• 9.379.579 stemmen

Geregisseerd door: Wes Craven

Met onder meer: Christina Ricci, Joshua Jackson en Jesse Eisenberg

Releasedatum: 7 april 2005

Plot Cursed

"What doesn't kill you makes you stronger."

Tijdens een heldere nacht met volle maan verliezen Ellie en haar broer Jimmy de macht over het stuur en daardoor stort een andere weggebruikster met haar auto in een ravijn. Ze proberen haar te helpen, maar tijdens deze reddingsoperatie worden broer en zus gebeten door een hondachtig wezen. Sindsdien is hun leven niet meer hetzelfde. Het ongeluk blijkt veel meer dan een noodlottige samenloop van omstandigheden. De broer en zus beschikken plotseling over onverklaarbare lichamelijke krachten en zijn allebei enorm prikkelbaar. Ze worden beheerst door oncontroleerbare impulsen en kunnen hun nieuwe dierlijke 'gaven' maar moeilijk in bedwang houden. Het mysterie rond hun vloek moet opgelost worden voordat alles en iedereen meegesleurd wordt in de gevaarlijke klauwen van dit krachtige kwaad.

avatar van MovieFreak2

MovieFreak2

ik vondt deze film een beetje flauw zag er eerder grappig uit! maarja van mij dus een 2

avatar van Samedi

Samedi

kvind het een beetje bullshit.. het is een leuke vermakelijke film.. en ik keek vol spanning.. ik vond het zeer zeker *** 3 sterren waard.. En het was na mijn mening niet echt grappig.. weet niet waar je die informatie vandaan haalt..

avatar van BlueSword

BlueSword

Samedi schreef:

nou er werden af en toe wel leuke grappen gezegd.
en af en toe was er wel een droog moment wat ik zelf wel geinig vond.
en een weerwolf die zijn middelvinger opsteekt vind ik ook aardig komisch

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

BlueSword schreef:

nou er werden af en toe wel leuke grappen gezegd.
en af en toe was er wel een droog moment wat ik zelf wel geinig vond.
en een weerwolf die zijn middelvinger opsteekt vind ik ook aardig komisch

Ja, dat vond ik ook een super komisch moment

avatar van missy85

missy85

ik heb hem vanavond gezien, en ik vond het wel een geinige film met soms droge stukken er tussen!

avatar van Scopan#1

Scopan#1

Leuke film. vooral omdat ik op meerdere momenten erg moest lachen. ik vind het absoluut geen horror/thriller, eerder een horror/humor. Ik vond het acteerwerk zeer prettig, maar de film is wel voorspelbaar. Dat stoorde me overigens niet, want ik had het idee dat de regisseur ook wist dat hij een voorspelbare film aan het maken was en heeft dat in mijn ogen op een humor achtige manier weten in te pakken.

aardige film, maar niet hoger dan een 2.5

avatar van tinkerbell78

tinkerbell78

had er wat meer van verwacht,het was totaal niet eng ,het verhaal zelf was ook niet goed ,het acteren ook niet,maar als je jezelf verveelt kun je altijd een poging wagen om er naar te kijken ,als je tenminste echt niks beters kan vinden tenminste een magere 1.5*

avatar van Doom

Doom

Een gemiste kans van regisseur Wes Craven. Het idee mocht er namelijk best wezen, zeer gedurfd met die weerwolven. Diezelfde weerwolven zagen er daarnaast ook nog eens zeer gedetailleerd en strak uit. Alleen spijtig genoeg weet Wes Craven het weer eens te verknallen door er een langdradig eind aan te maken, waarbij het eigenlijk al ver van te voren duidelijk is welke personages het zullen overleven en welke niet. Ook is de clichématigheid erg storend, net zoals de originaliteit. Cursed jat namelijk flink uit andere films, neem bijvoorbeeld de scène met al die spiegels. Duidelijk gehaald uit andere horrors, die hele scène valt dan ook buiten de boot, het past ook helemaal niet in Cursed.

Erg jammer, een gemiste kans.

avatar van john constantine

john constantine

Ik vond dit niet echt een horrorfilm, daar was deze totaal niet geslaagd in van de meesterlijk horror reggiseur Wes Craven. Maar ik vond het wel een leuke film om te zien. Hij was toch best vermakend. Leuk filmpje om op te zetten als je je verveeld!!!!

avatar van redceder

redceder

Deze film was aardig om naar te kijken ook al werd ik er niet koud of warm van.

Ze hadden deze film beter kunnen maken door de wolf wat 'realistischer/ angstaanjagender' te maken en de sitituaties wat minder voorspelbaar te maken.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Vond het echt een foute film, mede ook omdat weerwolven helemaal niet mijn ding zijn.

Acteren was van sommige ook echt niks, en het verhaal was ook echt erg!

