• 9.219.354 stemmen

Geregisseerd door: Jeb Stuart

Met onder meer: Dennis Quaid, Danny Glover en Jared Leto

Releasedatum: 22 januari 1998

Plot Switchback

"The hunter becomes the hunted."

De film vertelt 2 verhalen. De een over FBI agent Frank LaCrosse (Dennis Quaid), die een onbekende seriemoordenaar op het spoor is. Nadat de naamloze moordenaar Franks zoon ontvoert, wordt hij van de zaak gehaald. Tegen de orders van de FBI in gaat hij door met zijn speurtocht. In het andere verhaal maken we kennis met een oud-spoorwegenwerknemer (Glover), die een lifter meeneemt door de met sneeuw bedekte bergen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Man on Porch

Andy LaCrosse

avatar van Carl

Carl

Matig. Alles was matig in deze film. Niet slecht - niet echt goed......ergens tussenin. net als die auto halverwege de film

2,5

avatar van ViggøJøhnny

ViggøJøhnny

Vermakelijke film

Ik heb der wel van genoten met een zak chips en een fles cola

avatar van dalma

dalma

het is spijtig dat deze film net geen 3 sterren krijgt, nochtans meer waard. de film zit goed in elkaar, en ik heb me dan ook geen seconde verveeld. Ik wou net gaan slapen toen ik bij het zappen deze film zag. Ik heb met veel plezier nog 2 uur langer opgebleven.

avatar van van duijn

van duijn

Euh...en waarom geef je dan 5 sterren?

Maar goed, ik vond de film een beetje saai. Was niet spannend en redelijk voorspelbaar. Nette acteerprestaties en een aardig verhaal.

*2.5

avatar van DwarreI

DwarreI

Ik vind de rol van Danny Glover erg sterk in deze film, kreeg heel erg de creeps van hem terwijl hij normaal gesproken enkel sympathieke rollen voor zijn rekening neemt..

avatar van stinissen

Switchback is een lekkere aktie/thriller die lekker weg kijkt met een zak chips en een lekker glas cola.

avatar van Skrean

Skrean

Staat als een huis.

avatar van Tarkus

Tarkus

Prima rol van Danny Glover, maar de film was in zijn geheel veel te langdradig.

Had er toch wat meer van verwacht met een cast als deze.

avatar van eavymetal

eavymetal

De film is redelijk vermakelijk, maar tóch had er meer in gezeten.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Aparte film. De dader is al vrij snel bekend, maar eigenlijk gaat het daar ook niet om : twee bijna geheel losstaande plotlijnen, vier boeiende hoofdpersonen, fantastische en zeer sfeervolle lokaties en een uitstekende rol van Dennis Quaid als de verbeten FBI-agent.

Aardig zijn ook de interviewtjes op de Nederlandse DVD-uitgave, waarin de regisseur onder andere vertelt dat hij een soort North by Northwest wilde maken, een spannende thriller die zich grotendeels in de buitenlucht afspeelt. En vooral bijzonder grappig hoe Danny Glover bij zijn multi-angle-interview steeds moet vermijden te zeggen dat hij de schurk is en dus allemaal alle andere dingen over zijn personage vertelt

avatar van Lienos

Lienos

Spannend. Danny Glover heel goed als gewetenloze killer. Dennis Quaid ook top.

Wel een stel zinloze moorden maar dat schijnt te horen bij een serial killer.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Het concept van de film is simpel : Een kat en muis spel tussen een serie moordenaar en verbeten politie man. Dit concept is al tallozen keren uitgevoerd en zal ook nog meerdere keren voorbij komen. Het is zeker niet erg, want met een juiste visie, idee en focus kan het gewoon prima werken.

Deze film heeft ook een eigen interessant scenario in handen, maar de film wordt eigenlijk genekt door de overbodige zij plotjes die :

1) slecht uitgeschreven zijn
2) niks toevoegen
3) de spanning weghalen

Vooral het het derde punt is zeer spijtig, want de film had mij al vanaf de eerste sec te pakken gekregen dankzij de hele lekkere besneeuwde sfeer die op het beeld getoverd werd. Aan de sfeer van de film heeft het zeker niet gelegerd en ze wisten ook goed dat de locatie een potentiële meerwaarde heeft voor de film. Het begin van de film was ook nog niet zo zeer slecht al waren er wel al wat scheurtjes te ontdekken ( al irriteerde het nog niet zo ) en alles van het verhaal lag nog open. Al gaat het al snel bergafwaarts als de verzuurde FBI agent binnenkomt wandelen en de sheriff melodramatische trekjes begint te vertonen "goed we hebben 2 potentiële seriemoordenaars in een auto" dacht ik.

