• 9.375.349 stemmen

Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse (1991)

Documentaire | 96 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Fax Bahr, George Hickenlooper en Eleanor Coppola

Met onder meer: John Milius, Francis Ford Coppola en Sam Bottoms

Releasedatum: 26 juni 1992

Plot Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse

"Filming was scheduled to last 16 weeks. One year later, it was far from over."

De documentaire over het meesterwerk Apocalypse Now van Francis Ford Coppola. De documentaire combineert interviews met materiaal geschoten op de Filipijnen door zijn vrouw Eleanor Coppola. Je krijgt ook de problemen te zien die Francis Ford Coppola had met de natuur, regering, acteurs en zelftwijfeling.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Wouter

Verplicht voer voor elke filmliefhebber. Zou in combinatie met Apocolypse Now op DVD gezet moeten worden.

avatar van neo

neo

dat lijkt me ook wel een goed idee.deze documentaire is even boeiend als de film zelf.

Jordy

de redux dvd (die binnenkort uitkomt) heeft 'm er ook niet bij zitten helaas... ach zal wel een keer een vette special edition van uitkomen..

avatar van FisherKing

FisherKing

Beetje raar: Hij krijgt bij mij de waardering als documentaire; Als film zou het 0.5 moeten zijn. Staat ie straks op nr 1; wat heel erg raar is !

avatar van mr.Frielink

avatar van Mik

Mik

Zavo schreef:

Vreemd dat deze nu hoger staat dan Apocalypse Now zelf

Vrij logisch lijkt me. Alleen de echte fans kijken deze.. en dus volgen er enkel hoge scores.

avatar van tovenaar

tovenaar

En toch blijf ik het jammer vinden dat de top 5 er nu zo uit ziet:

1. Godfather, The (1972) 4.38 (183)

2. Godfather Part II, The (1974) 4.38 (150)

3. Pulp Fiction (1994) 4.35 (225)

4. Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocal... (1991) 4.35 (20)

5. Fabuleux Destin d'Amélie Poulain, Le (Am... (2001) 4.31 (151)

Ik heb dit niet gezien, maar is dit als film nou echt ZO goed dat dit in de top 5 beste films aller tijden moet?

avatar van Zavo

Zavo

Ik vind eigenlijk dat documentaires er helemaal niet in moeten, maar goed. Ik denk dat het toch tijd wordt het aantal stemmen te verhogen om in de top 100 te komen.

avatar van Stephan

Stephan

Mik schreef:

Iedereen die maar even meer geinteresserd is dan welke kleren J-Lo in een film aanheeft moet deze film zien.

Overigens doet John Milius me altijd aan onze goeie Hugo denken. Ik ken hem nog uit de tijd dat hij ook zo'n baardje had

Jordy

Eindelijk gezien, geweldig interessant. Heb zo het idee dat de film zelf bij de volgende kijkbeurt wel eens naar de maximale score kan gaan.

avatar van EmDee

EmDee

Blijf het toch vreemd vinden dat een mening zoiets nodig heeft.

Ik ben wel zeer benieuwd naar de originele versie, maar dat is imho iets anders.

Jordy

Ik bedoel niet dat ik deze film nodig had om AN een 5 te geven, wel dat ik (na weer stukken van de film gezien te hebben in de docu) mezelf afvroeg waarom ik ook al weer nét dat laatste halfje niet gaf.

avatar van streeter

streeter

Een poos terug vroeg ik aan regisseur George Hickenlooper Jr. (hij komt ook uit St. Louis) of de film ooit op DVD uitkomt. Hij zij dat hij pas daarvoor met FFC erover had gesproken (dit is rond de tijd dat Redux uitkwam) maar dat FFC met sommige scenes niet blij was. Hickenlooper bood toen aan om er wat uit te knippen, maar FFC wou dat het voorlopig niet uitkwam.

Helaas!

