• 9.373.631 stemmen

Met onder meer: Mark Wahlberg, Joaquin Phoenix en Charlize Theron

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 7 juni 2001

Plot The Yards

"He's the target of the most merciless family in New York. His own."

Leo is een 24-jarige jongen die net uit de gevangenis is gekomen. Leo is op zoek naar een baantje, en komt terecht bij z'n oom Frank die bij de spoorwegen werkt. Zijn beste vriend Willie laat hem zien hoe er politici worden omgekocht, en hoe het werk van de concurrent 's nachts wordt gesaboteerd.

Leo Handler

Seymour Korman

Paul Lazarides

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Gewoon een goede film. Geweldig acteerwerk van de drie hoofdrolspelers - Wahlberg, Theron, Phoenix - die echt alles uit de kast halen. Vooral Theron en Phoenix waren super. Jammergenoeg heeft de film voor de rest niet zo veel om zich heen. Het verhaal is een beetje magertjes en de film komt nooit echt op gang, maar blijft een beetje in een langzaam tempo hangen. Buiten dat is deze film zeker een voldoende waard.

* * *

avatar van schram101

schram101

Wat een fantastisch duo toch, Wahlberg en Phoenix..

Net als in 'We Own The Night' acteren ze beide zeer goed..

Leuke film voor een saai avondje. Redelijk verhaal, verder geen topfilm.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Aardige misdaadfilm maar haalt toch het niveau van The Godfather niet zoals er op het hoesje vermeld staat. Maar evengoed kan dit er ook wel even in. Mark Wahlberg speelde ook best wel goed in de film samen met de Ex Godfather acteur James Caan en Charlize Theron en toont toch een mooie blik in de wereld van corruptie. Alleen komt het helaas wel vaak traag op gang. Maar evengoed was het wel het kijken waard en de acteurs waren ook goed.

avatar van mister blonde

mister blonde

Af en toe sleepte deze film wel maar wat voort inderdaad, maar vond hem toch wel sterk en overwegend boeiend. De muziek is mooi, het is bij vlagen prachtig gefilmd (die ontmoeting tussen Wahlberg en Caan bijvoorbeeld), het acteren is erg sterk en net als in We Own the Night (die ik eerder zag) enkele scenes die echt heel goed zijn (de moord op Theron, de moordaanslag bij zijn moeder thuis op Wahlberg). Dit maakt het echt een bovengemiddelde film. 3,5 sterren. Ik ben heel benieuwd naar Little Odessa.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Uiterst vermakelijke misdaadfilm, met een zeer sterke cast. Wahlberg vond ik nu niet meteen zo uitzonderlijk acteren, maar Theron en vooral Phoenix doen het echt uitstekend. De film komt redelijk snel op gang en het blijft boeiend tot de laatste minuut, wat vooral te danken is aan het boeiende verhaal dat goed is uitgewerkt.

avatar van Insignificance

Insignificance

Zo'n corruptie zaakje gaat er meestal wel in en met deze cast moet ook wel iets te bewerkstelligen zijn. Toch valt als eerste op wat voor een duffe vent die Leo is. In eerste instantie althans. Zijn blik richting Erica voorspelt ook niet veel goeds. Desondanks weet Gray het redelijk op gang te trekken in het eerste uur. Niet al te enerverend, beetje stemmig en vooral degelijk aangepakt, maar zodra de lont in het kruidvat wordt gestoken, zakt het ver weg.

Erg kunstmatig hoe ineens diverse plotlijnen aan elkaar worden geknoopt. Gevolg zou een prijsscène met Caan en Wahlberg moeten zijn, maar ondanks de flikkerende lichten maakt het bitter weinig indruk. Gray blijft vervolgens falen op zowel misdaad als drama, waarbij het laatste ook nog eens een veel te prominente rol krijgt rondom Erica. Het zal niemand verbazen hoe het schandaal afloopt (die speech, ugh!), maar de weg er naar toe is geen beste.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Het enige dat ik me herinnerde van The Yards, was dat het een sfeervol gebeuren was. En da's inderdaad zo. De tweede worp van James Gray baadt weer in die typische melancholie van 'm en de donkere fotografie is zonder meer knap. Ook weer present is de onheilspellende muziek. Jammer genoeg zakt het verhaal steeds meer weg richting clichés. Echt origineel zijn de ontwikkelingen niet en dus wist The Yards me toch niet helemaal te overtuigen. Wel zeer degelijk allemaal, ook de cast.

avatar van K. V.

K. V.

Dit is nog eens een meevaller. 'k had eigenlijk geen idee waarover hij ging, maar hij heeft me eigenlijk van begin tot einde geboeid. De film duurt zo'n kleine twee uur, maar er gebeurd zo veel in dat de film niet verveeld. De cast deed het overtuigend, maar 'k had eigenlijk niks anders verwacht.

De film deed me op de een of andere manier aan "We Own the Night" denken, maar dat is blijkbaar niet zo uitzonderlijk, want het is van dezelfde regisseur en Joaquin Phoenix en Mark Wahlberg doen in deze film ook mee. Hoe dan ook "The Yards" vind 'k zeker ook de moeite om eens te bekijken. Het is een mooie combinatie geworden tussen een misdaadfilm en drama.