Toch nog anderhalve ster vanwege 2 favorietjes van mij Joshua en Milo.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Pure bagger. Lachwekkende wanhopige pogingen tot schrik aanjagen, belachelijke acteerprestaties en een zeer slap script. Craven maakt van zichzelf een groot lachertje.

avatar van JurassicPark

JurassicPark

1,0. dit vind ik echt een domme film. die weerwolf stelt al niks voor

avatar van Halcyon

Halcyon

Na de trailer gezien te hebben met al dat belachelijke cgi-geknoei maar wijselijk besloten deze zelfs geen kans te geven.

avatar van android325

android325

ik vond dit helemaal geen horror,meer triller/ komedie.

avatar van Kisje

Kisje

Het begin begon goed, maar het einde was maar matig.. Op het einde had ik het gevoel dat ik naar Scary Movie 5 aan het kijken was ! Maar toch een leuke film voor eens te zien

2.5 *

avatar van tombo2222

tombo2222

Vermakelijk maar zeker geen hoogstaande film.

Toch blijkt elke keer weer moeilijk om een weerwolvenfilm eng te maken. Op (zeer) jonge leeftijd zou ik de weerwolven eng hebben gevonden maar nu zeker niet meer. Je zou dan de film met schrikeffecten enger kunnen maken. Dit vond ik niet sterk aanwezig in deze film.

Het lijkt erop dat deze film nooit de bedoeling had om een topper te zijn. Jammer om dan voor relatief bekende acteurs/actrices te gaan. Ook zij kunnen geen extra bijdrage leveren aan deze film.

Vermakelijk maar verwacht niet te veel.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

De maker van Scream moet toch veel beter kunnen? Het plot was mager. Oké, dat betekent nog niet dat de film persé slecht is (films als Magnolia hebben ook niet echt een verhaal maar die zijn ook uitstekend) maar ik vond de uitwerking ook niet briljant. (te) Veel clichés en een stuk meer lachwekkende dan enge momenten. Toch was hij wel goed te doen voor één keer vanwege het simpele vermaak...

avatar van darkcity

darkcity

Ach het was best wel leuk en vermakelijk en je kon zien dat het van de maker van Scream was.
De weerwolf zag er wel leuk uit en het had allemaal wel slechter gekund.
Verder was de film op sommige momenten wel erg belachelijk en de cliches vliegen je om de oren. weerwolf die z'n middelvinger opsteekt haha maar dat maakte hem ook wel weer leuk maar goed, erg hoogstaand niveau is het allemaal niet. 3 sterren.

avatar van TerrorBird

nuff said

agreed

avatar van soom

soom

Ik vind Christina hier in bepaalde scenes erg op Alexis Bledel lijken. Leuke jongens(Joshua, Milo en de jongen die Jimmy speelt ) en wel een goed verhaal, met wat schrikeffecten. Jongens moeten altijd vechten om een meisje te kunnen imponeren, lijkt het wel. Niet heel erg geloofwaardig, maar amuseert wel. Spannende finale, moet ik wel zeggen. Judy Greer is geweldig, maar de CGI is om te huilen, werkelijk.

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Er is een kleine kans dat ik anders over deze film kan denken, want op wikipedia kan je veel lezen over een Unrated Versie die veel bloederiger en vermakelijker klinkt.

Films worden tegenwoordig echt veel te soft en dit was er zeker één, maar zo te lezen niet zomaar.

avatar van dje-em

dje-em

2.0 voor de worstel scene... verder was het weer een typische niet-enge horror films van de laatste decennia al weer. Jammer toch dat er zo weinig echt enge films meer gemaakt worden.

avatar van ReplicaF

ReplicaF

darkcity schreef:
De weerwolf zag er wel leuk uit en het had allemaal wel slechter gekund.

Ik sluit me hier naadloos aan behalve dat ik sommige dingen echt wel TE cliche vind zoals het teken van het beest(erg jaren 50).Daarom van mij een 2.0

avatar van mikey

mikey

De lelijke computerspel transformatie zorgt eigelijk voor meer corny vertier in deze nu al wansmaak classic. Het leven na een beet van een weerwolf is erg geestig in beeld gebracht. Jammer dat deze film niet: American werewolf in Hollywood heet.3

avatar van Roseicollis

Roseicollis

zie ik het goed zijn der hier meederen versies van

is dit degene waarbij zo'n ding zijn middelvinger opsteekt aan het eind

avatar van HorrorFilms4Life

HorrorFilms4Life

Een redelijke film, die veel te voorspelbaar is. Weinig horror in terug te vinden en het verhaal slaat ronduit nergens op. Wel hier en daar een geslaagde grap. Verder niet veel bijzonders.

avatar van Bluebell

Bluebell

leuke enge film!!
vooral dat stuk in het begin als de auto op zn kop licht met Shannon Elizabeth erin en dat opeens die wolf komt! zo daar schrok ik van !
4,5 *

avatar van Roseicollis

Roseicollis

WEST GRAVEN dacht ik het niet

het kleine beetje waardering die ik had voor deze film verdween als zon voor de sneeuw

toen die weerwolf dat handgebaar maakte