• 9.370.166 stemmen

Geregisseerd door: Jaap van Eyck

Met onder meer: Egbert Jan Weeber, Lidewij Mahler en Rifka Lodeizen

Releasedatum: 17 februari 2005

Plot Flirt

Lex (Egbert Jan Weeber) is een jonge acteur die verliefd is op Ankie. Maar hij heeft één probleem: hij heeft nog meer vriendinnen. Platonische relaties zijn dat, met 'hoogstens een beetje geklooi boven de gordel'. Maar dat vindt Lex geen vreemd gaan. Bovendien is geestelijke trouw veel belangrijker... Dat wil er bij de rest van de wereld niet in. Zeker bij Kim niet. Deze documentairemaakster heeft net haar vriend op straat gezet omdat hij niet van andere dames af kan blijven. Zo komt ze op het idee voor een documentaire over vreemdgaan. Lex lijkt de ideale hoofdpersoon.

avatar van otherfool

otherfool

Rommelboeltje met eindeloze dialogen-in-een-circeltje, ronduit slecht acteerwerk (met name van Weeber en met uitzondering van Lodeizen) en een abrupt en absurd einde. Ook was me de helft van de tijd niet duidelijk naar wie we nou keken, wie was familie, echtgenoot, maitresse? Erg matigjes allemaal, en ook de dialogen zijn bij tijd en wijle nauwelijks te verstaan.

1,5*.

avatar van gotti

Niet onaardig, zeker voor zo'n laag budget. En lijkt het maar zo of kan Lodeizen alleen maar één soort rol spelen (wat ze wel erg sterk doet overgens).

Flirt heeft herkenbare Terstall dialogen, is wat luchtiger dan Terstall films, maar ook een stuk voorspelbaarder.

Jammer dat het gepraat over relaties op een gegeven moment geneuzel over relaties wordt. Er wordt in deze film praktisch over niks anders gepraat. De uitstapjes naar de documentairemaakster waren te voorspelbaar. Had allemaal wel wat meer afwisseling in mogen zitten, mij begon het te vervelen.

Dat hele gedoe van de polygame Weber is veel te bedacht. Het Weber personage is uiteindelijk maar een onnozelaar.

De Boekverfilming is een hele leuke en vlotte film over het zelfde thema, maar dan vele malen leuker en origineler uitgewerkt en heeft leukere personages.

2,5 sterren

avatar van Chainsaw

Chainsaw

"Alsof er iemand zit te wachten op de zoveelste kutfilm over relaties?!"

Een vraag die ik me op een gegeven moment ook een beetje ben gaan stellen bij het kijken van deze film. Want hoewel Flirt van tijd tot tijd best aardig was, het plot was wel héél erg mager; daar hadden de heren Terstall en Van Eyck toch wel heel wat meer aandacht aan mogen besteden. Ook had er wel voor een romantische komedie wel een stuk meer komedie in gemogen, want op een paar momenten na was de (geslaagde) humor ver te zoeken.

Maar goed, de film zag er goed en lekker kleurrijk en vrolijk uit, had op zich een prima sfeertje en er werd tevens erg aardig geacteerd, hoewel ik niet helemaal ondersteboven was van Lodeizen en Weeber. Wel erg sterk vond ik Lidewij Mahler, en ook de kleine bijrolletjes van onder andere topper Hensema, Mascini en uiteraard Van der Meer deden de film erg veel goeds. Het ontbreken van een fatsoenlijk script zorgt er echter voor dat Flirt niet meer is dan een sympathiek maar dertien in een dozijn romantisch filmpje.

Héle krappe 3 sterren.

Ik zie op Imdb overigens dat er een remake van deze film in 2008 gepland staat. Weet iemand daar iets meer over?

avatar van Legan

Legan

Het kleurrijke Flirt begint al niet goed met een lange cliché reclamescène voor de één of andere frisdrank. Het eindigt dan ook met een cliché moment en gaat dan door naar de volgende cliché reclame, en dan weer naar de volgende, en de volgende, en de volgende, ...

Waaaaaaauw...

Het enige lichtpuntje in de duisternis is Youssef (Javier Guzman) als Kim's vriend.

avatar van DVD-T

DVD-T

Vervelende film over een onderwerp wat we al vele malen hebben gezien in een film en vaak ook nog eens beter.

De mix tussen drama en humor is niet goed verdeeld. Momenten lijken zo uit de lucht te vallen en een lijn zit er dan ook niet echt in. De meeste scènes lijken allemaal los van elkaar te staan. Drama werkt vaker niet dan wel en voor de humor geld hetzelfde. In het begin zitten nog een of twee leuke momenten, maar dan verandert het al snel in een te lange en wat saaie film die nergens echt interessant is. Acteerwerk was ook niet om over naar huis te schrijven. Tenenkrommend af en toe. Alleen Guzman weet er nog wat van te bakken. De muziek was wel erg lekker.

avatar van BBarbie

BBarbie

Het feit dat Eddy Terstall meeschreef aan het scenario, wekte bij mij verwachtingen. Maar dat valt deze keer erg tegen. Het is een film zonder veel verhaal over de wat wereldvreemde manier, waarop losers met liefde -en dan i.h.b. seks- omgaan.

Ik ben best een liefhebber van Nederlandse films, die doorgaans zeker niet slechter zijn dan veel buitenlandse producties. Maar deze film kon mij geen enkel moment boeien. Naast het zwakke en rommelige verhaal, maakt het matige acteerwerk van Egbert Jan Weeber en Rifka Lodeizen het er niet beter op.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik vond het wel een leuke film. Het belicht diverse kanten van het verschijnsel "monogamie" en je ziet van verschillende mensen hoe zij daar op een verschillende manier mee omgaan. Het is allemaal in een soort van "sex and the city" achtig sausje gegoten en daar moet je wel van houden. Ik moet zeggen dat ik dit voor een nederlandse film wel verrassend vond.

Het is wel een luchtig en makkelijk wegkijkertje. Dat komt vooral omdat het geheel nogal kleurig oogt en nergens echt de diepte in gaat. Verwacht dus geen hoogstaand acteerwerk of supersterke dialogen. Het is allemaal zeker niet slecht maar wel passend bij een films als deze. Eén van mijn favoriete nederlandse actrices is Rifka Lodeizen. Haar vond ik ook in deze film weer supergoed. En wat leuk om Guzman in een film tegen te komen. Ik had hem nog nooit zien acteren maar dat doet hij zeker niet onverdienstelijk.

Het superslijmerige einde in het theater als het personage van Lodeizen haar film presenteert vond ik een beetje jammer. Het was me wat te mierzoet. Maar is dan wel weer in leuk contrast met het feit dat hij uiteindelijk toch weer de fout in gaat met de filmmaakster.