• 9.373.477 stemmen

Met onder meer: Mark Wahlberg, Joaquin Phoenix en Charlize Theron

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 7 juni 2001

Plot The Yards

"He's the target of the most merciless family in New York. His own."

Leo is een 24-jarige jongen die net uit de gevangenis is gekomen. Leo is op zoek naar een baantje, en komt terecht bij z'n oom Frank die bij de spoorwegen werkt. Zijn beste vriend Willie laat hem zien hoe er politici worden omgekocht, en hoe het werk van de concurrent 's nachts wordt gesaboteerd.

Leo Handler

Seymour Korman

Paul Lazarides

avatar van neo

neo

ik vond little odesa al goed,nou deze is nog beter.Een goeie cast,met jaoquin phoenix als uitschieter.4 sterren

avatar van Jordy

Jordy

De film is erg mooi gefilmd, en er wordt erg goed in geacteerd. Jammer alleen dat het verhaal vrij weinig voorstelt, en de film erg traag is. 2 en een halve ster.

avatar van Armin

Armin

Ondanks het wat trage tempo bleef de film mij wel boeien.

Niet in de laatste plaats door het goede acteerwerk (met name door Phoenix).

Verder mooi gefilmd, goed verhaal en prima sfeer. ***1/2

n.b.

Nr. 3 in de K.U.T. top 10 van

beste films 2001

avatar van andolini

andolini

Het schijnt dat dokters deze film al voorschrijven voor mensen met slaapproblemen.

avatar van NERD

NERD

Erg meegevallen deze film, ik durf zelfs wel te zeggen dat ik hem goed vond (jaaaaaha, de waaghals ).

Heb Wahlberg altijd al goed te doen gevonden, en ook van Phoenix begin ik onder de indruk te raken, in de 2 films die ik van hem ken (8MM en deze) speelt ie zeer bedreven en goed.

Verhaal is natuurlijk niet bijster bijzonder, maar toch met een leuke "schwung" en goed gebracht.

3,5 sterren (aanradertje mocht je alle "blockbusters" al gezien hebben)

avatar van Jordy

Jordy

Gladiator?

avatar van NERD

NERD

OWJA DAT WAS HIJ!! Ook zeker niet slecht (toch??)

avatar van ichi

ichi

Goeie film, goed(wahlberg en theron) tot formidabel(phoenix en Caan)geacteerd. Niet van dat standaard good vs evil gedoe. Niet volgestopt met actie, maar ik vond het echt niet saai. 4 sterren.

avatar van Wouter

Vele, veel mooiere posters vanb deze film op:

Allemaal ook officeel.

Met name de tweede van links onderaan, met als goede tweede keuze de tweede van rechts op de rij erboven.

avatar van Badalamenti

Badalamenti

Jordy schreef:

je gaf er 5..

Probeer "Little Odessa" !

Ook van James Gray, maar veel beter !!!

avatar van Bloompje

Bloompje

ja, Little Odessa was zeker een klein meesterwerkje. Dit vind ik ook een geniale film. Prachtige vertolkingen, prachtige donkere sfeer, mooie muziek. Een 4,5*

Weet iemand of de man al aan een nieuwe film bezig is?

avatar van wobro

wobro

De man schijnt door al dat kritische gedoe hier op deze site de depressie ingeschoten te zijn en onder de drugs in z'n huis in Brooklyn te zitten.

Knap scenario en de rustige manier van vertellen is heroisch in de US. Alleen Gerry gaat daarin radikaal verder. Een 5 voor erg mooi spel, zeer goed script en zorgvuldige, integere uitvoering.

avatar van Sexy Lee Ryan

Sexy Lee Ryan

Moet deze film ook maar snel aanschaffen.

Ben al erg op dreef met alle films van Joaquin aan te schaffen. De lekkerste acteur ooit!! En een erg goed acteur _o_

avatar van Sexy Lee Ryan

Sexy Lee Ryan

Heb de film besteld en gister ontvangen, gister dus ook meteen gekeken. Ik vond het best een aardige film eigenlijk een goeie Joaquin en gods alle machtig wat is hij ontzettend lekker!! 3,5*

avatar van MaryCorleone

MaryCorleone

Ik heb hem ook van de week ontvangen, viel mij erg tegen, maar inderdaad JP speelt zijn 'patseriger' rol overtuigend en met een goeie coupe!

avatar van maurice74

maurice74

Beter dan The Godfather staat op hoes? Het zal me benieuwen...

avatar van maurice74

maurice74

Saai. Het verhaaltje kan niet echt boeien, ondanks goed acteerwerk.

avatar van Clover

Clover

Jordy(admin)

Mijn idee.

avatar van Ziggy007

Ziggy007

De dialogen waren ook niet echt hoogstaand vond ik...

