• 9.369.475 stemmen

Tokugawa Onna Keibatsu-emaki: Ushi-zaki no Kei (1976)

Horror | 80 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Oxen Split Torturing / Shogun's Sadism / The Joy of Torture 2: Oxen Split Torturing

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Yûji Makiguchi

Met onder meer: Yûsuke Kazato, Rena Uchimura en Akira Shioji

Gesproken taal: Japans

Plot Tokugawa Onna Keibatsu-emaki: Ushi-zaki no Kei

De film bestaat uit twee verhalen. Het eerste verhaal gaat over een man die ervan houdt om mensen te martelen en steeds extremere manieren van marteling te gaan uitvoeren op zijn slachtoffers. Het tweede verhaal gaat over een man genaamd Sutezo die verliefd wordt op een jonge dame, die hij vervolgens wil redden van haar leven als prostituee.

avatar van tovenaar

tovenaar

Ehm...

avatar van Hemdale

Hemdale

Een film puur gemaakt om te schokkeren, wat bij mij trouwens niet zo gauw meer gebeurd, bij deze film dacht ik soms nog wel even "whoohoo ruig!!" maar verder ook niet. De FX vond ik toch best nog wel cool gemaakt en meestal ook nog wel realistisch overkomen maar niet erg schokkend toch zeker wel eens de moeite waard.

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

Lijkt me nu niet echt een must deze Zit er wel iets van een vehaal in? Of gaat het puur om de gore?

avatar van Hemdale

Hemdale

Er zit zelfs nog wel een beetje verhaal in ja, weinig boeiends maar goed. De gore valt op zich ook nog wel mee, bij marteling hoeft nog geen bloed en ingewanden bij te zitten natuurlijk.

Een must is deze film zeker niet, maar voor de zieke figuren onder ons is dit best eens een coole film om eens een keer te kijken, of niet soms ichi?

avatar van ichi

ichi

Ik snap het niet helemaal. Ik heb hem als Oxen Split Torture, kijk ik op de imdb, gevonden, maar geregisseerd door Teruo Ishii en gemaakt in 1969. Echter de japanse titel van hierboven is gemaakt in 1976 en de regisseur klopt. Zie hoes en er is een overeenkomst: ushiaki no kei. Toch denk ik dat het de versie uit 1969 moet zijn. Vaag. Zo staat het waarschijnlijk ook op de hoes. Bij chainsaw.demon.nl staat in ieder geval vermeldt dat het die uit '69 is met regisseur Ishii.

avatar van zombie

zombie

Viezigheid!!! Niks meer, niks minder....en toch uitkijken, he.:n

avatar van otherfool

otherfool

De vierendelen scene was wel om te lachen, net als de hondenscene. Verder is de slangenscene in het begin mooi gemaakt maar was de 'abortus' echt te erg voor woorden. Vuiligheid inderdaad.

Met dat verhaal viel het nogal mee trouwens (of tegen dus eigenlijk). 1,5* dan maar.

avatar van erik1677

erik1677

Hmm tja opzich wel vemakelijk en er zitten ook daadwerkelijk wel een paar hele shocking momenten in.

Maar om nu te zeggen dat ie de volle 80 minuten boeit.

Vooral het laatste halve uur was mn aandacht wel behoorlijk weg.'

Maar moet toegeven en daarom ook 3 sterren bij wijlen wel een zwaar shocking filmpje.

avatar van Boeikens

Boeikens

Op enkele goede harde scènes na vond ik het maar een matige hap.

Maar goed, bij deze film ging het hem me natuurlijk juist om het zien van die scènes

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Zware torture en dan de seksscènes (penetratie in eerste deel) blurren ?? beetje loos niet? Of heb ik een of andere propere versie gezien? De torture in het eerste deel was nog wel vermakelijk, verhaal is sowieso een 0? laatste deel was pak minder.

sadisticbordeelsadismeviolence against womenreligious war religiebloedblood bathsexual violencemartelenuitvoeringviolent deathextreme sadismdripping bloodsadistic sex tied upwomen fight sadistic tortureblood lustsexual torturetortured to deathreligious intolerancesadistic customersummary executionsadistic violence brutal violencetied to a cross