Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: Jeb Stuart
Met onder meer: Dennis Quaid, Danny Glover en Jared Leto
Releasedatum: 22 januari 1998
Plot Switchback
"The hunter becomes the hunted."
De film vertelt 2 verhalen. De een over FBI agent Frank LaCrosse (Dennis Quaid), die een onbekende seriemoordenaar op het spoor is. Nadat de naamloze moordenaar Franks zoon ontvoert, wordt hij van de zaak gehaald. Tegen de orders van de FBI in gaat hij door met zijn speurtocht. In het andere verhaal maken we kennis met een oud-spoorwegenwerknemer (Glover), die een lifter meeneemt door de met sneeuw bedekte bergen.
Frank LaCrosse
Missy, the Babysitter
Man on Porch
Andy LaCrosse
Jordy
Heel aardig actie/thrillertje, leuke vertolkingen en een interessant verhaal als ik het me goed herinner. 3 sterren.
andolini
Spannende film (hoewel er niet echt veel gebeurd, het is vooral de sfeer waardoor de film boeit), waarin vooral Danny Glover een verrassende rol speelt (zeker als je hem kent uit de Lethal Weapon serie).
neo
de film viel me nog erg mee,want ik had niet echt veel verwacht van deze film.moooie bergopnames en een goeie rol van danny glover en ook best wel spannend.3 sterren
movie-freak
Lokaties waren heel mooi! Acteurs waren ook goed, goede casting. Het verhaal vond ik juist wel weer erg slapjes. Maar beslist geen slechte film, het begin vond ik erg leuk.
speedy23
Een complexe, maar interessante thriller, waarin veel aandacht geschonken wordt aan de karaktertekeningen. Rond de drie hoodpersonages hang een waas van geheimzinnigheid, die door de geroutineerde scenarioschrijver en debuterend regisseur Jeb Stuart op intelligente wijze wordt gebruikt als spanningselement. Een kat- en muisspel vol onverwachte, sterke momenten en uitstekende rollen...
Purmerend
Danny Glover vind ik een top acteur ook in deze film weer. Net als in de Lethal Weapon films.
U-96
- 2070 stemmen
Eén verhaal, maar van twee kanten verteld. Best wel leuk. Danny Glover zette een leuke rol neer, en er zaten vele leuke scenes in. 't verhaal vond ik een beetje lastig, maar dat werd gedekt door de vlotte vaart van de film. Leuke ontknoping ook.
*3.0*
sn@ke
- 2077 berichten
Switchback ***
Achteraf gezien , een nog vrij goed in elkaar stekende thriller met 2 op het eerste zicht verschillende verhalen die samenkomen. Glover is fantastisch.De flm heeft een mist van mystiek rond zich heen hangen , verschillende personages en gebeurtenissen komen uiteindelijk mooi op z'n plaats , de sfeer wordt grotendeels beïnvloed door de prachtige settings van sneeuwlandschappen. Toch weet switchback niet overal te overtuigen. Er gebeurt vaak gewoon wat te weinig om van een echt boeiende thriller te spreken.
Madecineman (moderator films)
Geen onaardige thriller maar ook zeker niet een die bijzonder in het oog springt. Acteerprestaties zijn best in orde evenals de sfeer. Mooie settings in de vorm van besneeuwde berghellingen en bergpassen, kleine geïsoleerde dorpjes en bovendien mooie, grote dieseltreinen. De film is een perfect voor een suffe maandagavond, pot thee op tafel koekje erbij en kijken maar. 3*
P.S: Iemand enig idee waar die enorme ijzeren kleppen aan de zijkant van de trein nou voor waren? kan daar echt geen praktisch nut bij verzinnen hoor.
Nomak
Ik herinner me nog dat ik tickets had gewonnen en met mijn opa naar deze film ging.
Van de film herinner ik me niet veel meer, maar ik weet wel dat ik het toen een goede film vond. En de eerste indruk is altijd het belangrijkste, daarom 3,5 sterren.
