The Bridge at Remagen (1969)
Genre: Oorlog
Geregisseerd door: John Guillermin
Met onder meer: George Segal, Ben Gazzara en Robert Vaughn
Gesproken taal: Duits en Engels
Plot The Bridge at Remagen
"Thus ended the last great German stand in the West."
Duitsland, 1945. De troepen van het Derde Rijk trekken zich terug. Om aan de aanvallen van de geallieerden te ontsnappen, is het van cruciaal belang dat ze zo snel mogelijk de andere kant van de Rijn bereiken. De ene brug na de andere wordt vernietigd. Uiteindelijk blijft enkel de brug van Remagen over. Tot ongenoegen van de Duitse officieren ter plaatse, geeft Hitler opdracht ook deze brug op te blazen. Dit zou betekenen dat vele duizenden Duitse soldaten meteen tot een gewisse dood zijn veroordeeld, omdat die dan afgesloten zitten op de geallieerde oever.
Lt. Phil Hartman
Holzgang
Capt. Otto Baumann
Greta Holzgang
FisherKing
Indrukwekkende oorlogsfilm. Ben Gazzara steelt hier de show. Ook Robert Vaugh als Duitse commandant is sterk. Met mooie muziek van Elmer Bernstein.
behangdelul
Voor een 'oude' oorlogsfilm is het lekker wegkijken, toch niet die 'click' die Bridge too far en longest day hebben...3,5*
Popeye Doyle
Geweldige film die ik altijd als een van mijn persoonlijke favorieten heb beschouwd. Ook een van mijn lievelingsacteurs speelt mee, nl. Robert Vaughn. Geweldige oorlogsfilm met goede actiescenes! 3,5 ster.
De jaren 60 en 70 hebben echt fantastische WO 2 films gebracht zeg. Dit is ook weer een voorbeeld van een zeer geslaagde film daarvan. Een mooi en interessant verhaal gecombineerd met overtuigend acteerwerk en vlotte actiescene's.
Gerritj
Spannende en vlotte film.
Soms een beetje overacting maar het geheel is fijn om naar te kijken.En als het niet goed gaat, dan schiet je je eigen (goeie) mensen maar dood!
3.5
dionj
Goede, spannende en snelle film met die typische jaren '60 suspense. Goed acteerwerk, goede muziek en goede regie.
Minpunten: sommige dingen zijn voorspelbaar, en het verhaal is (net zoals de meeste oorlogfilms) aan de dunne kant.
Voor de oorlogsliefhebber een must!
Erg jammer dat deze film niet op dvd is uitgebracht: Ook operation crossbow en The Heroes of Telemark zouden op dvd moeten komen!
dionj
Allemaal verkrijgbaar naar mijn weten.
Ja, maar ze zijn niet uitgebracht in Nederland....
Operation Crossbow wel op een Classic War Box. maar de kwaliteit is bagger....
dionj
Nee, deze is niet met Nederlandse ondertitels!
Staat er wel maar is een fout op de hoes.
Deze klassieker is een aangename in het genre. Voorzien van een sterrencast die bij vlegen uitmuntend is. Spannend en goed.
Bart Simpson
Ik heb de film eindelijk gezien! De film is niet helemaal verfilmd zoals het er in werkelijkheid aan toe ging, maar het is een goede film. Alleen wat heb ik een hekel aan die poster, er staat:
The Germans forgot one little bridge.
Sixty-one days later they lost the war.
Al zouden de Amerikanen de brug 3 maanden eerder hebben ingenomen, dat zou de duur van de oorlog niet verandert hebben. De Russen zouden zowieso wel in april-mei aangekomen zijn in Berlijn, of de Amerikanen de brug bij Remagen bezet hadden of niet...
Dk2008
Zelf ook nog eens in Remagen geweest waar de restanten van de echte brug nog te zien zijn en waar een museum is met informatie over deze brug en zijn historie.
Deze film vaak gezien, de laatste keer getwijfeld of ik met 4.0 wel goed zat. Het intro deel van de film vind ik niet zo goed en ook het gedeelte waarbij getracht wordt de brug te bombarderen vond ik weinig overtuigend.
Toch zijn dit in verhouding maar korte momenten. De manier waarop Remagen wordt ingenomen waaronder die scene met dat jonge fanatieke knaapje, de vluchtende burgers en terugtrekkende soldaten en dan het hoofdthema de inname van de brug en de strijd daarbij maken dat dit toch een verdraaid goede film blijft. Over het algemeen sterk acteerwerk met in het bijzonder Robert Vaughn. Trouwens Hans Christian Blech speelt ook goed.
Th.H.Kelder
Ik Heb de Film The Bridge at Remagen op DVD Met Nederlandse ondertiteling Werd Uitgezonden 9 Okt 2009 op MGM Movie
Bart Simpson
Ik heb de film gloednieuw voor €2,- besteld.
Justinw
Zeer geslaagde oorlogfilm, de actie is geweldig voor in die tijd. We zien Robert Vaughn opduiken als Majoor Kreuger, ik ken hem van de serie "Hustle". We zien natuurlijk ook andere bekende gezichten zoals Hans Christian Blech die o.a in Battle of the Bulge speelt.
Het materieel zag er oke uit. Het verhaal klopt niet helemaal met de werkelijkheid ja, de brug werd veroverd maar hoe en wat voorafging hieraan heeft weinig met de film te maken. Maar dit stoort mij totaal.
Het einde met de executie van Majoor Kreuger was ook wel een pluspuntje.
Goede actie en lekker weggekeken, weer een super oorlogsfilm die je een keer moet gezien hebben als je van dit genre houd.
Ik geef hem het voordeel van de twijfel.
* * * *
Insignificance
