• 9.370.166 stemmen

Geregisseerd door: Jaap van Eyck

Met onder meer: Egbert Jan Weeber, Lidewij Mahler en Rifka Lodeizen

Releasedatum: 17 februari 2005

Plot Flirt

Lex (Egbert Jan Weeber) is een jonge acteur die verliefd is op Ankie. Maar hij heeft één probleem: hij heeft nog meer vriendinnen. Platonische relaties zijn dat, met 'hoogstens een beetje geklooi boven de gordel'. Maar dat vindt Lex geen vreemd gaan. Bovendien is geestelijke trouw veel belangrijker... Dat wil er bij de rest van de wereld niet in. Zeker bij Kim niet. Deze documentairemaakster heeft net haar vriend op straat gezet omdat hij niet van andere dames af kan blijven. Zo komt ze op het idee voor een documentaire over vreemdgaan. Lex lijkt de ideale hoofdpersoon.

zeus schreef:

Ik vind het ook niet gek dat ze de subsidies van de Nederlandse film willen stopzetten, want je had het geld beter in de prullenbak kunnen gooien. 1*.

Ten eerste wil niemand de subsidies stopzetten. het was de CV-regeling die werd afgeschaft. daar heeft deze film sowieso niks mee te maken.

Ten derde vind ik het een beetje flauw een subsidieregeling af te willen schaffen naar aanleiding van één nederlandse film.

Ten derde is deze film gemaakt voor een habbekrats. Iedereen werkte voor niks. Zit nauwelijks subsidie in.

avatar van SigaretBurns

SigaretBurns

kittyklitty schreef:

Vind het daarom ook zo merkwaardig dat het script zo belabberd is. Hij is tenslotte medegeschreven door Eddy Terstall, de regisseur/schrijver van SIMON.

Ik vond Flirt juist een hele leuke, gezellige grappige en vooral vermakelijke film. Geen eternal sunshine of the spotless mind, maar toch zeker niet slecht! Jaap van Eyck slaat met dit verhaal mooi wel de spijker op z'n kop. Zo is het maar net, Jaap

avatar van Eeke

Eeke

Een vermakelijke film, ietwat dun verhaal, geen plot maar fijne ('Eddy Terstalliaanse') dialogen. Ziet er erg goed uit, fris en gedurfde surrealistische vormgeving, leuk om een Terstall verhaal eens in een ander (regie)jasje te zien! Erg dapper en mooi gedaan door, Jaap van Eyck.

Als je met het juiste oog naar deze film kan kijken heb je een heerlijke avond. Gaan dus!!!!! Foute opmerkingen over subsidie verleningen is erg jammer, ik heb inderdaad begrepen dat de gehele cast gratis heeft gewerkt en de crew vnl. bestaande uit debutanten ook. Erg knap dat deze film met geen of weinig budget en ervaring er zo goed uitziet!

avatar van Da Jando

Da Jando

Hier was net een stukje over op RTL 4 met Rifka Lodeizen en Egbert Jan Weeber. Er kwam nog een klein stukje uit de film voorbij, lijkt me best leuk deze.

avatar van kijkert

kijkert

Best leuk en vermakelijk.

De bedoeling snapte ik niet, maar de kijktijd was niet weggegooid!

avatar van Peter

Peter

Tja. De eerste helft is genant slecht. de tweede helft is leuker en zelfs vermakelijk. Geen aanrader, maar wel leuk om een keer opdvd te bekijken. Egbert-Jan is goed. 2,5 sterren

Ik ga morgen naar deze film, heb 2 gratis kaartjes ervoor.. ik ben benieuwd

avatar van Wouter

Morgen? Bedoel je niet de premiere op maandag? Of draait ie al elders?

jasmyn

nee Wouter ik bedoelde vandaag, ben vanochtend naar FLIRT geweest en ik vond het een leuke vermakelijke film !!!! 3,5 *

kittyklitty schreef:

