Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Wes Craven
Met onder meer: Christina Ricci, Joshua Jackson en Jesse Eisenberg
Releasedatum: 7 april 2005
Plot Cursed
"What doesn't kill you makes you stronger."
Tijdens een heldere nacht met volle maan verliezen Ellie en haar broer Jimmy de macht over het stuur en daardoor stort een andere weggebruikster met haar auto in een ravijn. Ze proberen haar te helpen, maar tijdens deze reddingsoperatie worden broer en zus gebeten door een hondachtig wezen. Sindsdien is hun leven niet meer hetzelfde. Het ongeluk blijkt veel meer dan een noodlottige samenloop van omstandigheden. De broer en zus beschikken plotseling over onverklaarbare lichamelijke krachten en zijn allebei enorm prikkelbaar. Ze worden beheerst door oncontroleerbare impulsen en kunnen hun nieuwe dierlijke 'gaven' maar moeilijk in bedwang houden. Het mysterie rond hun vloek moet opgelost worden voordat alles en iedereen meegesleurd wordt in de gevaarlijke klauwen van dit krachtige kwaad.
mikoz
hij is wel van de horror-meester .. dus het zou wel goed moeten zijn ..
maja ..afwachten
Mandrake2005
hij is wel van de horror-meester .. dus het zou wel goed moeten zijn ..
Dat dacht ik dus ook
Edie
scream vond ik ook best goed...
Deel 1 ging nog enigzins ja
Deze film vond ik niet veel goed, en dat de regie van Wes Craven is zegt natuurlijk niet veel, vind het zowieso geen fantastische man.. (A)
trico
ik had er meer van verwacht , dit zou de horror film van 2005 moeten gaan worden , nou dat haalt ie noooit, maar voor die enkele schrik momentjes dat erin zat krijgt ie tog 2,5 *
AHWA
Hij begint goed en de worstelscene is lachen, maar daarna wordt het steeds minder. Ik had eerst tweeenhalve ster, maar vind hem na een nachtje over slapen wel 3 sterren waard. Er zit genoeg vaart in en ik heb me niet verveeld.
Het is allemaal werl erg voorspelbaar, maar dat maakt Christina Ricci er natuurlijk niet minder sexy op.
argus
Hij begint slecht en wordt zo mogelijk nog slechter, voor kinderen t/m 12 jaar zou die bedoeld moeten zijn.
Het is allemaal wel erg voorspelbaar, maar dat maakt Christina Ricci er natuurlijk niet minder sexy op.
Ik vind Christina Ricci helemaal niet mooi, ze lijkt op een soort doodshoofdaapje. 1
*SensLady*
Heb hem gekeken via internet, vond er geen donder aan, terwijl de trailer en de stukjes via tv ons veel goeds beloofden.
savi_7
toch wel weer een redelijk goede verfilming van het genre weerwolven, Craven laat toch zien waarom hij een van de betere horror makers is in Hollywood, had het eerlijk gezegt niet verwacht van deze film maar hij is erg goed tedoen 3,5
Hagele
Begin echt aan het beeld gekluisterd gezeten. Vond vooral de scène na het auto-ongeluk wel te pruimen, en dat deed smaken naar meer. Maar na een klein uurtje zakt de film dramatisch in. Enige humoristische stukjes waar ik nog wel even een grijns kreeg, maar dat was het dan ook. Daarnaast had ik iets meer van de transformatie van mens naar weerwolf verwacht, maar helaas! Blijf steken op 2*
Xodus
Leuke film,,
vond beetj warrig oplaatst, en z hadden het monster zelf wel meer mogen showen onder het eten van de personen mjah ik gok dat leuke bios film is waar j j lam schrikt als je hem voor de eerste keer ziet
Crazy~Dutchman
Net toen ik dacht dat ik na " Boogeyman " en "White Noise "wel zo'n beetje de slechtste horrorfilms had gezien, komt dit uit. De special effects zijn zo belabberd, dat een vent in een pak een verbetering zou zijn geweest.
