• 9.379.461 stemmen

Gesproken taal: Engels, Frans, Italiaans, Japans en Duits

Releasedatum: 24 juni 2004

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot EuroTrip

"No actual Europeans were harmed in the making of this film."

De Amerikaanse tiener Scott heeft een online-vriendinnetje in Duitsland. Haar naam is Mieke, wat Scott dus uitspreekt als Mike. Aangezien hij Mieke voor een jongen aanziet, schrikt hij wanneer zij vraagt of ze langs mag komen. Als hij dit niet accepteert, wil Mieke niks meer met hem te maken hebben. Maar dan komt Scott erachter dat Mieke eigenlijk een bloedmooi meisje is. Zijn beste vriend Cooper overtuigt hem om op reis te gaan naar Berlijn en Mieke in het echt te gaan ontmoeten.

avatar van Hanne

Hanne

Leuke film, best goeie grappen en een leuk verhaal. Vooral die britten waren lol.

3,5 **

avatar van Dirkjan

Dirkjan

Ik vind het ook echt een geniale film. Ik heb american pie gezien.. maar met deze film had ik toch zeker meer last van m'n buikspieren!

Het is een hele leuke verhaallijn, helemaal dat ze in Amsterdam komen. Alles is flauw maar dat zijn alles komedies tegenwoordig!

een dikke 5@

avatar van miak

miak

Deze film deed mij lachen, wat ik bij andere tienerfilms som niet kon. 3,5*

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

'Eurotrip' is 'American Pie' met een extra laag sex. Hoewel de film qua humor bij lange na niet bij de master of high-school komt, is de film bij vlagen grappig, maar vooral flauw.
Het idee is leuk, vooral omdat de hoofdrolspeler een ongeluksvogel is. De leuke ontwikkelingen die zich voordoen de tweeling die met elkaar zoenen, het Manchester United clublied waren echter allemaal verraden door de trailer van de film bij Film 1. Zonde, want het was best leuk. Toch heeft dit het grootste deel van de film verpest. Het einde was best leuk en de aftiteling hilarisch. Bovendien is Michelle een knappe meid die veel weg heeft van Scarlett Johansson.

3.0

avatar van dennisloquet

dennisloquet

één van de weinige tienerkomedies waarmee ik meer dan 3 keer heb moeten lachen, en dat is positief!

avatar van seth gecko

seth gecko

ik vond die scottykerel verdacht veel op hayden christensen lijken (hoewel het hem niett is)

anyway,film blijft lekker grappig en geinig in al zijn clichéwenteling

avatar van Niriath

Niriath

Ha, deze was leu-euk!

Vooral Cooper en telkens die telefoontjes met z'n baas...
Scott: "you didn't tell your boss you where leaving the country?
Cooper: "He would have stopped paying me..."
En het stukje op het Franse naaktstrand... "Haha, look at Jamy's penis!"

3,5* krijgt ie van mij...

avatar van joeri15

joeri15

zeker een leuke film, maar het gaat af en toe ook wel erg snel. Leuke grappen en flink gelachen 3.5*

avatar van Eftel-Freak

Eftel-Freak

Die Britten waren helemaal niet lol, maar hij was wel supergrappig!

avatar van FillumGek

FillumGek

Net herzien en ik zag dat ik hem 3 sterren had gegeven. Ik stond er een beetje versteld van aangezien deze film veel beter is. Er gebeuren eigenlijk continu grappige dingen. Of het nou een detail is, op de achtergrond of wat dan ook. Ik zat constant met een grote glimlach met hier en daar een brul van het lachen

Met name Jacob Pitts is erg grappig als Coop.

Verhoogd naar vier sterren.

avatar van Yuppie_Scum

Yuppie_Scum

hilarische film...kan hem blijven kijken en telkens lach ik

weer om de zelfde domme, kansloze en droge momenten!

Geen betere film om na het stappen met een gare bakkes

of een fles absint te kijken...want JA daar ga je ENORM

van naar de klote hahaha

En hulde aan Matt's optreden...in de vorm van Lustra's;

"Scotty doesn't know"

Bij het stukje met Heinrisch kon je mij de eerste keer

echt wegdragen...

Al een heeeele tijd geleden een keertje in de Sneak gezien

Maar nog nooit op gestemd...da's dan nu recht gezet!

avatar van The Oceanic Six

Dit is met afstand voor mij de leukste comedie die ik ooit gezien heb, en geloof me, ik heb er veel gezien. Ik bescheur me nu na 8x kijken nog steeds als ik de film zie. Het liedje over Scotty, de misverstanden, de stukken in Parijs, Amsterdam, Bratislava en Rome etc. Super! Heerlijke tienerhumor, grove grappen over sex en grappige vooroordelen over Europeanen die dan in de film voorkomen (Geile Italianen, Sex/Drugs in Nederland, Nazi sfeer in Duitsland, Armoede in oostbloklanden etc). Voor mij is deze film de volle 5 sterren waard en die heb ik nog niet gegeven op deze site

avatar van stowa

stowa

geweldige film!

