• 9.378.415 stemmen

Geregisseerd door: Steven Brill

Met onder meer: Seth Green, Matthew Lillard en Dax Shepard

Releasedatum: 12 mei 2005

Plot Without a Paddle

"The call of the wild. The thrill of adventure. The mistake of a lifetime."

Drie vrienden (Green, Lillard, Shepard) uit de grote stad, gaan met behulp van een kano, de Columbia-rivier af die door de bossen van Washington stroomt. Hun onlangs overleden vriend Billy, was geobsedeerd door het verhaal van het in 1971 neergestorte lijnvliegtuig met 200.000 dollar aan boord. In 1980 is 5.800 teruggevonden, het verhaal gaat dat de piloot de rest probeerde te ontvreemden, door met een groot deel van het geld uit het vliegtuig te springen, met waarschijnlijk de dood tot gevolg. De drie willen kijken of ze het geld kunnen vinden, maar ze komen er al spoedig achter dat hun kanotocht verkeerd afloopt........

avatar van Respekked

Respekked

Ongelofelijk domme en flauwe road/buddy movie die werkelijk op geen moment leuk is. Drie vervelende typetjes bij elkaar die onderweg heel veel van elkaar leren en uiteindelijk een beter mens worden.. Gefeliciteerd.

avatar van Demoniac

Demoniac

De film beviel me goed. Heb een aantal keren kunnen lachen, mooie omgevingen (wat bij mij meestal wel helpt) en een lekker luchtig verhaaltje, dat natuurlijk goed afloopt.

avatar van The Oceanic Six

Geinig avonturenfilmpje. Niks bijzonders maar wel grappig. Er had alleen wel wat meer humor in gemogen, maar het was goed te pruimen.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Prima film, maar hier had veel meer uitgehaald kunnen worden. De drie hoofdpersonage's zijn grappig en beleven genoeg, maar echt hilarisch word het nooit. Toch heb ik wel vaak met een dikke glimlach zitten kijken en dat is al positief natuurlijk. De setting, in de natuur is geweldig en staat garant voor een paar mooie scénes. De bergen, watervallen etc. etc. zien er prachtig uit en dit is dan ook een behoorlijk pluspunt.

De film is wel wat voorspelbaar en kent de nodige cliché's, maar vermaakt wel. Voor de rest komen films als bijv. Deliverance en The Matrix snel in je op tijdens het kijken, dankzij een paar herkenbare stukjes. Al met al een vermakelijke film, prima gefilmd, maar echt overtuigend word het jammergenoeg niet echt. Ondanks een prima geheel had hier meer uitgehaald kunnen worden.

Slechte comedy.

De drie hoofdpersonages zijn alles behalve grappig, vooral irritant eigenlijk. Paar redelijk geslaagde grapjes maar de rest is eigenlijk niet te pruimen. Die Matrix parodie heb ik ondertussen ook al een paar keer gezien. Enige die ik nog wel leuk vond was Ethan Suplee.

Verder erg toneelachtig ook. Had vaak het idee naar een set te kijken ipv naar een berg buiten in de natuur. Visueel uiteindelijk niet veel soeps. Deed Brill toch beter in Drillbit.

Verder weinig over te zeggen, want een comedy die niet grappig is heeft nog maar weinig troeven. Nogal kinderachtige humor zonder overdreven flauw te worden. Beetje vis noch vlees dus.

avatar van Zinema

Flauw.

Weinig goede grappen en veel voorspelbaarheid in dit allegaartje. E.e.a. is onderhoudend, maar daar houdt het dan ook wel zo'n beetje op. Lijkt meer op een kinderfilm dan dat de bedoeling is. Het vervolg is nóg slechter, dat je het maar even weet...

avatar van Spetie

Erg simpele komedie, die echter nog best vermakelijk is doordat de drie hoofdacteurs elkaar goed aanvoelen en door de vele grappen, waarvan vele flauwe, maar ook enkele leuke. Het leukst is wat mij betreft de scène met de beer die achter hen aankomt. Ook de aardige bijrol van Burt Reynolds is het vermelden waard. De film bevat daarnaast behoorlijk tempo en is voorbij voordat je er erg in hebt. Leuk vermaak!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Ach, best leuk.

Bijzonder standaard formule werk dat nergens echt in uitblinkt maar ook geen echte missers kent. Het trio speelt goed samen en weet er een zeer behoorlijke komedie van te maken die verder volgegooit word met een hoop ongelooflijk idiote situaties die op een paar na niet altijd leuk zijn.

Geinig vermaak maar meer moet je hier sowieso niet van willen verwachten. 3*

avatar van booyo

booyo

Waardeloze film.

Paar keer kunnen lachen, dat dan weer wel, maar heb me met name flink zitten ergeren. Het hield maar niet op met de achtervolgende Rednecks, en er bleven maar figuren uit het woud verschijnen. Leuk was de beer. En zelfs om de Rednecks heb ik 1x kunnen lachen.

"The hills have gone gay"

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Het vinden van een goede Amerikaanse komedie is als het zoeken naar een klavertje vier: in het wilde weg gras plukken en hopen dat je niet te veel onkruid meehebt. Een 'Without a paddle' is een distel, die pijnlijk blootlegt wat er scheelt met de humor van over de plas: een totaal gebrek aan subtiliteit. De kanotocht is een aaneenschakeling van lompe grappen en flauwe avonturen, inclusief een passage langs Burt Reynolds. Dit lijkt dan weer een verwijzing naar die andere kanofilm Deliverance, dewelke dan wel iets beter was.

avatar van scorsese

Matige film over drie oude jeugdvrienden die een tocht maken om zo een neergestort vliegtuig met een lading geld te vinden. Een komedie met een avontuurlijke inslag (die vooral om die reden nog enigszins vermakelijk is). De humor is voornamelijk aan de flauwe kant en de personages weten niet te boeien (iets wat de cast ook niet echt weet te verbeteren). Een nipte 2.5 sterren.

avatar van Shadowed

Shadowed

Mwa.

Aardige komediefilm om een gemiddelde vrijdagavond mee op te vullen. Dit soort films moeten het vooral hebben van het avontuur en van de cast, want anders is er snel niks aan. Wat de film in ieder geval wel goed doet, is de juiste basis zoeken. Zo hebben we al snel een avontuurlijk gebeuren dat ook een echte richting kent.

Je hebt het als regisseur best goed voor elkaar wanneer je Green, Lillard en Shepard naast elkaar weet te krijgen. Afzonderlijk van elkaar zijn het ook best leuke acteurs die ik regelmatig kan waarderen. In dit geval vielen ze me wat tegen. Ze doen zeker hun best, maar ik krijg vooral de indruk dat alle bombarie op de achtergrond hun acteerkwaliteiten herhaaldelijk overschreeuwen.

Hierdoor is de komedie een redelijke domper, dat gelukkig gedeeltelijk wordt gecompenseerd met een hoop avontuurlijke beelden. Er gebeurt eigenlijk altijd wat in het universum van deze film, of ze nou varen op een wildwaterrivier, aangevallen worden door beren of in een soort cult lopen. Je kan het zo gek nog niet bedenken of het komt voor in deze film.

Uiteindelijk is het een vlotte film die alleen op het vlak van komedie te weinig kan bieden. Verder mist het ook wat extra's of memorabels. Op het visuele vlak kan ik ook niet echt een scene eruit pikken die een sterke indruk heeft nagelaten. Ik denk dat ik de poster zelfs mooier vind dan alle scenes die in deze film voorkomen, maar het tempo ligt hoog en de gebeurtenissen volgen elkaar snel op, dus als vermaak werkt het tot zekere hoogte wel.