• 9.374.473 stemmen

Geregisseerd door: Jeb Stuart

Met onder meer: Dennis Quaid, Danny Glover en Jared Leto

Releasedatum: 22 januari 1998

Plot Switchback

"The hunter becomes the hunted."

De film vertelt 2 verhalen. De een over FBI agent Frank LaCrosse (Dennis Quaid), die een onbekende seriemoordenaar op het spoor is. Nadat de naamloze moordenaar Franks zoon ontvoert, wordt hij van de zaak gehaald. Tegen de orders van de FBI in gaat hij door met zijn speurtocht. In het andere verhaal maken we kennis met een oud-spoorwegenwerknemer (Glover), die een lifter meeneemt door de met sneeuw bedekte bergen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Frank LaCrosse

Man on Porch

Andy LaCrosse

avatar van Jordy

Jordy

Heel aardig actie/thrillertje, leuke vertolkingen en een interessant verhaal als ik het me goed herinner. 3 sterren.

avatar van andolini

andolini

Spannende film (hoewel er niet echt veel gebeurd, het is vooral de sfeer waardoor de film boeit), waarin vooral Danny Glover een verrassende rol speelt (zeker als je hem kent uit de Lethal Weapon serie).

avatar van neo

neo

de film viel me nog erg mee,want ik had niet echt veel verwacht van deze film.moooie bergopnames en een goeie rol van danny glover en ook best wel spannend.3 sterren

avatar van movie-freak

movie-freak

Lokaties waren heel mooi! Acteurs waren ook goed, goede casting. Het verhaal vond ik juist wel weer erg slapjes. Maar beslist geen slechte film, het begin vond ik erg leuk.

avatar van speedy23

speedy23

Een complexe, maar interessante thriller, waarin veel aandacht geschonken wordt aan de karaktertekeningen. Rond de drie hoodpersonages hang een waas van geheimzinnigheid, die door de geroutineerde scenarioschrijver en debuterend regisseur Jeb Stuart op intelligente wijze wordt gebruikt als spanningselement. Een kat- en muisspel vol onverwachte, sterke momenten en uitstekende rollen...

avatar van Purmerend

Purmerend

Danny Glover vind ik een top acteur ook in deze film weer. Net als in de Lethal Weapon films.

avatar van U-96

U-96

• 2070 stemmen

Eén verhaal, maar van twee kanten verteld. Best wel leuk. Danny Glover zette een leuke rol neer, en er zaten vele leuke scenes in. 't verhaal vond ik een beetje lastig, maar dat werd gedekt door de vlotte vaart van de film. Leuke ontknoping ook.

*3.0*

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Switchback ***

Achteraf gezien , een nog vrij goed in elkaar stekende thriller met 2 op het eerste zicht verschillende verhalen die samenkomen. Glover is fantastisch.De flm heeft een mist van mystiek rond zich heen hangen , verschillende personages en gebeurtenissen komen uiteindelijk mooi op z'n plaats , de sfeer wordt grotendeels beïnvloed door de prachtige settings van sneeuwlandschappen. Toch weet switchback niet overal te overtuigen. Er gebeurt vaak gewoon wat te weinig om van een echt boeiende thriller te spreken.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Geen onaardige thriller maar ook zeker niet een die bijzonder in het oog springt. Acteerprestaties zijn best in orde evenals de sfeer. Mooie settings in de vorm van besneeuwde berghellingen en bergpassen, kleine geïsoleerde dorpjes en bovendien mooie, grote dieseltreinen. De film is een perfect voor een suffe maandagavond, pot thee op tafel koekje erbij en kijken maar. 3*

P.S: Iemand enig idee waar die enorme ijzeren kleppen aan de zijkant van de trein nou voor waren? kan daar echt geen praktisch nut bij verzinnen hoor.

avatar van Nomak

Nomak

Ik herinner me nog dat ik tickets had gewonnen en met mijn opa naar deze film ging.

Van de film herinner ik me niet veel meer, maar ik weet wel dat ik het toen een goede film vond. En de eerste indruk is altijd het belangrijkste, daarom 3,5 sterren.