Ik heb echt plat gelegen van het lachen!

****

avatar van dabbert

dabbert

Niet echt veel over deze film te zeggen.

Want hij is gewoon geweldig

4,5

avatar van illogical

illogical

Jaa, hij is echt heel grappig

3***

avatar van sateck

sateck

hahah deze film is echt werelds Scotty doesn't know

3.5

Thomas83

Na wisselende kritieken te hebben gehoord en gelezen was ik wel erg benieuwd naar deze film, en heb ik hem daarnet bekeken.

Films in dit genre lijken allemaal sterk op elkaar, maar dat formule-werk hoeft niet per se vervelend te zijn, en kan toch nog genoeg leuke en grappige momenten opleveren. De mensen achter Roadtrip zitten ook achter deze film heb ik begrepen, en Roadtrip vind ik een echt goede film in dit genre, dus had ik wel de nodige verwachtingen.

Alleen heeft Eurotrip deze totaal niet waar kunnen maken voor mij. De film leek wel een slap aftreksel van de wel goede films in dit genre.

Platte grappen kunnen heel leuk zijn, maar in deze film werden ze nooit echt leuk gebracht vond ik, en de originaliteit ontbrak bijna geheel. Zelfs de titel van de film is niet origineel en fantasieloos. Deze film leek wel op de automatische piloot te zijn gemaakt.

Voor een komedie kon ik persoonlijk veel te weinig lachmomenten beleven. Het Scotty Doesn't Know-liedje is inderdaad wel geinig, en persoonlijk vond ik de scenes met de vieze Italiaan, de Engelse hooligans, Vaticaanstad en de Franse mime-speler nog best leuk, maar verder was het allemaal vrij plat en flauw vond ik. Dieptepunt vond ik persoonlijk denk ik nog wel de Hitler-imitatie van dat Duitse jongetje, al was de SM-scene in Amsterdam ook heel flauw.

Flauwe en platte humor kan heel leuk zijn, in elk geval als je een beetje in een goede melige stemming bent, maar deze grappen waren het gewoon niet voor mij. Wat de film ook erg zwak maakte voor mij was de cast. De hoofdpersonen in de film waren cliché-typetjes, maar op een slechte manier uitgewerkt en totaal niet interessant.

Die Bert vond ik saai en nooit grappig, de grapjes over het jongensachtige meisje vond ik nooit geslaagd en dat meisje was zelf ook totaal oninteressant en niet grappig. Haar broer had het maffe en rare mannetje uit de film moeten zijn, zoals je die ook hebt in American Pie en Road Trip. Alleen deze figuur vond ik alleen maar saai en nooit grappig.

Meestal is in dit soort films de hoofdpersoon de normaalste (en knapste) personage, en kunnen de kijkers zich het beste in hem inleven. Alleen had ik dit bij deze hoofdpersoon ook niet. Hij was ook geen moment grappig. Alleen zijn broertje vond ik nog redelijk grappig.

In dit soort films wordt Europa altijd een beetje belachelijk gemaakt met een hoop vooroordelen (moet kunnen, kan ook heel geinig zijn), en standaard zitten er de nodige onjuistheden in deze films, zoals Nederlanders die geen Nederlands praten en meer van dat soort uit gemakzucht of misschien ook wel arrogantie voortkomende misverstanden, maar deze film spant wat dat betreft absoluut de kroon. Zowel wat het uitbuiten van sterk uitvergrote vooroordelen betreft, als het maken van de nodige opmerkelijke fouten. Hoeft geen probleem te zijn als het goed is uitgewerkt, maar ook hier vind ik de uitwerking slecht.

Al met al vind ik Eurotrip eigenlijk op elk punt tekortschieten. Het is dat er nog een enkele leuke grap in zit, en dat het liedje Scotty Doesn't Know met een leuke cameo van Matt Damon wel grappig is en blijft hangen, anders had ik deze film misschien wel de allerlaagst mogelijke beoordeling gegeven. Road Trip en American Pie lijken wel klassiekers in vergelijking met deze film.

avatar van The Oceanic Six

Schaam je Thomas83, om deze geweldige film zo af te kraken. Gewoon mondje dicht en anderhalf uur lachen om onderbroekenhumor. De film is gewoon DE klassieker onder de tienerfilms..

avatar van lowhusky

lowhusky

The Oceanic Six schreef:

Juist niet. Echt geen leuke film. Geen komedie.