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

weer zo'n leuke 'Mark Wahlberg' film zoals we gewend van hem zijn. 3½*

avatar van Dynamovie

Dynamovie

Lage score bij deze film verrast me. Ik vond het eigenlijk wel een boeiende film. Familiesfeer en corruptie werden goed neergezet. 4*

avatar van Stephan

Stephan

Overtuigende rollen. Leunt tegen de Maffia-sfeer aan, maar duidelijk zijn dit de mindere broeders 'in het vak', wat minder spektakel geeft, maar des te meer identificatie. Joaquin steelt de show samen met Caan. Wahlberg speelt de moeilijkste rol van een introvert... altijd lastig, maar ook overtuigend. 3,5*

avatar van Osiris Apis

Osiris Apis

Ik kom er net achter dat die ouwe, James Caan is van The Godfather.

Verder vond ik het wel een redelijk goede film. 3,5*

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Toch geen verkeerde film. Beetje vergelijkbaar met 10th & Wolf. Niet de ultieme maffiafilms, maar een categorie lager toch zeker wél. Zeg maar dat je Goodfellas en de Godfathers in categorie 1 hebt en deze en 10th & Wolf in categorie 2.

Een wat jongere cast en misschien wat minder enerverender verhaal, maar wel boeiend genoeg.
Want Phoenix zet een goede rol neer en Caan doet niet veel voor hem onder. Wahlberg en Theron doen hun ding, maar is ook helemaal niet verkeerd. Jammer dat Theron op het laatst nog het loodje legt, spijtig!
Wat mij betreft een oerdegelijk filmpje, dat goed is voor...

3,5 ster

Btw: Zie net dat James Gray weer een film in de planning heeft staan met Wahlberg en Phoenix. Ben benieuwd!

avatar van Boudewijn.

Boudewijn.

Jammer, de cast was zeker niet slecht en het verhaal was ook niet verkeerd. Maar er is helaas gewoon niet alles eruit gehaald wat erin zit. Ik had best goede verwachtingen.

Eerst vond ik Wahlberg altijd een goede acteur, maar ik begin nu toch wel te twijfelen . Hij heeft toch ook wel flink wat ondermaatse films gemaakt.

avatar van Robi

Robi

Jongen komt uit de gevangenis en probeert z'n leven weer opnieuw op de rails te krijgen. Uiteraard mislukt dat, zoals je in een film als deze kan verwachten. Hij blijkt het slachtoffer te worden van z'n corrupte familie. Maar revancheert zich.

Op zich een heel mooi en sterk verhaal. De karakters worden ook heel mooi en zorgvuldig uitgewerkt. Daarom is het zo ontzettend jammer dat de hoofdpersoon (Leo) zo'n emotieloze zak zout is, waar je je nauwelijks in kan inleven. En dat haalt het hele verhaal naar beneden, anders had dit echt een hele goede film kunnen zijn.

avatar van darkjaap

darkjaap

weer zo'n film met dat standaard gangster verhaaltje..

minder dan the godfather maar wel goed voor 3*

avatar van abberline

abberline

wat een snitch die leo

avatar van v1ce

v1ce

Kwam de film bij stom toeval tegen in een budget bak van een huis tuin en keuken winkel voor 3 eu. Nog nooit van de film gehoort.

Beter dan de Godfather stond er met dik gedrukte letters op de hoes. Daar sluit ik mij min of meer bij aan. The Godfather vond ik gewoon te lang duren. Desalniettemin was de film ijzersterk.

Een vergelijking met de Godfather kan niet gemaakt worden, aangezien de Godfather een veel diepere karakter ontwikkeling had..

De zaken die er aan toegingen speelden veel dieper dan hoe het er met de Yards aan toeging. En de namen van tig mensen die connecties hadden met de Godfather vlogen om je oren..

Wat ik echter wel sterk vond van The Yards:

De emoties. Verraad, jaloezie, radeloosheid, pijn, wraak.

Mark Wahlberg vond ik ook zeer aangenaam acteren. Niet te emo zoals ik dat van hem gewend ben. Gewoon lekker neutraal. Opzich niks mis mee. Joaquim kwam wel goed op de voorgrond ( in Gladiator ook al zo'n backstabber) James Caan die net als in de Godfather alles op het spel zet om zijn reputatie te beschermen en één van mijn favoriete actrices miss Theron. In iedere film heeft ze wel een goeie rol gespeelt imo.

Nogmaals: gewoon een lekkere zaterdagavond film om naar te kijken!

4,5 sterren op en top!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Gewoon een goede film. Geweldig acteerwerk van de drie hoofdrolspelers - Wahlberg, Theron, Phoenix - die echt alles uit de kast halen. Vooral Theron en Phoenix waren super. Jammergenoeg heeft de film voor de rest niet zo veel om zich heen. Het verhaal is een beetje magertjes en de film komt nooit echt op gang, maar blijft een beetje in een langzaam tempo hangen. Buiten dat is deze film zeker een voldoende waard.

* * *