• 9.373.383 stemmen

Hot Enough for June (1964)

Komedie | 98 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titels: Agent 8 3/4 / Agent 008 3/4

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Ralph Thomas

Met onder meer: Dirk Bogarde, Sylva Koscina en Leo McKern

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot Hot Enough for June

"She's an eye catcher… He's a spy catcher"

Nicholas Whistler (Dirk Bogarde) is een noodlijdende broodschrijver die een eenvoudig baantje krijgt aangeboden in Praag. Zijn werkgever blijkt de Britse geheime dienst, zijn chauffeur is een bevallige Tsjechische spion en zijn voorganger wijlen 007.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Nicholas Whistler

Vlasta Simoneva

Col. Cunliffe

Sun Bathing Man

Cunliffe’s Secretary

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Deze spionageparodie is mij absoluut niet tegengevallen.

Heel vermakelijk, en met elementen van zowel de Bond films als ook North by Northwest (op zich ook al een Bond-achtige film natuurlijk)

In Engeland werd de film zelfs uitgebracht onder de titel 'Agent 008 3/4'!

Bogarde past hier uitstekend in, net zoals de prachtige Sylva Koscina een ideale keuze voor de rol van Vlasta Simoneva is.

Geen wonder dat zij een van de kandidates was voor de rol van Tatiana Romanova in 'From Russia with Love'.

Wellicht had zij die nog meer glans gegeven dan Daniele Bianchi dat al deed.

Zoals dat in een parodie ook hoort zijn een aantal rollen lekker dik ingevuld.

In het geval van Leo McKern en Robert Morley zowel letterlijk als figuurlijk zelfs.

Hoogtepunt van de film is zonder meer het gedeelte waarin Whisler (Bogarde) tracht te ontsnappen aan de achtervolgers van de Tjechische geheime dienst.

Spanning en leuke vondsten gaan daarin hand in hand.

De romance tussen Whistler en Simoneva werkt heel aardig (ondanks Bogarde's geaardheid. Maar hij was natuurlijk wel een uitstekend acteur)

Het is echter wel duidelijk te zien dat hij een mannelijke badgast met meer enthousiasme insmeert met zonnebrandcrème dan zijn vriendin (haha)

De muziek heeft hier en daar ook "Bondiaanse" trekjes.

Misschien mocht deze film wel wat bekender zijn, hij is er leuk genoeg voor.

avatar van 606

Leuke parodie ( zo zie ik het ) grappig genoeg, en super leuke lange achtervolging.

Goed geacteerd door de cast.

3,5 ster

avatar van GuidO96

GuidO96

Als en echte comedie wil ik het niet bestempelen, zo grappig was hij nou ook weer niet. Wel is het een leuke film om naar te kijken, en vind ik Bogarde samen met Koscina een erg leuk stel. De soundtrack is goed verzorgd en geeft bepaalde sferen goed aan in de film.