• 9.373.540 stemmen

Per Pochi Dollari Ancora (1966)

Western / Oorlog | 105 minuten

Genre: Western / Oorlog

Alternatieve titels: For a Few Extra Dollars / Fort Yuma Gold / Die Now, Pay Later / Voor Goud en Wat Dollars / Drie Ruiters voor Fort Yuma

Oorsprong: Italië / Frankrijk / Spanje

Geregisseerd door: Giorgio Ferroni

Met onder meer: Giuliano Gemma, Dan Vadis en Sophie Daumier

Gesproken taal: Italiaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Per Pochi Dollari Ancora

"He had to be fast with a gun to stay alive !"

Een Zuidelijke officier blijft het Noorden na het eind van de Burgeroorlog bestrijden. De vroegere rebel Diamant, nu een gids, begeleidt twee militairen van de Unie om Noordelingen tegen te houden alvorens hij een inval op Fort Yuma kan bewerkstelligen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van thunderball

thunderball

Deze als kerstcadeautje gehad en bekeken op een Wild East regio 1 dvd.

Eén van de weinige spaghetti westerns met Gemma, die ik nog niet kende. Titel kwam mij wel bekend voor, totdat ik uiteraard mij realiseerde dat hij is "geleend" van veel bekendere Amerikaanse films.

Gemma is wederom erg goed opdreef in hoofdrol, maar zoals gewoonlijk is de film zelf niet meer dan wel oké en weet hij louter door zijn aanwezigheid, charisma en atletisch vermogen de film naar hogere hoogtes te brengen. Op zich een verdienste, maar had hem graag wat vaker in betere films aanschouwd.

Film zit iets complexer in elkaar dan dat we bij spaghetti westerns gewoon zijn en kent zelfs niet één, maar maar liefst drie schurken, met hun eigen beweegredenen en slinkse plannen, die uiteindelijk allemaal te samen komen voor een behoorlijk spannende finale.

Geen absolute topper, maar erg vermakelijk.

Een dikke zes, ofwel 3 sterren.