Hier had ik dan maar mijn hoop op gevestigd en buiten de op dat moment veelal geswitcht tussen de oninteressante zij plotten ging het ook al al snel mis tussen het potentieel interessant steekspel. En is het wachten op het aankomend einde. Mijn overheersend gevoel bij de film is toch : gemiste kans.

avatar van Toontje G

Toontje G

Aardige film. In het begin een beetje aan de trage kant maar het blijft wel boeiend. Heb er geen spijt van dat ik er aan begonnen ben.

avatar van rep_robert

Best een trage film, maar de sfeervolle beelden in de sneeuw maken een hoop goed. Een goede spanningsboog aan de film toevoegen en het zou echt een veel betere film zijn geweest, nu blijft het uiteindelijk toch wat halfbakken allemaal. Misschien komt het ook wel doordat Glover uiteindelijk een te vriendelijk gezicht heeft voor de rol die hij speelt waardoor ik de spanning nooit heb gevoeld.

avatar van missl

missl

Deze film heeft 2 verhaallijnen. Eentje gaat over een politieman die naarstig op zoek is naar een moordenaar, de andere gaat over Danny Glover die Jared Leto meeneemt als lifter. Ik vind Danny Glover over het algemeen een heel sympathieke kerel, zijn hoofd alleen is al sympathiek, nou in deze film leer je hem van een andere kant kennen. Hoe het sympathieke hoofd met een andere rol ineens om kan slaan naar iets engs. Duurt allemaal net iets te lang naar mijn smaak maar is prima om eens gezien te hebben.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Ik heb deze net overgenomen en ben benieuwd hoe hij bij mij overkomt. De meningen zijn nogal verdeeld bij de anderen. We zullen zien!

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens meegepikt en het was geen slechte film, maar misschien mocht het tempo iets hoger liggen, want het was toch niet altijd even boeiend. De cast deed het nochtans niet slecht, maar de film mocht misschien een half uurtje korter.

Nu niet meteen een must-see, maar toch de moeite om eens mee te pikken als hij op tv of zo passeert.

avatar van Tiany

Tiany

Goeie thriller, bij momenten zeer spannend.

avatar van trebremmit

trebremmit

Verrassend goede film, had ik niet verwacht met zo'n laag gemiddelde.

Een goed verhaal in een mooie en sfeervolle omgeving met prima acteurs!

avatar van scorsese

Matige film over een FBI-agent wiens zoon is ontvoerd door de man waarop hij jacht maakt. De film begint zeker wel goed, maar het uiteindelijke plot stelt niet al te veel voor en de personages zijn een stuk minder boeiend dan je in eerste instantie zou vermoeden. De finale weet nog wel wat spanning te genereren. Een cast met aardig wat bekende namen en een paar mooie beelden van het besneeuwde landschap.

avatar van =EL!ZE=

=EL!ZE=

De ogen van Jared Leto deden het ?

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Uit eigen dvd collectie. Redelijke thriller met een opvallende rol van Glover maar ook met een vreselijk acterende Quaid. Van zijn prestatie blijft er niks hangen. Plot stikt van onlogica. De chemie tussen Leto en Glover is het beste aan de hele film. Vroeger vond ik deze beter.

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

Switch back to the nineties.

Prima thriller. Raar om te zien hoe ouderwets sommige dingen nu ogen, hoewel het voor mijn gevoel nog niet zo lang geleden is. Mannen met cowboyhoeden, kruideniersachtige winkeltjes met van die enorme rinkelkassa's...Toch heb ik het idee dat alles minder snel vooruitgaat dan vroeger. Zou je in 1988 een film opzetten van 23 jaar oud, dan was die gewoon antiek.
Qua sfeer een kruising tussen The Silence of The Lambs, Misery en Runaway Train. Ted Levine als deputy, ik kan hem nooit los zien van zijn rol als Buffalo Bill, vooral ook door dat binnensmondse praten, toch heeft hij aardig wat filmrollen op zijn conto staan.
Verrassend dat nu eens niet voor een witte seriemoordenaar is gekozen. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik vrij snel doorhad wie de moordenaar was, omdat er net iets teveel nadruk werd gelegd op zijn 'goedheid': My name is Bob Goodall.
Jammer trouwens dat er op al die streamingdiensten relatief weinig films van voor 2000 op staan, en wat er van op staat is bij iedereen al bekend. Keuze genoeg lijkt me: silent films, Hitchcock, Bergman, de cultfilms van John Waters, Giallo films, etc... Zou fijn zijn als zo'n streamingdienst ook een beetje rekening houdt met ouwe lullen.

avatar van Peter Pan

Peter Pan

Prima misdaad thriller!
Behoorlijke cast, genoeg spanning en prettig om het verhaal te volgen!

De film komt uit 1997 en hoewel de setting, het camerawerk en het acteerwerk doet geloven dat de film 10 jaar eerder is opgenomen is dit zeker niet storend, het geeft juist een bepaalde sfeer.

