• 9.372.307 stemmen

Geregisseerd door: Geoff Murphy

Met onder meer: Mickey Rourke, Dermot Mulroney en Steve Buscemi

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot The Last Outlaw

Nadat een roofoverval op een bloedbad uitloopt en Graff wordt bedrogen door zijn eigen boevenbende besluit hij zich aan de kant van de wet te scharen. In zijn nieuwe hoedanigheid jaagt hij zijn vijanden op en schakelt ze één voor één uit.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Prima film, met vooral een uitmuntende cast. Rourke speelt een amusante rol en deed me continu erg denken aan Bruce Willis; twee druppels water in deze film, als je het mij vraagt. Maar de bijrollen zijn wat mij betreft nog interessanter; zo komen onder andere de ongeschoren gezichten van Steve Buscemi, John C. McGinley, Keith David en Ted Levine voorbij. Vooral die laatste is perfect voor een rol als dit. Verder een erg simpel uitgangspunt in een voorspelbaar script, waarin paarden flink wat kilometers afrennen en de kogels je continu om de oren vliegen. Inhoudelijk is de film dan ook nergens bovengemiddeld, de cast maakt echter een hoop goed.

3 sterren.

avatar van Barfly

Barfly

Mooi in beeld gebrachte wraak- (achtervolgings-)western. Prima rol van Rourke, die inderdaad wat weg heeft van Bronson, maar ook van de eerder genoemde Bruce Willis.

De uitvoering is vooral fraai en goed verzorgd. Dat maakt de film ook onderhoudend, want het verhaal is zo voorspelbaar als wat. De kogels en het bloed spatten over het scherm, terwijl Rourke de hele film geen spier vertrekt.

avatar van Zinema

Leve Laserdisc!

Deze western is namelijk lastig te verkrijgen. Weinig opzienbarende film echter. Met een paar bloederige scènes, maar een nogal gemakkelijke uitvoering van een simpel script. En dus rust de film vooral op de schouders van de cast, die op een nors kijkende Rourke en een hoop geschmier van de rest vrijwel niets te bieden heeft.

Doorsnee.

avatar van LuukRamaker

LuukRamaker

• 2020 berichten

Prima film. Niks mis mee. Bij een film gaat het om vermaak en ik heb me geen moment verveeld tijdens deze film.

Het moge duidelijk zijn dat The Last Outlaw het niet moet hebben van een ingewikkeld verhaal. Graff, type Ben Wade (3:10 to Yuma), is de leider van een groep outlaws die op een gegeven moment niet meer het volste vertrouwen in hem hebben. Nadat ze een bank hebben overvallen is Graff de eerste die wordt opgepakt en zweert hij wraak op zijn ex-collega's. Hij schiet vervolgens, als gevangene, de bankdirecteur te hulp bij zijn zoektocht naar het gestolen geld.

Niet al te ingewikkeld dus, maar het zijn de acteerprestaties die dit alles tot een zeer boeiende film weten te verwerken die eindigt met een interessante shoot-out.

"You want the money, sir? Go get it."

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een groep bankovervallers hun leider voor dood achter laten. Een nogal standaard verhaal voor een nogal standaard western. Het kijkt echter wel gemakkelijk weg en er wordt genoeg in geschoten. Een mooie omgeving en aardig wat bekende namen in de cast. Een kleine 3.0 sterren voor deze voor tv geproduceerde film.