Volwaardige oorlogsfilm van toen die er vandaag de dag nog alleraardigst uitziet. Overtuigende scenery met authentieke effecten m.b.t explosies, instortende huizen e.d. (ook wel logisch, men hoefde geen gebruik te maken van de gebruikelijke effecten, er werden gewoon echte gebouwen opgeblazen
) en een paar fraaie shots van de brug en haar omgeving.
Verhaal is redelijk rechttoe rechtaan met personages die niet echt iets specifieks hebben, zelfs stereotiep, maar wel expressief vertolkt worden. Bovendien schuwt het de waanzin van oorlog niet. Het maakt het misschien niet tot de allerbeste in de reeks, maar deze verdient wel degelijk een mooi plaatsje tussen al die andere WOII-klassiekers.
Film is trouwens opgenomen in voormalig Tsjechoslowakije, totdat de Russen binnen vielen. Tijdens opnames vlogen ineens Russische Migs en meer over. De filmcrew is gevlucht, waarna het restant is in Italië opgenomen. Verhaal is een fictieve interpretatie van de inname van de brug.
Timmy757
Aardige en typische jaren 60 oorlogsfilm, veel actie, aardig verhaal vanuit beide kampen belicht. Duitsers spreken uiteraard Engels
(heeft tog wel een beetje zijn charme). Veel goede actiescenes, paar wat mindere, zoals eerder benoemt, het bombardement op de brug o.a. was zwak. Aantal dingen vond ik beetje ongeloofwaardig maar ach, de film kijkt verder gewoon lekker weg.
3,5* Vind hem zeker niet misstaan in het lijstje van Longest Day, Bridge too Far, Anzio.
Aardige oorlogsfilm waarin de Duitsers een brug proberen op te blazen voordat de geallieerden deze in kunnen nemen. Het verloop van de film is al heel snel duidelijk en weet daardoor nergens te verassen. Ook de personages zijn niet bepaald memorabel. Het ziet er verder allemaal wel goed uit met veel actiescenes en explosies. En de film verveeld op zich geen moment, maar het is allemaal al eens eerder en beter gedaan.
Niet zo'n bekende oorlogsfilm maar ondanks dat is het best een boeiende en interessante oorlogsfilm. Verhaal zit goed in elkaar en de beelden zien er vaak fraai uit. De cast deed het trouwens ook goed. Gewoon een lekkere typische jaren 60 oorlogsfilm.
RuudC
Inmiddels een beetje vergeten, maar toch behoort The Bridge At Remagen tot de beste oorlogsfilms van de jaren ’60. De cast van het Duitse kamp is bijna exact die van The Longest Day, dus er zijn behoorlijk wat vertrouwde gezichten. Kort gezegd, biedt de film weinig meer dan de verovering van de brug. De verrassing van de film ligt eerder in de uitvoering met erg goed geschoten gevechten. Met name de eerste, waarbij Amerikanen en Duitsers over de Rijn elkaar beschieten, is een mooie opener.
De film voelt aan als een goede documentaire. Beide kanten van het verhaal worden goed belicht. De Duitse zijde is het interessants, omdat zij voor de moeilijkste beslissingen staan. Ze hebben geen explosieven, geen tanks, te weinig manschappen of simpelweg te jong. Je leest in een hoop dingen af dat de oorlog in dit stadium tegen het einde loopt. In dat opzicht is het een best treurig gezicht om kinderen in de strijd te zien. Voor de rest komt alles overtuigend in beeld: artilleriebeschietingen, luchtaanvallen en straatgevechten. De plotopbouw is heel sterk in The Bridge at Remagen.
Dk2008
Nou ik weet niet het hoor, als ik mijn oude berichten her en der weer eens nalees, maar het is denk ik bij deze film toch ook weer de laatste keer geweest dat ik hem nog eens bekeken heb.
Ik heb Duitsland altijd een heel mooi land gevonden, vandaar dat de historie me ook wel boeit.
De film is grotendeels in Tsjecho-Slowakije opgenomen, met toch heel goed gelijkende beelden van de brug en de omgeving klopt volgens mij ook wel aardig. Heel goed mogelijk dat ik dit soort films nu vanuit een heel ander oogpunt bekijk, dan in het verleden. Hij is ook wel wat aan de lange kant, voor het eigenlijke onderwerp wat hij behandelt.
De oversteek over de Rijn bij Remagen was ook wel een belangrijke gebeurtenis aan het einde van WO 2. Maar voor die informatie kan je net zo goed een documentaire bekijken dan zo'n film als deze.
Veel goede explosies en geschiet, maar op gegeven moment wordt het ook wel wat saai. De details om het beeld te versterken, zoals de gelaatsuitdrukkingen, zijn vaak goed gelukt, hoewel ook niet altijd want met een dode vogel, die na allerlei explosies nog op een brug bleek te zitten. ?? Maar het zal wel vooral symbolisch bedoeld zijn.
De film kent dan ook vaak wat rauwe en grauwe beelden. Als je daarnaast van een oude oorlogsfilm houdt met flink wat pief, paf, poef, zit je met deze film nog wel goed maar veel meer heeft de film, volgens mij, toch niet echt te bieden en ik zet hem daarom op 3.0.

‘Prometheus’ schiet binnen enkele dagen de Netflix Top 10 in

Welke tien series worden op dit moment goed bekeken op Netflix?

Mis deze misdaadthriller niet op Prime Video: '56 Days' nu te streamen

Nieuwe 'Star Wars'-trailer maakt teleurstelling goed: ‘Eindelijk, een echte trailer’

Zwartboek
Thriller / Oorlog, 2006