• 9.372.548 stemmen

Geregisseerd door: Jack Hill

Met onder meer: Ingrid Steeger, Rolf Eden en Achim Hammer

Gesproken taal: Duits

Plot Ich, ein Groupie

"She was Curious. She was Eager. She couldn't find any Satisfaction."

Vicky wordt verliefd op Stuart, een popmuzikant. Wanneer hij naar Nederland vertrekt voor een concert reist Vicky hem met haar vriendin Vivian achterna. Hun zoektocht naar Stuart leidt hen langs vele concerten.

avatar van Theunissen

Deze muzikale erotische film uit 1970, stelt qua verhaal natuurlijk niet veel voor maar was qua uitvoering best goed te doen. Dat komt mede door de vele muziek (veel typische jaren 70 psychedelische muziek en ook Rock & Roll) die best aardig was, maar ook vanwege het meespelen van het destijds Duitse seksicoon Ingrid Steeger. Deze is leuk om naar te kijken en ze heeft ook een fraai lichaam welke zeer regelmatig bloot te bewonderen is (ook van andere vrouwen trouwens). We hebben dan natuurlijk ook met een erotiek film te maken.

Het verhaal (een soort van Roadmovie) speelt zich grotendeels af in Londen, Amsterdam, Zürich en Berlijn en draait om Vicky (gespeeld door Ingrid Steeger) die samen met haar vriendin Vivian (gespeeld door Vivian Weiss die er ook niet onaardig uitzag) groupies worden. Buiten de nodige seks, drugs (heel veel en ze laten in een bepaalde scene specifiek zien hoe Vivian drugs voorbereidt voor in een spuit en deze daarna inbrengt bij Ingrid Steeger en haarzelf. Die hele scene duurde best lang en was zeer gedetailleerd) en rock n roll, maken ze op hun reis (o.a. via de trein) ook avonturen mee. Zo zwemt Ingrid Steeger op een gegeven moment bloot in het water en wordt ze lastig gevallen door een groepje Hells Angels uit Zwitserland, een vriendin schiet te hulp maar in principe worden beiden verkracht door de Hells Angels. In de daarop volgende scene zie je beide dames opeens poedelnaakt achterop bij de Hells Angels op de motoren zitten die hun brengen naar een winkel waar ze kleding krijgen Op het einde gaan Vicky en Vivian (met drugs op) nog vrolijk een bootje lesbisch doen. Iets wat Vicky schijnbaar niet zo goed bevallen is, want daarna moet ze kotsen en rent ze ook verward poedelnaakt het huis uit en rent ze blindelings over de straten. Omdat ze onder invloed van drugs zit, denkt ze dat ze ergens in de bergen rent (de poster verwijst daarna). Het wordt haar echter fataal want op een gegeven wordt ze dodelijk overreden door een auto.

Moraal van het verhaal "gebruik geen drugs"

Hoewel het natuurlijk geen hoogstaande film is die soms ook wat langdradig is, is het wel een vermakelijke film die zich leuk en lekker wegkijkt en ook niet lang duurt (iets van 75 minuten). Visueel zag het er in alle aspecten allemaal wel aardig en lekker typisch jaren 70 uit.

P.S. fraaie poster trouwens met de bergen op de achtergrond en de bergen van Ingrid Steeger op de voorgrond

avatar van Fransman

Fransman

Dat heb je weer eens mooi verwoord Theunissen, ik ga gauw kijken....

avatar van Fransman

Fransman

Is me niet tegengevallen. Lekker jaren zeventig sfeertje, dus veel seks, drugs en rock 'n roll. Heb zelden een film gezien waar zo veel drugsgebruik te zien is als in deze. Marihuana, LSD, heroïne, noem maar op. Theunissen heeft het al gememoreerd. Is een soort roadmovie. De (paar) beelden van Amsterdam in de jaren zeventig zijn aardig. Maar het draait allemaal natuurlijk om Ingrid Steeger, die regelmatig bloot te zien is (met okselhaar!).

avatar van Theunissen

Fransman, fijn dat deze film en natuurlijk Ingrid Steeger je bevallen is. Ook fijn dat je ook een recensie hebt geplaatst, want ik voelde me een beetje eenzaam hier.

avatar van shrink

shrink

Ging helemaal nergens over. Verspilde tijd.