Het acteerwerk is dramatisch slecht, het verhaal is om je kapot te lachen en als dramatisch dieptepunt een weerwolf die zijn middelvinger opsteekt. Het begint allemaal vrij aardig, maar wordt al gauw superslecht.
Nee, ik denk niet dat dit nog overtroffen kan worden.
Dit misbaksel verdient niks meer dan 1 *.
stan
ik vond het een best aardige film maar toen op het einde dat die ellie (christina ricci) wat over die weerwolf zei die joanie (Judy Greer) dat ze een platte reed had en een rare huid en dat dan die weerwolf dr middelvinger opstak nou dat schoot egt effe verkeerd ik moest heel erg lachen dus de naam horror doet zn naam niet goed in de film
IcU
Viel me behoorlijk mee. Veel beter dan ik dacht, na al de negatieve berichten gelezen te hebben.
Ow en stan, je kan beter wat spoilers in je bericht zetten, voor het geval dat mensen het lezen die hem nog niet gezien hebben...
HeatWave
Dit vind ik echt zo'n film dat het net niet helemaal heeft.
Een behoorlijk standaard griezelfilm dus.
De titel doet meer vermoeden dan het eigenlijk is, althans dat vind ik dan.
Vooral een griezelfilm die door Wes Craven geproduceerd is schept hoge verwachtingen.
Ik vind het onderwerp ten eerste al vrij uitgekouwd, dat is opzich nog niet zo erg.
Ten tweede vind ik de film aan fantasievolle momenten ontbreken, iets dat aan Wes Craven meestal toch wel besteed is ( Wes Craven's beste werk vind ik nog altijd de serie Nightmare on Elmstreet met Freddy Krueger ).
Echt slecht vind ik de film ook weer niet maar het is ook zeker geen topper.
martijntr
Deze film krijgt net een2.5 omdat het begin wel aardig is maar de film zakt snel af naar bedenkelijk niveau. Niet echt spannend en weing schrik-effecten.
Impulz
Als je de extra's op de dvd bekijkt, zie je dat voor shots tot aan de kniëen een acteur is gebruikt met een pak. Voor full shots is CGI ingezet. Maar ik ben met je eens dat die CGI wel heel nep overkwam. Niveau "Hulk".
2,5* voor die geile Christina
Sparkle
Diepe teleurstelling qua spanning- en na "Ginger Snaps" ook een teleurstelling qua inhoud. Ik heb het nu wel weer gehad wat betreft weerwolven...
goldberg
een leuke film als je niks te doen hebt maar je moet er niet teveel van verwachten,en dat deed ik wel en dan is het een beetje een tegenvaller.
ik geef deze film een 2 maar het is geen griezelfilm,hij is niet eng.
kantoorpikkie
Het is echt zo'n standaard verhaal aan het worden, erg jammer dat die wolven er allemaal zo bedondert uitzien. Ik heb de film wel uitgekeken maar dat is dan ook alles
1,5 meer niet
Linn
Wat is dit comedy of horror? Het is in geen van beide gevallen geslaagd in ieder geval..Ik viel in slaap in de bios
Lynnie
Verwachtte geen hoogstaande film maar hoopte me te amuseren en dan voldeed deze film helemaal aan de verwachtingen. Heb me geen seconde verveeld, zaten enkele grappige stukken in en het feit dat het weerwolf gedoe in het bealchelijke werd getrokken maakte hem ook niet flauw of voorspelbaar. Best wel leuk dus.

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

The Skeleton Key
Horror, 2005

Joy Ride
Thriller / Roadmovie, 2001
broer of zus relatiebitetransformatiebovennatuurlijkpestenvloekhollywoodweerwolflos angeles, californiësuperkrachtrabid dogmeta filmwork relationshipmark of the beast