Zorg dus goed voor je videobanden

avatar van John Doe

John Doe

Deze documentaire is wel erg gewaardeerd, al zouden er nog 17 stemmen op worden gegeven - dit gemiddelde aanhoudend - dan zou The Usual Suspects van z'n momenteel 9e plaats worden gestoten...

avatar van KillaJah

KillaJah

Als ik hem ergens zou kunnen vinden zou ik er met plezier op stemmen. (Maar niet the usual suspects van zijn plaats stoten)

avatar van Keezz

Keezz

KillaJah schreef:

Videotheek 'Godzilla' in Utrecht heeft hem liggen op video...

Documentaire die je moet zien als de film je aanspreekt. Geeft 'm nog meer waarde..

avatar van Take One

Take One

Eindelijk binnen via E-mule. Weliswaar Frans ondertiteld maar mij hoor je niet klagen. Nu nog gaan kijken, toch minder anderhalf uur op je PC-scherm. Maar ik heb het er zeker voor over. Recensie volgt.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Ik heb hier van gehoord, schijnt heel interessant te zijn.

Is dit verkrijgbaar op dvd?

avatar van streeter

streeter

TMV: zie mijn berichtje van December 2003.

Hickenlooper was onlangs op Dinner For Five en had hetzelfde te zeggen.

avatar van gemaster

gemaster

In een redelijk ver verleden heb ik hem ooit eens gezien. Fantastische docu die heel erg veel inzicht geeft in wat voor hel Coppola op dat moment leefde. De problemen met de te zware Brando, het script dat constant werd verandert, de helikopters van het Fillipijnse leger die regelmatig werden opgeroepen om een robbertje te gaan vechten met de rebellen, erg onwerkelijk allemaal. 4,5 ster.

avatar van Derek Vinyard

Derek Vinyard

Waar te koop?

Ik hoop dat ie op de AN Redux SE zit die in de planning staat!

avatar van NIGHTWOLF_ONE

NIGHTWOLF_ONE

Die komt er niet, een SE van Apocalypse Now.

A-film kon te weinig interessante extra's krijgen, vandaar.

Heb HoD nog nooit gezien, AN is een van mijn favorieten, kijk hier erg naar uit!

avatar van arkadi

arkadi

Mijn droom om ooit filmregisseur te worden (wat nooit en te nimmer zal gebeuren) is nu alleen maar groter geworden.

Waar coppala niet mee te maken kreeg!!

Daar waar Terry Gilliam opgeeft gaat hij door (waarschijnlijk omdat hij ook mee financieerde), maar de inzichten en de passie blijven.

Uiteindelijk krijgt hij het meesterwerk dat hij verdiende, mede ws ook door al deze catostrofes die de set een hel maakte.

Dennis Hopper de grootste van allen

avatar van cornelis

cornelis

arkadi schreef:

Mijn droom om ooit filmregisseur te worden(wat nooit en te nimmer zal gebeuren)

Lijkt me een onterecht uitgangspunt.

Tenzij je absoluut niet van plan bent om er zelf energie in te steken.

avatar van arkadi

arkadi

cornelis schreef:

Lijkt me een onterecht uitgangspunt.

Tenzij je absoluut niet van plan bent om er zelf energie in te steken.

Was het maar zo makkelijk

avatar van Flipman

Flipman

Damn, dit moet echt spoedig op DVD uitkomen! En ik moet de film ("Apocalypse Now" zelf) nodig herzien!

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Is deze dan nergens te verkrijgen? Ook niet toevallig een gebruiker van MM die hem op dvd heeft en in de pakketservice wil doen?

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Heb wat rondgezocht en vond dit. Erg mooie uitgave lijkt het, een SE in een stevige verpakking. En wat dus vooral telt: deze documentaire zit er ook op! Hiernaast nog vele extra's en zowel de normale als de Redux versie. Wordt gereleased in augustus.

Als alle gegevens kloppen dan lijkt dit me toch wel een van de gaafste dvd's die er maar te verkrijgen zijn!

edit: Bij de recensies lees ik dat het niet klopt dat deze docu er op staat. Het blijft een mooie dvd met beide versies en vele extra's, maar het is dus toch niet de échte Complete Dossier.

avatar van tom

tom

Deze documentaire staat volgens mij in zijn geheel op youtube.