Dylan Blanker
Een behoorlijk goede actiethriller, met interessante verhaallijnen, dialogen, en met goed acteerwerk van Glover en die lifter. Bovendien mooi gefilmde natuuropnames, met een lekker avontuurlijk en spannend sfeertje erbij! Verder een spannend einde in de trein, die door de besneeuwde bergen rijdt!! Behoort zeker tot mijn favoriete films van Glover. *** en een half (3,5).
Echt de moeite waard!
Fangs (crew films)
Verrassend vermakelijke thriller met goed acteerwerk en een degelijk scenario. > 3.5*
dafoefan
Aardige film, af en toe een beetje langdradig.
Goed geacteerd door Dennis Quaid, Danny Glover en Jared Leto.
Ze hadden deze film best wel wat korter mogen maken.
otherfool
Het eerste uur van deze thriller is echt super: 2 mannen in een auto en 1 is een moordenaar, maar wie? Geweldig gegeven. Als de identiteit van de killer eenmaal bekend is gaat het helaas bergaf, zijweggetjes rond de gekidnapte zoon en een verkiezing waren wat overbodig...
3*.
nightbreed
Ik vond dit wel een leuk en zeer vermakelijk filmpje waardoor ik het lage gemiddelde niet helemaal snap.
Cijfer: 3,5
_::Astrid::_
Ik vond het een goede film, super casting, heb me geen enkel moment verveeld. Zeker een aanrader en staat binnenkort in m'n dvd-kast.
Flipman
Tja, zit leuk in elkaar, maar alles zit er zo dik bovenop. Ik heb een beetje het gevoel dat, terwijl je het snapt, ze het nog extra willen benadrukken, de film had subtieler gemoeten.
raymondg
Sluit ik me helemaal bij aan!
Heb hem daarom ook maar aangeschaft. Binnenkort maar weer es kijken
mckiller
Aardige film alleen erg langdradig en een beetje overbodige scenes.
dijkieR
redelijke film.
goed voor een saaie avond,niks neer en niks minder
cambal
Indertijd top, toch niet de waardering gekregen die hij verdient .
gluto
Interessante film,vooral door het optreden van Danny Glover als slechterik,wat hij volgens mij niet vaak doet.
Chainsaw
Aardige thriller, die eigenlijk niet weet te vervelen. Plot rammelt aan aardig wat kanten, is hier en daar nu niet bepaald logisch en de film stikt van de gebruikelijke clichés van het genre, maar desondanks is Switchback toch een prima filmpje. De cast is sowieso een sterk groepje acteurs bij elkaar. Leto en vooral Glover waren uitstekend, maar ook de kleinere rollen van onder andere Ermey en Levine waren prima ingevuld. Het heeft mij in ieder geval best weten te vermaken.
3 sterren.
Malick
Midden in de film lijkt de moordenaar zelfmoord te plegen. Waarom weet ik niet maar het leek er heel erg op. Het zou een uitdaging geweest zijn om vanuit dat oogpunt verder te gaan met het verhaal. Waardoor de kijker niet alleen een compleet andere film te zien kreeg maar ook eens niet de standaard clichés van het genre. Hoewel het gissen blijft zou debuterend regisseur Jeb Stuart zich dan meteen op de filmkaart gezet hebben. Nu is hij al meer dan tien jaar aan het wachten om zijn tweede project rond te krijgen. Dus deze herkijkbeurt is niet meer dan aardig dat vooral komt door het labiele karakter van Danny Glover.
briek
Deze thriller kon er wel mee door, sterke acteerprestaties, behoorlijke regie, soms spannend, soms saai. Niet echt iets speciaals, maar alles bij elkaar zeker geen slechte film.
Onderhoudende thriller met Glover en Quaid die halverwege een beetje ontspoort. Redelijk.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Arlington Road
Thriller / Mystery, 1999