Ik ben natuurlijk ook niet voor afschaffing van de subsidies voor de nederlandse film. Maar laten ze in godsnaam dan iets goeds doen met het geld en een kwalitatief goede film afleveren. Ik denk dat Simon het wezenlijke voorbeeld is dat de nederlandse cineasten toch ook een kwalitatief topstuk af kunnen leveren en daar wil ik maar al te graag aan bijdragen. Alleen het grote probleem in Nederland is dat wanneer er weer een nieuwe nederlandse productie geschoten wordt er al gauw een blik mislukte soapies open getrokken wordt en die hebben doorgaans het acteertalent van een verdwaalde maanvis en dat draagt niet echt bij aan de kwaliteit van het eindproduct.

Euh kittyklitty... je moet niet vergeten dat iedereen een eigen smaak heeft qua film genres.. Jij kan de kwaliteit van bv Flirt, ontzettend vreselijk vinden, maar daarnaast zullen er ook genoeg mensen zijn, de de film wel vermakelijk vinden... dus vergeet niet, smaken verschillen !! Wat jij mischien goed, vind een ander mischien wel dramatisch slecht, dus voor ieder wat wils ! Doegie

avatar van filmisleuk

filmisleuk

Heb de film gisteren gezien.

Het begin was lekker vlot en liep gewoon goed, tijdens de tweede helft vond ik de film nogal inzakken.

De personages begonnen mij een beetje teveel te discusseren en de humor die het begin van de film wat vlotter maakte, sloeg om in een wat serieuze sfeer.

De trailer belooft een comedy, de film zelf is dat iets minder.

Art direction, camerawerk en (de meeste) acteurs zijn super!

we hebben de film met een groep van 10 mensen gekeken en een hele leuke, mooie film gezien.

niet één reactie gehoord van iemand die het niet leuk vond.

ik vind het juist van de jonge filmmakers heel knap dat ze een leuke film maken voor veel mensen.

als je eerst de film ziet en dan pas hoord dat het met weinig geld is gemaakt kijk je misschien wel anders

mirandamulder schreef:

Reacties als deze, maar ook andere reacties op de film 'Flirt' zijn geschreven door personen, die zich behoorlijk hebben laten inpakken door de marketing rond deze film. Door de film te promoten als een film die er ondanks alle tegenslag (lees: geen geld, geen apparatuur, geen tijd, geen crew etc.) toch onverwacht volwassen, professioneel en commercieel uitziet, probeert de film goodwill te kweken, zoals dat met name voor de films van Eddy Terstal terecht gedaan is.

Voor deze film gaat het promoten van de sneue filmmaker, die ondanks alle tegenwerking met dit fantastische product op de proppen is kunnen komen, echter niet op:

Er stond een volledige afgestudeerde filmcrew klaar om gratis en voor niks aan deze productie mee te werken onder het mom van 'ervaring opdoen'.

Meerdere verhuurbedrijven hebben de film volledig gesponsoord: lichtverhuur, cameraverhuur, filmstock, montage, digitale afwerking. De film is dermate gesponsoord, dat enkele daadwerkelijk ploeterende filmmakers zich nu nog achter de oren krabben.

Een normaal (!) gefinancieerde speelfilm in Nederland kent op dit moment nauwelijks meer dan 30 draaidagen. Aan 'Flirt' zijn meer dan 40 draaidagen opgegaan!

Veel normaal (!) gefinancieerde films worden op Video, HD-video of super 16 gedraaid. ('Zwarte Zwanen', 'Van God Los', 'Met grote Blijdschap', 'De Poolse Bruid', 'Zusje' etc.). 'Flirt' is echter op 35mm gedraaid met apparatuur waar menig beginnende regisseur zijn vingers bij af zou likken.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Hoewel ik sympatie voor de film en haar makers heb, kots ik van dat zelfgenoegzame 'Voor een appel en een ei'- verhaaltje. Flirt is gewoon een plezierige film, die totaal van sponsering en niet betaalde crew/castleden aan elkaar hangt. Niks zieligs aan en ook vooral niet spectaclair creatief!

avatar van Wouter

Flirt is dan ook enkel low budget door het gratis meewerken van cast en crew. Als je ziet hoe de film gemaakt is, kun je niet echt van low budget spreken, eerder van een high budget-werkwijze - zonder ervoor te betalen.

