• 9.375.880 stemmen

40 Days and 40 Nights (2002)

Romantiek / Komedie | 96 minuten

Genre: Romantiek / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Frankrijk

Geregisseerd door: Michael Lehmann

Met onder meer: Josh Hartnett, Shannyn Sossamon en Paulo Costanzo

Releasedatum: 25 juli 2002

Plot 40 Days and 40 Nights

"Easier said than done."

De 28-jarige Matt Sullivan maakt een seksuele crisis door. Hij heeft het ene avontuurtje na het andere, maar is ten prooi gevallen aan angstaanvallen. Hij denkt dat dit te wijten is aan zijn te actieve seksuele leven. Daarom besluit hij een kuisheidsgelofte af te leggen: 40 dagen en 40 nachten onthoudt hij zich van alle seksuele activiteiten. En het lijkt hem te lukken. Matt bruist van energie en heeft zijn driften onder controle. Tot hij op een dag Erica ontmoet.

avatar van WB

WB

Mwa, vond deze film wel grappig! Niet speciaal, maar voor een zondagmiddagje ist goed te doen! Veel mooie dame'tjes voor de heren onder ons en 1 Josh Hartnett voor de (meeste) dames! Eerlijk verdeeld toch Weer es iets anders hè...

3,5 sterren...

avatar van davidov

davidov

had een hele leuke film verwacht maar vond hem een beetje onder de maat, waren weinig momenten dat ik echt moest lachen (en dat verwacht ik eigenlijk wel voor zo'n soort tiener film), had het idee dat als ze een iets andere richting op waren gegaan dat het een groter succes had kunnen worden (en ook leuker) 2.5*

avatar van GFM

GFM

Ik vond het een zo een irritante film, vooral het absurde ervan..."ik leg mijzelf op 40 dagen geen sex te hebben, en dan dat wijf die sex eist anders geen verkering.....ahhhhhhhhhhhhhhhh"....wat een draak

avatar van Bloompje

Bloompje

twee goeie dingen in de film: de soundtrack en Maggie Gyllenhaal.

avatar van dope

dope

• 20064 stemmen

Ik werd niet echt vrolijk van deze film. Er viel niet één keer iets te lachen in deze film!

avatar van Vera

Vera

Hmm....inderdaad er viel niet echt wat te lachen...maar toch had de film wel iets vond ik.

Het verhaal opzich is wel grappig verzonnen..en de acteurs deden het ook wel goed...alhoewel hij toch maar magertjes 2 sterren krijgt van mij

avatar van Larizz

Larizz

Wel een origineel verhaal en heb ook flink moeten lachen..Leuke,simpele film voor een gare zondagmiddag...Verstand op nul en lekker onderuit zitten op de bank..

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Binnen het teencomedy genre is deze erg leuk.

avatar van braambes

braambes

Flauw ideetje voor een film, kon je volgens mij weinig beter mee dan dit.

avatar van snoezelke

snoezelke

wel leuk maar een te simpel flauw gegeven om lang te boeien

glimlachen maar nooit echt lachen met deze film

2.5 sterren

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Nee, vond dit nu niet bepaald hilarisch. Hier en daar had de film best zijn charme, maar kan me niet voorstellen dat ik deze film over een paar maanden nog voor de geest kan halen. Paar geestige scènes gezien, maar het is toch vooral een nogal voorspelbaar zooitje met wat matig acteerwerk en weinig echt grappige momenten.

2,5 sterren.

avatar van tevelenco

tevelenco

een redelijk leuke comedie

met een orgineel verhaal

er zaten wel wat leuke grappen in deze film maar niet genoeg om tot het einde te blijven boeien

het kijkt allemaal wel lekker weg maar het is zeker geen topper 2.5 *

avatar van stan

stan

na het ging wel niet echt een leuke film. ik heb wel betere gezien. maar er waren soms wel leuke momenten.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Wat is Shannyn Sossamon een waanzinnig mooie vrouw! Boeiend dat het verhaal niet geweldig is,zij is het zéker wél!

avatar van Bas17

Bas17

0,5, wat waardeloos gewoon, niet grappig maar irritant

avatar van WB

WB

Na herzien toch maar 3 sterren...

avatar van Sal

Sal

kheb deze nog in de bios gezien, veel vonden hem leuk maar ik vond er echt niks aan, amper humor... af en toe wel grappig maar voor de rest alleen maar een btje gepuber... een dikke 1

avatar van FillumGek

FillumGek

Af en toe een glimlachje en voor de rest wel een leuke film maar niet zo één waarin je constant in de slappe lach ligt. Ik vind het alleen een grappig stukje als Hartnett op het begin net doet alsof hij klaarkomt...lekker overdreven:)

mikey

Jongen met zwarte hoeslakens (?) zweert een dikke maand sexueel contact af. Geen vrouwen en geen handen. Het spel van de hoofdrolspelers (dat zijn de gevoelsmensen) is vrij matig. Geen (bijna) grappen, en het verhaal is sentimenteel en niet erg origineel. 1.5

avatar van mister blonde

mister blonde

ondanks het belachelijke uitgangspunt probeert deze film wat intelligenter over te komen dan de standaard tienerkomedie, maar dat lukt amper. niet één echt hilarisch moment, nauwelijks glimlachjes zelfs. waarom die Hartnett zich nou van sex onthield was me niet helemaal duidelijk (wat vage drogredenen meer niet) en lijkt me sowieso een dom idee. 1,5 sterren voor deze film is meer dan genoeg.

avatar van Leno

Leno

Helemaal mee eens. Het koste me moeite om 'm af te kijken. Het stomme verhaal is niet eens grappig, wat blijft er dan nog over? niks dus!

avatar van eviode

eviode

ik vind wel tof dat ze komt door bloem blaadjes...

AHWA

Het gegeven voor deze film vind ik eigenlijk al te stompzinnig voor woorden, maar ach. Hij begint nog wel aardig, maar zakt daarna steeds verder weg in flauwe fysieke grappen.

Ook z'n ex en Erica vond ik nou ook weer niet echt aantrekkelijk.

1,5 ster voor de grappige collega's, maar that's it.

AHWA schreef:

Ook z'n ex en Erica vond ik nou ook weer niet echt aantrekkelijk.

Nog wel leuker dan dat drammende cybernanny vriendinnetje.

mikey schreef:

Nog wel leuker dan dat drammende cybernanny vriendinnetje.

Maggie Gyllenhaal, toch? Nee, daar werd ik ook niet echt warm van.

Toch maar met een half puntje verlaagd-->1

avatar van mister blonde

mister blonde

Die Lehmann maakt er overigens een kunst van zoveel mogelijk slechte films te regisseren. De twee films die er nu weer van hem aan zitten te komen lijken me ook al dramatisch.

mister blonde schreef:

Hij heeft wel een erg goede aflevering van The West Wing geregisseerd. Hij kan het dus wel. Maar ja, dan beschik je wel over een uitstekend scenario.

avatar van WiLL

WiLL

Erg vaag gedoe allemaal. Weddenschap op internet en het stukje met de ex vond ik helemaal vergezocht.

Zowel het komische als het romantische gedeelte vond ik maar matig. Daarom 1,5*

avatar van alexis

alexis

aardig verhaal, vrouwelijk schoon in de film viel erug tegen