• 9.376.732 stemmen

Geregisseerd door: Hal Ashby

Met onder meer: Warren Beatty, Julie Christie en Goldie Hawn

Releasedatum: 28 augustus 1975

Plot Shampoo

"Your hairdresser does it better."

Tegen de achtergrond van de Amerikaanse verkiezingen van 1968, probeert kapper George Roundy iedereen te vriend te houden. Hij heeft het maar wat druk met de (seksuele) behoeftes van zijn vrouw, zijn minnares, diens dochter en zijn ex-vriendin. Bovendien heeft hij een lening nodig om zijn eigen haarsalon te financieren.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Een vrij saaie film van Hal Ashby. De film bevat in feite dezelfde ergelijke inhoud als Being There, alleen is het hier nog erger. Net als die film is het met Shampoo vooral lastig te bepalen wat de regisseur eigenlijk wil, welk genre het is. Wat mij betreft schiet het voor alle genres tekort. Het is geen echt drama waar daar zitten die geforceerde komische momenten voor in de weg. Uiteindelijk kan ik maar weinig met deze film, want het plot is ook al totaal niet boeiend. In feite geeft de film alleen een tijdsbeeld van de betreffende periode, met op de achtergrond leuke muziek en kapsels.

avatar van BBarbie

BBarbie

Grappige komedie over de nadagen van de seksuele revolutie, eind jaren '60. Thema is inmiddels enigszins verouderd, maar was destijds erg hip.

Door het prima acteerwerk en de lekkere muziek heeft deze film na al die jaren trouwens nog niets van z'n charme verloren heeft. Erg leuk.

avatar van scorsese

Tegenvallende film over een kapper die meer doet bij de vrouwen dan hun haar knippen. Misschien weet de film de tijdsgeest wel aardig te vatten, maar daar houdt het dan ook bij op. Het verhaal en de personages worden nogal rommelig en zonder duidelijke lijn gebracht. Een betere introductie was zeker niet misplaatst geweest. Mede hierdoor aan de saaie kant, en zelfs de cast met genoeg mooie vrouwen weet het geheel niet te redden.

avatar van Movsin

Movsin

Zag onlangs een documentaire over Warren Beatty: acteur, regisseur, producer, politicus en ...vrouwenversierder.

In dat opzicht konden ze niet beter dan hem casten voor deze rol in deze frivole komedie met veel vrouwelijk-en zo zwak-schoon

Ondeugend zoals het paste in die tijd. Veel meer dan dat zit er echter niet in.

avatar van starbright boy

Satire die laat zien wat er gebeurde toen de vrije seks mainstream Nixon stemmend Amerika bereikte en geen vrijheid opleverde maar vooral veel gedoe. Niet onaardig maar aanzienlijk minder goed dan de drie andere Ashby-films die ik zag. Vind de datering van deze afrekening opvallend: In 1975 al. Terwijl de film in 1968 speelt. Was een enorme hit. In de VS in 1975 de meest succesvolle film na Jaws en One Flew Over The Cuckoo's Nest. In zekere zin toen een modieuze film. Nu bepaald niet eigenlijk.