Veel draaidagen, lange montagetijd, duur 35 mm. materiaal en een (voor 99% van de Nederlandse films) onbetaalbare digitale beeldafwerking. Nee, hierin is de film onvergelijkbaar met echte low budgetfilms, zoals bijvoorbeeld El Mariachi, Clerks, Zusje, Hufters en hofdames of zelfs AmnesiA of Van God Los, waarbij de middelen écht zeer beperkt waren.

Niet dat het uiteindelijk zou uitmaken in de waardering voor de film an sich. Die vind je goed of niet goed. Hoe die is gemaakt kan je waardering voor de makers beinvloeden, maar de film zelf wordt er niet beter of slechter van.

Wouter schreef:

Klinkt als een briljant idee...

avatar van pablo

pablo

Ach, zelfgenoegzaam, de producenten van Flirt zijn gewoon erg voortvarend geweest in het zoeken van sponsors. Die digitale afwerking was mogenlijk omdat bij het bedrijf in kwestie die spullen niets stonden te doen. Hetzelfde geldt voor de camera en de lichtapparatuur. Kwestie van heel goed lobbywerk en goede contacten.

Maar het is inderdaad een beetje typisch dat er nu meer geld aan P&A wordt uitgegeven dan de hele film heeft gekost. Er is ook nogal wat discussie geweest of er nou wel of niet naar buiten moest worden gecommuniceerd dat dit een lowbudget film was (of eigenlijk een no-budget). Uiteindelijk heeft de gemiddelde bezoeker daar toch geen boodschap aan.

Enfin, het gaat om het eindresultaat. En 16 duizend bezoekers in het openingsweekend can't be wrong.

pablo schreef:

Toch is het echter wel zo, dat de gemiddelde bezoeker de Nederlandse Film beoordeeld, zoals die wordt gecommuniseerd.

Enkele projecten, die via de CV-regeling het daglicht zouden gaan zien, kwamen zeer negatief in het nieuws en gaven het gemiddelde nederlandse project een glans van 'zakkenvullers' en 'big spenders'.

Rond 'Flirt', met het zoete sprookje: 'Er was eens,....geen geld, maar zie hier, na een zware strijd met veel tegenstand, is de pad in een mooie prins veranderd!', ontstond een sfeertje van: 'Aaa, zo kan het dus ook; nederlandse films hoeven helemaal geen geld te kosten!'.

Er verscheen zelfs ergens een recensie, waarin het zwaar gesubsidieerde 'Phileine zegt sorry' werd vergeleken met 'Flirt' om 'Phileine' daarna af te doen als geldverspilling.

Ik schrijf dit alleen maar omdat ik mij ervan bewust ben hoe de marketing/publiciteit rond Flirt, deze film enorm kan helpen, maar negatief afstraalt naar de NL Film als geheel, omdat er voorbij wordt gegaan aan de enorme sponsering (tonnen!) om Flirt tot stand te laten komen. Die sponsering is gewoon een verkapte vorm van subsidie!

avatar van Wouter

De angst die bestaat onder filmmakers dat er nu gezegd gaat worden: Zie je wel. Het kan dus ook voor veel minder is niet nieuw. Dat hoorde ik ook al bij de minimal movies van Pim en later na het succes van films als Zusje en Hufters en Hofdames nog harder.

Ik snap je probleem. Natuurlijk is het zo dat Flirt enkel zo zwaar gesponsord kan worden als daar normale Nederlandse films, die wél betalen, tegenover staan. Ik denk dat beleidmakers dat toch ook wel zullen snappen.