Met Quaid, Glover, Ermey en een kleine rol voor Fichtner, heeft de film genoeg goede acteurs, maar ondanks dat wordt je niet omver geblazen door het acteerwerk.
Het is moeilijk te omschrijven, rustig, geen gekkigheid of overdreven emoties, eigenlijk past het uitstekend in het verhaal wat ook geen extreme uitschieters heeft maar wel genoeg spanning en houd je aandacht vast.

Het wordt al snel duidelijk wie de moordenaar is, het verhaal wordt verteld en het loopt ten einde hoe je zou verwachten. Hierdoor zou je kunnen denken dat er nog een grote plottwist komt, maar nee, gewoon een "eind goed al goed" en toch was dit erg prettig!

Het enigste minpuntje was (mits ik het gemist heb) dat het waarom niet werd verteld. Bob was een hele vriendelijke kerel met veel vrienden, waarom hij aan het moorden was geslagen en waarom hij Frank moest hebben en zijn zoontje uiteindelijk ontvoerd, is totaal niet duidelijk, evenals dat niemand aan de bel trekt dat er een vreemd jongetje in een gezin is geplaatst , toch is de film interessant en spannend genoeg om dit er bij te nemen.

Wanneer je houd van een typisch "90's thriller verhaal", is deze film echt aan te raden!

avatar van numb nuts

numb nuts

ben een beetje ouwe films aan het herkijken

deze is goed mag je zekers zien acteurs zijn goed

onverwacht verhaal en als je het door hebt word het zekers spannend.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Heb net de film bekeken op amazon prime video. Was wel een mooie film. Ik wist niet dat ik actie-films ook mooi vond. Iets nieuws gevonden . Ik had anders nooit verwacht wie de moordenaar en de ontvoerder ging zijn. Maar was Frank's zoontje niet 2,3 jaar ouders als ze hem gevonden hadden?

avatar van Foose

Foose

Toch wel teleurgesteld in deze film.

Begon allemaal best wel goed en het nevenverhaaltje van de twee sheriffs (vooral Lee Ermey is hier weer geweldig) die elkaar in verkiezingstijd continu het vuur aan de schenen leggen vond ik fantastisch. Uiteindelijk was dit voor mij zelfs het beste deel van de film. De rest van het verhaal en het samenvallen van de twee verhaallijnen was mooi bedacht maar allemaal veel te rommelig.

Quaid stelt mij in deze film teleur daar hij speelt als een houten klaas en dat was vrij irritant. Glover vond ik dan weer te happy en ik had continu het gevoel dat hij op elk moment "Hey Riggs" ging schreeuwen.

avatar van frans123

frans123

Een film uit de ninety's toen films/verhalen nog goed waren...Deze ook? Komt in de buurt..Redelijk verhaal maar verkeerde casting van Glover als serial killer , wat totaal niet bij hem past. Daar stel ik mij toch iemand anders bij voor Een psychopaat die 18 mensen "zo maar' vermoordt is geen gezellige lachebek . ( of de kijker op het verkeerde been te zetten?) Quaid kijkt altijd of ie nodig moet poepen..niet mijn acteur. Verder een goede cast.

Het begin van de film zet je bewust op het verkeerde been..Het is een blanke , niet Glover, die het kind ontvoert.
Prachtige beelden van het winterlandschap, sfeervolle film maar erg traag en langdradig Dat gedoe aan het einde met die trein had korter gekund. Het einde is toch afgeraffeld ineens is zijn zoon in een tuin, achter het huis wat hij bezocht heeft zijn zoon te vinden The End...
Ik begrijp het wel, anders was Frank nog 3 film uur bezig zijn zoon te vinden.
Al met al een aardige , onderhoudende, voorspelbare film , zonder plotwendingen ,geen topper, maar wel de moeite waard, een keer te zien, alleen al vanwege Glover , die al gezegd een verkeerde rol speelt..Maar dat ligt niet aan Glover.
Dikke 6.

avatar van schram101

schram101

Typische 90ies film die uitblinkt in locaties. Verder is de dubbele verhaallijn opvallend. Hoewel de speelduur ruim genoeg is de personages te introduceren ontbreekt het daar echter wel aan. Bij Glover is dat de juiste keus, bij het karakter van Quaid miste ik dat een beetje.

Paar leuke bijrolletjes en een voorspelbare afloop. Schrale voldoende pers ik er uit.

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Op zich een goeie thriller, maar er had van mij wel wat meer pit in gemogen want het geheel moddert wat aan. De cast met oa Dennis Quaid, Danny Glover, Jared Leto en R. Lee Ermy spelen zeker goed hun rol en ook de setting vind ik prima. Al met al een thriller die je snel doen zal vergeten en ook best leuk om na jaren weer eens te zien en ja als je hem voor 50 cent in een kringloop koopt is er niks mis mee.