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Een behoorlijk goede actiethriller, met interessante verhaallijnen, dialogen, en met goed acteerwerk van Glover en die lifter. Bovendien mooi gefilmde natuuropnames, met een lekker avontuurlijk en spannend sfeertje erbij! Verder een spannend einde in de trein, die door de besneeuwde bergen rijdt!! Behoort zeker tot mijn favoriete films van Glover. *** en een half (3,5).

Echt de moeite waard!

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Een leuke auto trouwens, met al die blote dames!

avatar van Waku

Waku

Sterke en verrassende thriller.

Prima acteerwerk.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Vond hem soms spannend en vaak een beetje saai.

2,0

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Verrassend vermakelijke thriller met goed acteerwerk en een degelijk scenario. > 3.5*

avatar van dafoefan

dafoefan

Aardige film, af en toe een beetje langdradig.

Goed geacteerd door Dennis Quaid, Danny Glover en Jared Leto.

Ze hadden deze film best wel wat korter mogen maken.

avatar van otherfool

otherfool

Het eerste uur van deze thriller is echt super: 2 mannen in een auto en 1 is een moordenaar, maar wie? Geweldig gegeven. Als de identiteit van de killer eenmaal bekend is gaat het helaas bergaf, zijweggetjes rond de gekidnapte zoon en een verkiezing waren wat overbodig...

3*.

avatar van nightbreed

nightbreed

Ik vond dit wel een leuk en zeer vermakelijk filmpje waardoor ik het lage gemiddelde niet helemaal snap.

Cijfer: 3,5

avatar van _::Astrid::_

_::Astrid::_

Ik vond het een goede film, super casting, heb me geen enkel moment verveeld. Zeker een aanrader en staat binnenkort in m'n dvd-kast.

avatar van Flipman

Flipman

Tja, zit leuk in elkaar, maar alles zit er zo dik bovenop. Ik heb een beetje het gevoel dat, terwijl je het snapt, ze het nog extra willen benadrukken, de film had subtieler gemoeten.

avatar van raymondg

raymondg

Nomak schreef:

Sluit ik me helemaal bij aan!

Heb hem daarom ook maar aangeschaft. Binnenkort maar weer es kijken

avatar van 606

super spannende film en goed uitgevoerd

avatar van mckiller

mckiller

Aardige film alleen erg langdradig en een beetje overbodige scenes.

avatar van dijkieR

dijkieR

redelijke film.

goed voor een saaie avond,niks neer en niks minder

avatar van cambal

cambal

Indertijd top, toch niet de waardering gekregen die hij verdient .

avatar van gluto

gluto

Interessante film,vooral door het optreden van Danny Glover als slechterik,wat hij volgens mij niet vaak doet.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Aardige thriller, die eigenlijk niet weet te vervelen. Plot rammelt aan aardig wat kanten, is hier en daar nu niet bepaald logisch en de film stikt van de gebruikelijke clichés van het genre, maar desondanks is Switchback toch een prima filmpje. De cast is sowieso een sterk groepje acteurs bij elkaar. Leto en vooral Glover waren uitstekend, maar ook de kleinere rollen van onder andere Ermey en Levine waren prima ingevuld. Het heeft mij in ieder geval best weten te vermaken.

3 sterren.

avatar van Malick

Malick

Midden in de film lijkt de moordenaar zelfmoord te plegen. Waarom weet ik niet maar het leek er heel erg op. Het zou een uitdaging geweest zijn om vanuit dat oogpunt verder te gaan met het verhaal. Waardoor de kijker niet alleen een compleet andere film te zien kreeg maar ook eens niet de standaard clichés van het genre. Hoewel het gissen blijft zou debuterend regisseur Jeb Stuart zich dan meteen op de filmkaart gezet hebben. Nu is hij al meer dan tien jaar aan het wachten om zijn tweede project rond te krijgen. Dus deze herkijkbeurt is niet meer dan aardig dat vooral komt door het labiele karakter van Danny Glover.

avatar van briek

briek

Deze thriller kon er wel mee door, sterke acteerprestaties, behoorlijke regie, soms spannend, soms saai. Niet echt iets speciaals, maar alles bij elkaar zeker geen slechte film.

avatar van Zinema

Onderhoudende thriller met Glover en Quaid die halverwege een beetje ontspoort. Redelijk.