• 9.374.052 stemmen

Cien Años de Perdón (2016)

Thriller | 96 minuten

Met onder meer: Luis Tosar, Raúl Arévalo en Rodrigo de la Serna

Gesproken taal: Spaans

Plot Cien Años de Perdón

"Who can you trust?"

Op een regenachtige ochtend beroven zes mannen in Valencia de hoofdvestiging van een bank. Wat aanvankelijk een zorgvuldig geplande en eenvoudige bankroof lijkt te gaan worden, pakt heel anders uit als de tunnels die ze hebben gegraven door de regen onderlopen. De beveiligers blijken bovendien niet te zijn omgekocht, waardoor de bendeleden elkaar niet meer vertrouwen en de roof helemaal verkeerd dreigt te gaan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van tattoobob

tattoobob

Ben benieuwd.

avatar van arno74

arno74

Voor een Spaanse film met Luis Tosar voelt deze nogal mager aan, mijlenver verwijderd van films als Celda 211 (2009). Het is een (matige) commerciële productie met veel clichés en open deuren. De Argentijnse achtergrond van de overvallers is eerder irritant dan dat het iets toevoegt, de Argentijnen worden als enorme stereotypen neergezet. Het verhaal klonk goed, en als de film je weet te grijpen is het wellicht aardig, maar in mijn geval kwam de spanning niet eens van de grond, het oogde allemaal vreselijk nep. 2*.

avatar van flaphead

flaphead

Was lastig om de aandacht erbij te houden. De praat gaat allemaal razendsnel, zoals wel vaker met Spaanstalige films, maar ik had alleen Engelse subs en dan ging het soms wat te snel. Wellicht heb ik daardoor eea gemist van de 'intrige', maar iets zegt me dat het ook relatief rechtlijnig en cliché was. De spanningen binnen in de boevenclub idem dito. Ik hoopte nog op een leuk wegkijker, maar dat haalde het niet.