'Flirt' verdient helft budget terug in openingsweekend

FLIRT, de anti-relatie komedie van Corrino Films en Foreign Media Group, was vorig weekend de beste nieuwe binnenkomer in de Nederlandse Film Top 20. De film versloeg met zijn box office totaal van 95.851 Euro de voor diverse Oscars genomineerde film Sideways en stond vlak achter het eveneens voor diverse Oscars genomineerde Ray. Het bedrag aan box office is overigens de helft van het bedrag waarvoor de film werd gemaakt. FLIRT kwam op bijzondere wijze tot stand, waarbij cast en crew voor een winstaandeel meewerkten aan

de film.

Om FLIRT extra onder de aandacht te brengen, organiseerde producent Corrino Films afgelopen week diverse Flirt Feesten in zeven steden door geheel Nederland. Met onder anderen hoofdrolspeler Egbert Jan Weeber als DJ konden de feesten rekenen op massale belangstelling van het uitgaanspubliek. Ook op het internet trok FLIRT de nodige aandacht. De officiële website van de film (www.flirtdefilm.nl[/url]) had de afgelopen twee weken meer dan 3,7 miljoen hits.

FLIRT werd afgelopen week tevens vertoond op de European Film Market tijdens het filmfestival van Berlijn. Diverse distributeurs uit de Verenigde Staten, Europa en zelfs Rusland toonden grote interesse in de film. Ook zijn er gesprekken gaande met producenten uit België, Frankrijk en de Verenigde Staten over de remake-rechten van FLIRT.

Bron: The Publicity Company

fiatlux

Publiciteit is alles. 'Zus en Zo' en 'Rent a Friend' worden ook nog steeds 'geremaked'. We kunnen nu rustig wachten op: 'Egbert-Jan wordt verliefd op set 'Flirt''.

'Regisseur 'Flirt' in juridische strijd met Eddie Terstal over herverfilmingsrechten.'

'Cees Geel speelt rol 'Eggie' in herverfilming 'Flirt'.

Nee, ik ben niet cynisch van nature.

Maar toch goed dat naar het debacle van '06-05' en 'Offscreen' er weer mensen (lees: tieners) naar de film gaan. Waar blijft dan toch het publiek voor de wat serieuzer films?

avatar van square-eye

square-eye

Ik heb hem gezien met een vriendin! Ik heb de helft van de film gemist als je snapt wat ik bedoel, misschien wel door de film. Ik had hem wel komischer verwacht, vooral met Guzman erin!

Berichten verplaatst naar Films > Algemeen > de Nederlandse film

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Lekkere film, kleurrijk, met leuke acteurs, met name Lidewij Mahler. Verhaal is soms moeilijk te volgen (wat was nou de rol van Ruben van der Meer???) maar wel grappig. 3*

avatar van Cennie

Cennie

Ik vond het een leuke film, niet dat ingewikkelde.

Gewoon lekker gezellig met wat popcorn en wat vrienden voor de buis vermaakt. De een vind het minder de ander vind het wel leuk, maar slecht is ie vooral niet

avatar van Thomas

Thomas

ik vond hem ook wel grappig... de film ontsteeg gelukkig het niveau van costa en snowfever .........

avatar van scalune

scalune

Ik vond er niet zoveel aan...

avatar van whimp

whimp

Vond het nivo zeker beter dan costa en snowfever, het ging ergens over. De film stak goed in elkaar, liep lekker vlot en in zijn genre zeer vermakelijk. 3,5*

avatar van otherfool

otherfool

Rommelboeltje met eindeloze dialogen-in-een-circeltje, ronduit slecht acteerwerk (met name van Weeber en met uitzondering van Lodeizen) en een abrupt en absurd einde. Ook was me de helft van de tijd niet duidelijk naar wie we nou keken, wie was familie, echtgenoot, maitresse? Erg matigjes allemaal, en ook de dialogen zijn bij tijd en wijle nauwelijks te verstaan.

1,5*.

avatar van jherb

jherb

het is allemaal net iets TE

maar wel met opzet

ik schaamde me ervoor dat ik m leuk vond

maar ik herkende mijn ideeen over relaties helemaal in eggie

dus

yeah