• 9.373.180 stemmen

Alternatieve titels: Black Voodoo / Hands of Death / Terror Hospital

Geregisseerd door: Al Adamson

Met onder meer: Jill Jacobson, Marilyn Joi en Geoffrey Land

Plot Nurse Sherri

"Meet Sherri... for an evening of Pleasure and Terror!"

Een kwade geest neemt bezit van verpleegster Sherri. Als gevolg daarvan zijn haar patienten hun leven niet meer zeker.

Peter Desmond

Dr. Nelson

Nurse Gordon

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Moet toch beter zijn dan die 2,1 op Imdb? Of niet?

avatar van bladonis

bladonis

Jazeker!

Nurse Sherri is misschien geen súpertopper, maar hij is zéker de moeite van het kijken waard!

Een boosaardige dodenbezweerder is gestorven, en zijn rusteloze duivelse geest dringt het lichaam van de sexy zuster Sirri binnen. Getransformeerd in een maniakale moordmachine sluipt Sherri door de ziekenhuisgangen, ze in het proces bloedrood makend van doodsangst en waanzin! Iedereen die haar pad kruist hakkend, zagend en spiesend, wordt Sherri's enige hoop gevestigd op twee vrienden die het rottende lijk van de necromancer moeten opgraven én vernietigen, en zo de monsterlijke geest terug naar de hel sturen!!

Klinkt leuk toch? Goed, dit is een cheapy van Al Adamson, maar ik vind hem toch sympathiek. Een door een boze geest bezeten sexy zustertje, kom op nou! het verhaal stelt niet zo heel veel voor, maar het werkt voor wat het is. De acteurs zijn géén superprofessionals, maar ze doen wat ze moeten doen, en niet eens onverdienstelijk. De effecten zijn voor dat geld en die tijd goed te noemen. Het moment dat de geest het lichaam van Sherri wil binnendringen is eng en hilarisch tegelijk, en da's knap!

Voor een Al Adamson super low budget zéér de moeite waard! Als je je verwachtingen niet te hoog inzet, en gewoon een lekkere spannende hammy popcornfilm wilt zien, kan je hiermee héél goed uit de voeten!!

Voor de sexy zuster Sherri 3,5 zwaar in t verband gerolde ster!

avatar van perceived

perceived

Volgens mij enkel interessant als je soort van verpleegster-fetish hebt

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Adamson aan het einde van z'n carrière. Ik zag alleen in 2011 Girls for Rent (1974) (''I Spit on Your Corpse!'') van de beste man, maar hij heeft nog zeer veel interessante exploitation films achter z'n naam staan die zeker mijn interesse hebben, zoals een stel Jim Kelly titels! Vinegar Syndrome bracht deze Nurse Sherri in ieder geval naar blu-ray, met een zeer degelijke nieuwe scan van het originele 16mm materiaal en deels 35mm, omdat er destijds re-shoots plaatsvonden. Er zitten dus wat verschillen in 'scherpte' en kleur qua beeld, maar erg netjes opgepoetst en dé beste manier om dit bizarre werkje te bezitten.

Van het weirde begin met de prekerige Bill Roy als Reanhauer (speelde ook nog in Black Samurai van Adamson), de scene waarin Sherri possessed geraakt tot aan het vernietigen van het lijk... allen scenes die er bovenuit springen, maar de pijnpunten zitten in de lange stukken daar tussenin. Aparte soundtrack ook, die meer op z'n plaats lijkt in een klassieke Hammer monsterfilm. Bombastisch, orkestraal... het is in ieder geval opvallend. Bovendien nog een gave achtervolgingsscène, toch wel een trademark Adamson dingetje (Girls for Rent zat er ook al bomvol mee!), maar het is niet genoeg om echt te overtuigen. Leuk voor fans van Adamson's werk of obscure exploitation, maar mist de scherpe randjes om een breder publiek eventueel aan te spreken.

avatar van stinissen

Echt vreselijk zo slecht...

avatar van Fisico

Fisico

Alweer een vrij amateuristisch werkje met barslecht acteerwerk. Soms moet je het gewoon voor lief aannemen. Moeilijk in dit geval. Ik had deze ongesnord onder het genre van erotic horror, maar dat was het allerminst. Geen zuivere horror, maar al zeker geen erotic.

Nu, het moment dat die Sherri wordt bezeten door een duistere geest, ontbindt ze al haar duivels en slaat ze aan het moorden. Nogal lachwekkend hoe die geest van haar bezit neemt, maar kom, de film komt dan toch stilaan op gang.

Het is een low budget en het is eraan te zien. Boeiend wordt het nooit, het plot stelt dan ook bitter weinig voor.