• 9.371.784 stemmen

Geregisseerd door: Douglas Hickox

Met onder meer: Oliver Reed, Jill St. John en Ian McShane

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot Sitting Target

"The Hit Man never stops till he scores."

Harry Lomart en Birdy Williams zijn ontsnapt uit de gevangenis en ze willen het land ontvluchten. Eerst is Lomart nog van plan om zijn vrouw te vermoorden omdat ze hem bedroog toen hij gevangen zat. Dit veroorzaakt de nodige problemen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Harry Lomart

Birdy Williams

Inspector Milton

Marty Gold

Soapy Tucker

Prison Warder Accomplice

avatar van neo

neo

Het script is geschreven door Alexander Jacobs, scriptschrijver van onder andere The French Connection II, The Seven-Ups en Point Blank. En dat is te merken bij het kijken van Sitting Target, die ook wel wat weg heeft van Get Carter uit 1971. Wat een overheerlijke rauwe jaren 70' Londen sfeertje heeft deze film! Maar afgezien van het einde, de sfeer en een prima Oliver Reed is het helaas niet erg bijzonder.

avatar van thunderball

thunderball

Deze van de week 's nachts op TCM zitten kijken. Ik had er eerlijk gezegd zelfs nog nooit van gehoord.

Typisch jaren '70 Engelse misdaadfilm, met een -zoals gewoonlijk- zeer intens acterende Reed, die door een goede supporting cast wordt bij gestaan. Jill St. John is een plaatje, verder een goede en nog jonge McShane en Edward Woodward, die ik eigenlijk alleen in zijn nadagen ken van de TV serie The Equalizer.

Geen meesterwerk, of must-see, maar wanneer je eenmaal aan het kijken bent, blijf je toch zitten, omdat je benieuwd naar de afloop bent, die nog een aardige twist in petto heeft (zag hem niet aankomen).

Een zes, ofwel drie sterren lijkt me redelijk.

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede film met goed acterende hoofdrolspelers, zowel Oliver Reed als Ian McShane.

Niet echt een topper, maar het verhaal zit wel goed in elkaar.

Kortom, een leuk tussendoortje.

avatar van Wembleyfever

Wembleyfever

Ik heb deze film ook recent op TCM gezien en had er ook nog nooit van gehoord. Oliver Reed is inderdaad op dreef, en de bijrollen worden ook goed vertolkt. Het einde is onverwacht, maar het sterkste punt van de film is toch de sfeer. Vooral de locatie-opnamen in Londen dragen daar sterk aan bij, hoewel de mooie studio-sets ook bijdragen. Zeker een keer kijken, deze wat vergeten film.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Zeer degelijk portret van een man die door iedereen wordt bedrogen en daardoor het noodlot opzoekt .
De ontsnapping in het begin van de film was zeer spannend.
Degelijke vertolkingen houden de aandacht vast met op kop Oliver Reed die ik meer en meer begin te waarderen. Nu op zoek naar meer films met hem.