The Oceanic Six schreef:

De klassieker? Dat is echt een klap in het gezicht van films als Road Trip en American Pie.

Deze film was gewoon een ordinaire poging van de makers van Road Trip om met wat lopende band-werk nog eens zo succesvol te zijn.

Niet de hele film is slecht, ik heb ook nog de nodige lachmomenten gehad, maar ik vind het net alsof Eurotrip een zeer zwakke parodie is op die National Lampoons-films waarbij de familie naar Europa gaat en Road Trip.

Ik snap ook echt niet dat je die smakeloze Hitler-scene de leukste vind. Die vader is op zich nog grappig, maar de hoofdbetrokkenen bij de film, die niet grappige en totaal oninteressante Bert en dat Duitse jongetje, leveren in mijn ogen een belabberde prestatie af. Ik vond dat jongetje echt heel slecht acteren. Hij deed gewoon blind na wat de regisseur hem had ingefluisterd.

Thomas83 schreef:

Nou, een tienercomedie moet voor mij plat, grof, oversekst en humoristisch zijn. En dat is Eurotrip zeker. Tuurlijk, het is een soort Roap Trip door Europa, vandaar ook de naam Eurotrip, maar wat maakt het uit. Tegenwoordig jat elke film van elkaar, en als het resultaat leuk is boeit het me weinig. Ik vind originaliteit nooit zo belangrijk, belangrijk vind ik of de film mij bevalt. Ik kan wel 10 films met een zelfde soort opbouw kijken, maar als ik ze leuk vind, dan kijk ik ze alle 10 met plezier.

Overigens, natuurlijk doet dat jochie wat de regisseur hem zei, maar de scene zelf is gewoon zo leuk. Het is immers een cliche film, en als je dan in Duitsland een jongetje op de achtergrond als Hitler rond ziet marcheren, dan vind ik dat gewoon erg grappig. Net zoals ze Amsterdam weer als sex-hoeren hoofstad van Europa neerzetten, Oost Europa als kansarm gedeelte, Frankrijk als een land vol vieze ouwe kerels en Italie als een stel gladjakkers. (Hilarisch, die Italiaan steeds in de trein als ze tunnels inrijden). Dat geen van de acteurs een Oscar hier zal winnen voor beste acteerprestatie, dat maakt me weinig. Overigens, Vinnie Jones is toch wel subliem als Manchester hooligan.

The Oceanic Six schreef:

Natuurlijk hoort dat bij het genre, en ik ga de film ook echt op dezelfde manier beoordelen als pakweg een dramafilm met veel diepgang. Dit soort films zijn niet hoogstaand maar puur om zo'n anderhalf uur of zo te lachen.

Maar ik vond deze film gewoon niet grappig. Platte, groffe en oversekste humor kan heel grappig zijn, maar zoals bij elke film gaat het om de uitwerking. Die vind ik gewoon heel matig over het algemeen in deze film.

In veel genre-films heb je de vaste ingrediënten, maar ik vind dat er in Eurotrip gewoon teveel is geleend, alleen dan op een slechtere manier uitgewerkt.

En wat betreft de Hitler-scene, ik moet niet automatisch lachen als een jongetje Hitler nadoet. Wat mij betreft wordt het zelfs treurig en wel heel goedkoop scoren als je het slecht uitwerkt.

De stukjes met de Italiaan en de hooligans vond ik nog wel best leuk, maar dat was gewoon goed uitgewerkt in mijn ogen. Vinnie Jones is natuurlijk heel geschikt in een rol als voetbalhooligan. Hij heeft er echt de kop voor. En bij die hooligans werkt het overacteren gewoon heel goed.

avatar van AFCAdvdman

AFCAdvdman

Deze film was echt geweldig ! Vooral die Robot-Scene!

avatar van Louisa

Louisa

Ik vond deze film hilarisch!
zeker een 5 waard.
cooper is een komisch personage, om hem heb ik erg in een deuk gelegen.

Louisa schreef:

avatar van FillumGek

FillumGek

Louisa schreef:

Ja mij ook.

avatar van miepke

miepke

grappige film, ik heb een paar keer echt dubbel gelegen.

vooral bij de paus vond ik hilarisch

avatar van Herisson

Herisson

Lachen film dit! Kijken zonder nadenken.

3***

avatar van wimmelw

wimmelw

Aardige film dit, echt lachen, vooral die scene dat broer en zus met elkaar zoenen, heerlijk!!!

avatar van Bazza

Bazza