik kan zowel genieten van films met realiteit en diepgang als van dit soort films. En ik vind het jammer dat sommige mensen enkel die films met diepgang als goeie films kunnen beschouwen. Waarom zou een film die gewoon entertaining is niet even goed of leuk kunnen zijn?

Dat stuk met de oude mensen is trouwens héél belangrijk voor de film, als je dat niet ziet Morris denk ik dat je de film en z'n bedoeling gewoon niet begrepen hebt

En ik vond zowel Rachel als Ryan heel sterk in deze film, ik begrijp ook die uitspraak niet dat hij geen moeite doet om te acteren, als je ziet dat iemand moeite doet is hij toch niet goed aan't acteren of zie ik dat fout?

avatar van tanjatjuh

tanjatjuh

geweldige film.... Vond het echt hele mooie film en wat een verhaal:)

Ben meestal niet zo van de romantische films maar I loved this one!

avatar van Lizaa

Lizaa

Dit vind ik persoonlijk een super romantische film. Dit omdat het hele verhaal gewoon draait om twee mensen die van elkaar houden. Ik snap het als mensen die niet van dit soort films houden er minder aan vinden. Het is ook niet een min of meer 'standaard' romantische comedie waar er al heel veel van bestaan. Maar het is meer klassieke romantiek. Dit is een van mijn favoriete films, maar als je niet van romantiek houdt kun je hem beter niet kijken.

JohnStacks

Ik snap nog steeds niet wat er hier zo romantisch aan is hoor..Mensen die elkaar ontmoeten door versiertrucjes is toch niet romantisch..ik had meer gedacht bij toeval maja.

Blijkbaar is romantisch net get-to-know-you taal

avatar van Doom

Doom

Versiertrucjes? Waar? Ik vond het eigenlijk best wel een originele manier van 'versieren'. Iemand chanteren vind ik namelijk niet de meest gebruikelijke manier om iemand uit te vragen. Maar ik weet natuurlijk niet hoe jij altijd te werk gaat.

Doom schreef:

Maar dansen op straat en op de straat naar de stoplichten liggen te kijken wel.

Blijkbaar is romantisch net get-to-know-you taal

Ik vind het toch behoorlijk romantisch dat hij haar herrineringen terug brengt.

avatar van Doom

Doom

veron35 schreef:

Maar dansen op straat en op de straat naar de stoplichten liggen te kijken wel.

Heerlijk!

Doom schreef:

Zoals ik al zei..Bij toeval !!
Ik ga nooit op versiertoer, !! Je ontmoet mensen nou eenmaal.
Ik vind het gewoon cliche, oeeh wat een chick die moet ik hebben en ineens is het romantisch..sjonge jonge zeg !!