Oja, op de doos staat er "De beste maffiafilm sinds "The Godfather"", maar dit zou 'k wel met een korreltje zout nemen . 'k vond de film ook niet echt zo'n typische maffiafilm, maar dus eerder een misdaadfilm/drama. Als je dit in je achterhoofd houdt, zal deze film je zeker goed bevallen.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Sfeervol.

En dat is dan ook meteen het positieve, want na een goed eerste half uur bouwt de film verder op een gebeurtenis die weinig verrassende gevolgen heeft. De personages zijn niet bijster interessant en te weinig scènes blijven bij.

Op papier beschikt The Yards over een degelijke cast, maar het acteergeweld blijft binnen de perken. Mark Wahlberg is de enige die ik niet per se wilde zien en geeft mij weer gelijk door wat zoutloos rond te lopen en triestig te kijken.

Andere acteurs genre Joaquin Phoenix en Charlize Theron kunnen wél goed acteren en zijn niet onaardig, maar krijgen niet echt veel gelegenheid tot acteren. James Caan, Ellen Burstyn en Faye Dunaway hebben dat probleem nog meer.

James Gray is een sfeerregisseur en trekt hier dan ook volop de kaart van sfeerschepping en het moet gezegd dat het bij momenten erg aangenaam geregisseerd is: perfect tempo, donkere kamertjes, naargeestige toon, ... Het lukt hem echter niet om de volledige speelduur consequent te blijven in die aanpak. Zeker naar het einde toe verliest het wat charme, en daar kan zelfs de mooie muzikale ondersteuning niets aan veranderen.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Steengoede film is dit misdaaddrama.

En deze prent heeft een onwaarschijnlijk sterke cast, waarin de 'jonge' garde, met o.a. Mark Wahlberg, Joaquin Phoenix en Charlize Theron perfect samen spelen met de oudere leden van de cast, o.a. James Caan, Ellen Burstyn en Faye Dunaway.

Ook het scenario is prima, vol intriges en corruptie.

Voor de liefhebbers van actie en misdaad is dit niet wat je zoekt, het is een film die meer handelt over witte boord criminaliteit, al speelt één moord wel een heel belangrijke rol in het geheel.

Een minpuntje, sommige scènes zijn een beetje té donker opgenomen, en moeilijk te volgen.

Kortom: deze prent was me onbekend, maar is een topper van formaat.

Dit is zo'n film waarvan ik het betreur dat ik hem (nog) niet in mijn collectie heb.

Steengoed !!!

avatar van des1

des1

Goeie film met (juist) allemaal sterk acterenden. Phoenix kan bijna als geen ander het getourmenteerde van een karakter in z'n rol leggen. Beetje zuur voor de oom, die fantastisch gespeeld wordt door James Caan, dat z'n neef Wahlberg kennis wilde opsteken bij a.s. son-in-law Phoenix. Veel trage momenten om de menselijke maat boven water te halen. Je gaat je alleen afvragen dat als er zo geknoeid, omgekocht en gesabotteerd wordt als het om treinstellen gaat, hoe zit het dan bij andere overheidsaanbestedingen? Thema alleen wat cliché.

avatar van Decec

Decec

Een goede misdaad/drama/romantiek/thriller film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteurs Mark Wahlberg, Joaquin Phoenix en

James Caan ...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van teacher

teacher

Ik vond dit een saaie film. Maar wel zo'n film die je af wilt kijken want ergens trekt het toch je interesse.

Het acteerwerk was goed maar in mijn ogen niet sterk genoeg om de langdradigheid te verbloemen.

avatar van Fisico

Fisico

Zeer degelijke misdaadfilm met een vrij indrukwekkende sterrencast als James Caan, Mark Wahlberg, Joaquin Phoenix, Ellen Burtsyn en Charlize Theron. Het blijft als voormalig crimineel niet makkelijk - je mag de lijn gerust doortrekken naar het armoederisico - als je terugkeert of enkel bekend bent met je vertrouwde cocon. Ook al Leo zich voorgenomen om uit de problemen te blijven, toch tuimelt hij zonder het te beseffen er opnieuw in. Er is vervolgens geen weg terug.

De wereld van corruptie tussen politie, lokale overheden en aannemers wordt fijn uit de doeken gedaan via de spoorwegen. Lekker duister en grauw, een perfect sfeertje voor de film. Witteboordencriminaliteit is één ding, maar ook ruwere acties als bedreiging, afpersing, sabotage en fysisch geweld worden niet geschuwd.

Bij momenten wat aanmodderend, maar steeds onderhoudend. Een plot waarbij familiebanden van weinig tel zijn en enkel het eigen hachje redden primeert. Een topper wordt het nooit, maar de acteurs doen het wel goed. Het is een film die ik vooral zag vanuit het perspectief van Leo en minder vanuit het misdaadgenre. Eerder een drama dus. Komt net dat tikkeltje tekort om zich echt te onderscheiden van de middenmoot, maar spijt had ik er alvast niet van.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1950 berichten

Wat een zeer goede film. De film bevat weinig actie of thriller effecten, maar dat is totaal niet nodig. De acteurs spelen namelijk super sterk. Ik was moe van een dagje zee en dan moet een film van goede huize komen om mij wakker te houden. Maar dat gebeurde meteen. Ik zat er helemaal in.

Echt een aanrader. Het is overigens niet echt een vrolijke film. James Caan is zo'n acteur die je overal ziet, maar steeds weet je niet hoe hij heet en waar hij allemaal in heeft gespeeld. Hij schittert hier wederom.